Jump to content

Burzum


sevast
 Share

Recommended Posts

Samo oni koji nisu upoznati sa Vargovom muzikom i radom mogu da pricaju takve gluposti.

 

Varg Vikernes nije satanista.Ako se neko bar malo zanimao za njegova verovanja video bi da Varg pokusava da se vrati korenima Skandinavije. Mislim da on sam je i uspeo da se vrati korenima, ali to je za druge tesko da razumeju ( pomalo i ja neshvatam neke njegove teorije).

Hriscani su napali njegovu zemlju i uzeli je pod svoje. Varg je napao hriscane i to je za sve hriscane veliko zlo. Kakva glupost! Hriscani imaju opravdanje za svako svoje delo.Kada su pokoravali narode i nametali hriscanstvo sve je bilo u sluzbi "boga" i dobra. Sta je bilo pre hriscanstva znaci u neku ruku bilo je, bar po hriscanima, zlo i pogresno.

Svet pod hriscanstvom u kome zivimo nije dobar. Zato kao sto i sami vidimo zla se desavaju i kod nas.Sto se mene tice ovo vazi i za zaostale muslimane. Treba unistiti i islam.

 

Ovo sve ima veze sa Vikernesom. Varg je vrlo kompleksna licnost tako da postoje jos stvari koje su u vezi sa njim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hail,

Burzum je jedan od vaznijih norveskih black metal bendova pored kraljeva Mayhem-a i Darkthrone-a.Oni koji su upoznati sa Varg-ovim razmisljanjima i radovima znaju da se Varg najvise vezivao za Odinisticka verovanja starih viking-a,a da je dok se druzio sa Euronymous-om bio pod uticajem tzv. satanizma.Medjutim i sam Varg kaze da nikada nije bio pravi "satanista".

 

Moj favorit od Burzum-a je Lost Wisdom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varg tj. Count Grishnak of Burzum je osudjen na 21 godinu zatvora jer je 16 puta izbo Euronymusa(ili kako god da se pise)iz Mayhema i hladnokrvno se vratio u hotel gde je uhapsen.Nije mi poznato sto ga je izbo ali prica se da to ima veze sa Crnim Krugom norveskih black bendova (u kome su Gorgoroth,Emperor,Dark Throne...itd) ciji je predsednik ili Glavni Kuronja icon_biggrin.gif Euronimuskakogoddasepise iz Mayhema.

Verovatno ga je Eu.... nesto zajebo jer se prica da je bio lenj i bezobziran,...a mozda sve to nema veze sa Crnim Krugom.Sve u svemu ovo je prica o Burzumu (i moj najduzi post do sada icon_wink.gif )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Black metal god?

 

Nisam siguran da bi se to Vargu sad svidelo.Jer njegova dva poslednja albuma HLIDSKJALF i DAUDI BALDRS nisu bas black metal. Cuo sam po dve pesme sa svakog albuma i citao neke recenzije pa iz toga zakljucujem da je Varg pokusao da izadje iz black metala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

quote
Black metal god?

 

Oni su nesto sto su Entombed bili u Death-u, sada su u Alternativi! Tako je i sa Burzum-om iz jednog na drugi pravac (samo jos uvek nije savrseno jasno da li im je Black ostala glavna opsesija, ali nesumnjam u to)

 

icon_smile.gificon_biggrin.gificon_smile.gificon_sad.gificon_mad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogresno ste me razumeli.Rekao sam da je on Black metal god,a ne on kao grupa.On sam kao idealista je moze se reci i vodja Black metal pokreta.Uz to on vise i ne moze da radi metal(u zatvoru je ,Daaa).Uz to prelazi u Viking metal(sto je i bolje) i muzika mu se menja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...