Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 118
  • Views 29.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• death angel
    death angel

Pa to su otprilike kriterijumi koji se traze tamo, tako da bi se ti ok uklopio . Ne preporuchujem se za udaju, nije meni cilj da se udam shto ranije - josh mi nisu Vlasi isprali mozak . Slabe vajde

• Tomba La Bomba
    Tomba La Bomba

Vlaha maltene ima pola miliona, stanovnishtvo negotinske krajine su vlasi...postoji i projekat vlashke republike, za koji se josh u doba kralja Milana Obrenovica zalagala austrougarska kaja je i kreir

• Bata Trokrilni
    Bata Trokrilni

Hrvatski nacionalisti tvrde da su Bošnjaci Hrvati muhamedanske veroispovesti. Svako okreće vodu na svoju vodenicu, a istina je da je do tog prelaska na islam došlo znatno pre nego što su formirane nac

comment_1833789

viš' boga ti, pade mi sad na pamet. ukrajinci worshipuju veoma sličnu (da ne kažem, istu iritantno jarku) plavu boju kao i vlasi!

to za svadbe, isto je i u poljaka. tri dana naopakosti. bez stajanja. to-tal-thrash

nisam doduše znala da postoje te tri struje. zvuči kao da su pomalo neopredeljeni, mada meni najviše ovo za tračane zvuči logično. kao što sam već napisala, na većini jezika i slovenskima, vlah znači stranac...

ajd sad neki lingvista da se javi :D da ne kažem, jezičarka :P

comment_1833855
Najveci razlog zasto postoji odredjeni animozitet prema njima jeste taj sto su apsolutno ogledalo kicha,gde generacije rade po Austriji,Nemackoj,zidajuci ovde dvorce,takmiceci se sa komsijama ko ce podici veci,sa sve lavovima ,tigrovima,labudovima,konjima...i slastecim bojama...Inace ako nikad niste videli neko takvo selo ,mnogo ste propustili,istripovali bi ste da ste u Folk Svajcerskoj sa sve robnim kucama,kineskim prodavnicama...ali bez stanovnika,zato sto su svi u inostranstvu a pare im sluze samo za pokazivanje...a to im je i najveca poenta...I sve tako do MUZIKE koja im je obelezje.

Poslusati citav niz pesama od Zorice Markovic, tipa 'Austrija', 'Italija', 'Vlaska Svadba'... sve je receno :rockdevil::):):)

Edited by KazimKazim

comment_1833859

Уууу хелл џеах, Зорица је ЦАРИЦА! hdbng3_smiley.gif

Ja znam samo za onu izreku: "Izgiboše ko Vlasi na ringišpilu".

Једна од најјачих изрека. Код нас кажу: '' Изгинусмо к'о Власи на рингешпил.''

comment_1833871
viš' boga ti, pade mi sad na pamet. ukrajinci worshipuju veoma sličnu (da ne kažem, istu iritantno jarku) plavu boju kao i vlasi!

to za svadbe, isto je i u poljaka. tri dana naopakosti. bez stajanja. to-tal-thrash

nisam doduše znala da postoje te tri struje. zvuči kao da su pomalo neopredeljeni, mada meni najviše ovo za tračane zvuči logično. kao što sam već napisala, na većini jezika i slovenskima, vlah znači stranac...

ajd sad neki lingvista da se javi :D da ne kažem, jezičarka :P

ma to se uglavnom aktuelizuje oko popisa,izbora i slicno,pa onda ispadne citava papazjanija medju njima samima ko ce da se izjasni kao Srbin ,ko ko Rumun a ko kao Vlah...sami se dzapaju,srpske vlasti zaista nikad nisu obracale nikakvu paznju na njih da budem iskren...a gubili smo se ja i drugari po nekim zabitim selima gde smo medju matori ljudima jedva nalazili ponekog ko zna srpski...ja bi po nekoj slobodnoj proceni rekao da je odnos 40 %-50 % kao Srbi,30-40 kao Vlasi(ili obrnuto) i 10-20 kao rumuni.Ali ocekujem da je taj trend u porastu otkad je Rumunija u EU,zbog olaksica za vize i sl....:)

Cak je pre jedno godinu dana jedan iz te struje pro rumunske valjda prijavio da mu je podmetnuta bomba pod kola u centru Za,kad se na kraju ispostavilo da je sam prikacio nesto zbog publiciteta...dza bu...

Ali svadbe...ja sam bio na par i to se ne propusta,ne da su thrash,nego sam provalio da ih metal ljudi uopste ne propustaju :).Hrana ,pice,malo krvi pa sa mladom vlajnom u senik :))).Ko je spreman da rizikuje da sutra ne krene na njega celo selo i ko se ne plasi magije :))))) salim se...

• Author
comment_1833951
Ja se ne žalim, samo pravim poređenje. Naprotiv, ne samo da se ne žalim, već mi je i drago zbog činjenice da sam malo jebao u životu. Štaviše, ubuduće verovatno neću ni jebati, jer sam tako sam odlučio. Imaš problem s tim? Mogao sam da kažem i ''gube nevinost mnogo pre Teše'', ali mi učtivost nalaže da ne uzimam druge ljude kao primer, pa uzimam sebe. Zadovoljan?

ma radi sta zelis tvoj zivot.ja sam samo u najboljim namerama ti skrenuo paznju da ti svaki jebeni post smrdi na zagoretinu.ocigledno imas neki problem suvoce

comment_1834236

Meni je koleginica Vlajna rekla da je vlaska boja zuta.

Zar ovaj Prince na svakoj temi prica o svom intimnom zivotu??? :udri:

Edited by Милица

comment_1834438

kakva bre vlaska u juznoj rumuniji...tako uopste ne moze da se zakljucuje...po tim lokalnim nazivima...pod1 postojala je zemlja Valahia,pod 2 vlaskom su Srbi zvali ne bas rumuniju nego pre krajeve istocne Srbije i zapadne Rumunije i Gugarske.pod 3 -svi stocari u Srbiji su nazivani Vlasima.pod 4-Turci su sve srbe nazivali Vlasima.pod 5 postoji Vlaska planima skroz u juznoj Srbiji.......poznajem bar 50ak vlaha ,od toga nekoliko jako dobrih drugova/drugarica i kad ni oni sami ne znaju sve cete vi da im objasnite odakle su ....

prosto se kroz istoriju sve to izmesalo a nastala je potreba da se objasnjava i razresava iz cisto politickih razloga...

Edited by East