Jump to content

Amorphis


Cold

  

30 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ne znam, mislim da nema puno većih Amorphis fanova od mene, ali ni prošli album (povremeno solidan, povremeno podnošljiv, povremeno epohalno dosadan, a u cjelini recikliran, sve ono što jedan Amorphis album nikako ne bi smio da bude), a ni ovo što sam čuo sa predstojećeg, mene ne radi ni malo.

 

Strašno je da jedan (nekad) toliko otvoren i eksperimentisanju i pomjeranju granica posvećen bend sebi dozvoli da se ovoliko ograniči, i da najavljuje velike promjene a onda izda ove stvari, ali jbg, od toga se živi i od toga pridobijaju nove i nove mlade fanove i nisam optimista da će se to promijeniti.

 

Kad bi mogla da se zanemari kinta i da se sve posmatra sa muzičke strane, ono što im je potrebno jeste radikalna promjena i zaokret. Bilo kakva, ali - radikalna!

Jbt, onih pet akustičnih stvari sa saksofonom i pratećim vokalima koje su odsvirali na finskom radiju su vrijedniji od prošlog, a kako se čini i ovog, albuma zajedno.

 

Realno, Skyforger je bio apsolutni vrhunac ove faze i nakon toga su se trebali okrenuti u drugom, novom pravcu. Al jbg, očigledno se ne živi od fanova koji imaju 30 ili 35, već od djece koja treba stalno da pristižu.

 

Potpisujem. Za mene je od Tuonele, onako najiskrenije, jedino Skyforger i Eclipse nivo jednog Tales-a i Elegy-a sve ostalo zvuci kao manje inspirisana verzija tih albuma (konkretno, sve izmedju Tuonele i Eclipse-a, pre i posle Skyforger-a). Ali dobro, jebiga, ljudi su sada popularniji nego ikada, provalili su sistem, i to je to. Samo se nadam da ce u nekom novom ciklusu inspiracije ponovo izdati pravi kidacki album, do tada ostaje stvar-dve po albumu vredne slusanja u vrh glave.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"I'm really thrilled about the idea to take a major step away from the so-called routines that we've had with our last records.

 

kakav smehotres od izjave, jebote album identičan prošlom :haha:

 

3 pesme su mi dobre - "Shades Of Gray", "The Wanderer" i "Hopeless Days", ostalo snoozefest. tuga

Share this post


Link to post
Share on other sites

PUSHI GA MARCO HIETALA OVAKO SE TO PRODUCIRA OVAKO SE TO RADIIIIIII!!!!

Meni bolji od zadnja 3 ,odlicne ideje,i nije jedan te isti fazon ali najvishe bih pohvalio produkciju ovaj album je OGROMAN,samo pojacajte na zvucnicima\m/

@talvi ne bih da te uvredim ali brate ovde svaka pesma ima razliciti aranzman i glavni riff,dok na BoT su skoro sve strofa /refren sa tinu ninu molskom melodijom.

FAvorit into the abyss

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jbg, ne znam šta da kažem... Ima par solidnih momenata, ali opet NIŠTA ne donosi.

Mjesecima davati izjave o zaokretima i nečemu novom (a pri tome si AMORPHIS jebeni, sa takvom karijerom iza sebe), a onda ovo predstaviti kao TO je smiješno.

 

Posljednja dva albuma su čisto silovanje, i sam prošli je bio previše a sad još i ovaj. Move along, nothing to see here.

Barem dok se ne okrenu onome što je Amorphis uvijek predstavljao, ako se toga još uvijek sjećaju, tj. ako im menadžment dozvoli da ikad snime nešto što nije čisto zadovoljavanje najšire baze publike u onome što oni očekuju od tebe. Tužno.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da mi je neko prije samo 2-3 godine pričao da ću nakon tolikih godina slušanja ovako ravnodušno dočekivati / preslušavati novi Amorphis, nema šanse da bih mu povjerovao. Sad još samo da i Paradise Lost snimi album isti kao prethodna tri, pa da se totalno razočaram u bendove koje sam uvijek najviše cijenio zbog toga što stvari rade PO SVOM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@talvi ne bih da te uvredim ali brate ovde svaka pesma ima razliciti aranzman i glavni riff,dok na BoT su skoro sve strofa /refren sa tinu ninu molskom melodijom.

FAvorit into the abyss

 

mislio sam na sveukupni zvuk, atmosferu, stil.

 

nekako su mi sve te pesme iste kad ih gledam kao celinu. Setiš se prethodnih albuma pa skontaš kako je "Same Flesh" imala svoju emociju pa "Perkele" bio nešto deseto od toga, pa onda "Brother Moon" u svom tripu, pa "Under A Soil..." spusti loptu, a ista priča je bila i za "Silent Waters" i naravno "Skyforger"-a. ovo je sad sve neki "middle-ground" fazon, nisu toliko upečatljivije stvari i sve su igranje na tu sigurnu loptu kod fanova do kraja.

a i previše su nekako vedre pesme većinski za moj ukus, ja sam Joutsenov Amorphis isprva i zavoleo zbog one tuge i melanholije koju su imali na "Eclipse"-u i zadržali kroz sledeća dva, sad je toga mnogo manje ostalo u korist te neke vedre epike koja mene nervira iskreno

 

sad sam pustio "Empty Opening" i samo to beznađe od refrena mi otpišava ceo ovaj album jebiga

Share this post


Link to post
Share on other sites

E ovako,posle cele noci slusanja ostajem pri tome da je album PERFEKTAN.Ali za mene Amorphis jednostavno ne moze da failuje,nekako sta god da odrade nadjem u tome nesto sto mi se svidi i sto mi prija da slusam.

 

Shades Of Gray - Melodicna,hiticna gruvacina sa veoma zaraznim refrenom koja je odlicno legla kao opener albuma.

 

Mission - Prava prolecna Amorphis pesma,prelepa melodija i atmosfera koja te jednostavno tera da razmisljas o livadama,sumama,potocima,sve ono epic sto volimo da crpimo iz tih melodija.Pogodak pravi za mene licno.

 

The Wanderer - Ovde se vec sa sigurnoscu zna u kom ce pravcu album teci i sta se moze ocekivati u nastavku albuma.Prelepa melanholicna atmosfera krasi ovu pesmu sa veoma sigurnom svirkom bez ikakvih eksperimentisanja,prosto i jednostavno PRELEPA PESMA.

 

Narrowpath - Jako catchy intro pesme,cela pesma po meni ima neki avanturisticki vibe koji je ispao jako interesantan.Jako slusljivo kao i sve ostale pesme na albumu,melodicna.

 

Hopeless Days - Ovo smo imali prilike da cujemo i pre izlaska albuma,i tada sam rekao da je jako zarazno i necu dodavati nista vise,odlicno se uklapa u ovaj po meni savrsen album.

 

Nightbird's Song - Ovo vec vidim kao pravi "prvomajski hit" hahah,odlicna pesma za headbang i ispijanje piva u velikim kolicinama.METAL pesma za sve pare.

 

Into The Abyss - Jedna od pesama koja ce verujem mnogim fanovima biti favorit albuma.Kao i Shades Of Gray,jako hiticna,pevljiva,prava stvar za singlicu.

 

Enchanted By The Moon- Obozavam taj osecaj tenzije koja vlada dok slusam pocetak ove pesme a itekako volim nastavak kad krene da prerasta u pravu emociju od pesme.Opet odlican balans i kombinacija growl i clean vokala,prava formula nema sta.

 

A New Day - Jako lepa pesma za zavrsetak albuma koji po meni nema greske.

 

E sad,mozda je po nekima malo jednolicno,vec slusano,nastavak proslog albuma al jbg-a meni je ovo jos jedan veoma JAK album benda Amorphis.

Edited by Lord Iffy Boatrace
  • Upvote 6
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se đasvi album. Lepo je što opet malo arlauču i što su isključili peglu.

 

Mission - Prava prolecna Amorphis pesma,prelepa melodija i atmosfera koja te jednostavno tera da razmisljas o livadama,sumama,potocima,sve ono epic sto volimo da crpimo iz tih melodija.

 

Zbog ovoga vredi svraćati na forum

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...