Jump to content

Tenet


Max Butcher

Recommended Posts

U bendu sviraju:

 

Steve "Zetro" Souza - Vocals (Legacy, F-Bomb, Testament, Dublin Death Patrol, Exodus)

Jed Simon - Guitars (Armoros, Devin Townsend, Strapping Young Lad, Front Line Assembly, Zimmers Hole, Caustic Thought)

Glen Alvelais - Guitars (Forbidden (US)/Forbidden Evil, Testament, Bizarro (US))

Byron Stroud - Bass (Zimmers Hole, Strapping Young Lad, Fear Factory, Devin Townsend, Caustic Thought, Unit: 187, City of Fire)

Gene Hoglan - Drums (Daemon (Dnk), Dark Angel (US), Death, Dethklok, Devin Townsend, Forbidden (US), Just Cause, Meldrum, Naphobia, Old Man's Child, Phantasm (US), Pitch Black Forecast, Strapping Young Lad, Testament, Unearth, Wargod (US), Zimmers Hole, Mechanism (Can))

 

treba li bolja preporuka?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj treš rivajval je tako podivljao da sa morao i ja da ustanem i podignem glas.

 

Prvo što mi je palo na pamet kad sam video ovaj projekat je "ok ovo je interesantno" mada.... "gde baš SYL likovi i gde bre Souza". Što ne nađu naprimer Šon Kilijena iz Vio-Lenceta ili onog lika iz Holy Terrora da otpevaju neku. To su bre treš vokali, a ne nja-nja-nja gicko praščić vokal. Ok ajde trpeo sam ga u Exodusu pa mogu da izdržim i ovde. S truge strane ful rispekt za Forbidden đitristu i Hoglana.

Morao sam odma na majspejsu da overim kako sad izgledaju da im nije neko pomodarstvo udarilo u vugla. Nedajbože fazon SkotIan/KeriKing/Hetfild-ćelica-kozija brada-tetovažice od juče. Uf, nije! Još uvek su pristojni, mada malo se blekmetaliraju, al ajde.

tenet.jpg

OMOT

Treš metal omoti su ikone za prave trešere. O tome mora strogo da se vodi računa. Tu nema zezanja. E pa Tenet ima odmah peticu na simetričan logo (svetla tradicija - Metalica, Megadeth, Dark Angel, Death Angel, Forbidden, Nuclear Assault...) i tu su još dva krsta u njemu (surovo). Međutim logo ipak nije dovoljno zao jer ne možeš da se posečeš na njega tako da sve u svemu - logo - 3+. Slika baš nije trešerska, više je neki mračni totalbrutaldeathmetal fazon. Ukupan dojam 3-.

E a sad svirka.

Noise ispucavanje start i "souza evil screeeam" je potpuno očekivano da potekne iz glave učenika Devina Tauzenda. Iskreno sam očekivao više takvih proseravanja, ali dobro je da su SYLovci obuzdavali svoje SYL porive. Produkcija je sroz dobra a i na Souzin, novi "evil" vokal čovek se brzo privikne. Prva stva je dobra pucačina. Brzina je veliki plus kod mene jer da sam hteo da slušam sporu muziku slušao bih Sinatru, a ne thrash metal. Rif na prvoj stvari nije baš klasičan thrašingever, malo vuče na ovaj moderni metalcore ali stvar nije loša. Crown of thorns je isto pucačka stvar sa dobrim rifom, možda najbolja na albumu, četvrta ima pristojan čuga-čuga rif, a peta blesavo simpatičan refren. Šesta stvar se simbolično zove Going Down jer to je upavo ono što se desi na albumu. Sve ode u žešće smaranje, bezizlazne rifove i proseravanje, čak me bilo i malo sramota za njih kad sa čuo ono Hail!Hali! navijanje na kraju istoimene stvari.

Sve u svemu jednokratna zabava samo do pola albuma. Tja.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...