Jump to content

2012.04.29. *Sportski Centar Olimp, Beograd* Brzi Bendovi Srbije


VoivodBG

Recommended Posts

U nedelju 29. aprila u amfiteatru sportskog centra Olimp na Zvezdari nastupiće predstavnici Brzih Bendova Srbije sa gostima povodom obeležavanja 20 godina od nastanka ovog naziva.

 

“Bendovi nastali u Domu omladine, Muzička televizija Srbije nastala dve godine kasnije u cilju njihove promocije, danas još uvek postoje oličeni u živim ljudima, a ne samo kao odrednica pop istorije“, kažu organizatori i podsećaju da MTS i Ustanova kulture Parobrod poslednjih dana pokušavaju da na sličan način predstave i promovišu novu scenu Rock’n’Dorćoll.

 

Na Olimpu počevši od 17 časova zasviraće Plejboj, Deca Loših Muzičara, Presing, Crni lilihip, Kazna za uši, Generacija bez budućnosti, Direktori, Dža ili Bu, a kao gosti nastupiće hrvatski Pips, Chips & Videoclips, Sopot iz Banja Luke i 16 osam 23.

 

Ulaznice po ceni od 500 dinara u pretprodaji moći će se kupiti od ponedeljka 23. aprila na blagajni Doma omladine i u Parobrodu, a na sam dan koncerta na ulazima u SC Olimp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hm...najveci raspad - crni lilihip. nadam se da su se zajebavali i da je bar njima bilo lepo.

 

presing- odsvirali su sa prvog albuma ono sto sam i hteo da cujem, tako da sam zadovoljan. ostalo je bio cist bonus. verovatno moze i bolje, no sreca je da uopste i sviraju.

 

pips, chips i ostali- ajmo napolje na pivo. slusljivo, ali u malim dozama i nikako ne sinoc.

 

dza ili bu- odlicno, kao i uvek. svi su kratko svirali, ali oni su prestali bas kad je bilo najzanimljivije. ziveo staljin!

 

dlm- nema silje, ali lepo je bilo. stare kuke, odlican izbor pesama...srecom, samo jedna pesma sa zadnjeg albuma.

 

ne znam vise ni ko je trebao da svira a ko ne, falili su direktori, kazna za usi (narocito), plejboj...

 

toceni lav 120, topli tuborg 150.

 

za 20godisnji jubilej jedne televizijske emisije sasvim solidno.

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hm...najveci raspad - crni lilihip. nadam se da su se zajebavali i da je bar njima bilo lepo.

 

 

Hm pitam se da li ste ti i ovaj sa popboksa bili na istoj svirci:

 

"Jagodinski Crni lilihip je sve ove godine bio ime koje se izgovara sa strahopoštovanjem u krugovima diskografskih moljaca, a juče je bilo jasno i zbog čega – Jagodinci su visokooktanska Kojina deca iz garaže, koja iza sebe imaju objavljenu samo jednu polu-live kasetu za kultnu etiketu Trotorock. Dobri duh Kenjigrada obuzeo je Zvezdaru dok je Vladimir Ranković neštedimice prosipao svoju crnačku dušu po gitarskim žicama. Na kraju pesama, kad krenu aplauzi, tamo gde njegove mlađe kolege kroz zube procede zubato “hvala”, Ranković bira slovno neprevodive usklike radosti. Razlika u klasi, razume se."

Share this post


Link to post
Share on other sites

ma dobro, naravno da njihov prikaz mora tako da izgleda, ipak je popboks nastavak casopisa :ritam" koji je svojevremeno jako pohvalno pisao o tim bendovima. nisam od onih koji love greske na svirkama, stavise volim kad se malo isprlja (na razne nacine). mada, trebala bi da postoji neka granica. ono sto sam okacio pre par postova sinoc nisam cuo. tacnije- jesam, ali u tragovima.

 

nista protiv njih- ne sviraju godinama (ajde, mozda i gresim), a i imam tu cuvenu kasetu. i voleo bih da ih opet vidim i da to bude kako treba.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da je ovaj festival imao najgoru organizaciju do sada, prvo su pustili novinarsku patku za Pleboj, KZU i Direktori i sve je to u kratkom roku otpalo, a oni nisu iskorigovali to na kartama i na reklami preko MTS-a. Ujedno su mogli da postave satnice bendova, i garantujem da bi im onda poseta bila mnogo veca. Po mojoj nekoj slobodnoj proceni bilo je oko 200 ljudi do kraja veceri.

Apropo samih nastupa bendova, pohvale idu na racun 16x8x23x energican nastup, iako se pevac malo smorio zbog slabe posete, to ga nije omelo da pleni binom kako zna i ume. (nastupili su pre tih Masterblastersa koji sviraju obrade naseg hard roka Yu Grupa npr.)

Crni Lilihip, vrh! To sam i ocekivao, raspadacki nastup koji me je kupio. Da stvar bude smesnija oni su imali jednu probu pred ovaj festival i to posle 10 godina ne sviranja! Mozda ce uraditi jos jednu svirku krajem decembra, ali to nije zasigurno, jer nisu previse zainteresovani da nastave sa daljim radom.

Dza Ili Bu, na njih je publika i najbolje reagovala, mada mi je smesno sto nemaju nijednu hit pesmu pre 1996 godine, heh. I vidim da su promenili jednog clana...

Presing me je prijatno iznenadio, Kiza na vrhuncu sa svojim vokalom, a novi clanovi su se uvezbali od vatrenog krstenja u Geca Konu pre nekog vremena. Ocekivao sam vise pesama sa prvog albuma, ali 600 Nebo se mora ispostovati. Mali insajderski info, sledece godine ce izdati 4 album i napravice kompilaciju starih izdanja.

Generacija Bez Buducnosti, uvezban bend, ali meni to nije slusljivo, u stvari bezveze je skroz. Vidimm da im je i pevac otisao i ostao samo jedan originalni clan, bolje da su promenili ime i krenuli kao novi bend.

Sopot su bili profi, Pips Chips & Videoclips nikako nisu pasovali za ovaj festival. DLM sam preskocio jer sam se iznurio od gledanja tolikih bendova.

Zanimljivi su bili i klipovi koji su isli na bini od starih emisija, mogli su da naprave kakav dokumentarac od tih starih snimaka, ali nema veze...

Najsmesnija stvar mi je i dalje sto su svi bendovi svirali pro bono. :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo sam nasao na drugom forumu, potpisnik je "Izdajnik":

 

Crni Lilihip je za mene jedan od najboljih bendova koje sam imao prilike da slušam inače. Oni sviraju muziku za dve klase iznad svega prikazanog. Svemirski Rock&Roll. Razumem da se mnogima koji su ih gledali na Olimpu možda neće dopasti nastup koji bi mogao da se okarakteriše kao ne baš najbolji. Ja im ne mogu previše zameriti na ničemu. Uostalom to je donelo neku sešn dinamiku. Bez obzira na specifičan raspad koji je utkan u njihovu pojavu i, što se tiče konkretnog nastupa, svojevrsnog brljanja vokala koji je možda mogao malčice da se potrudi, a možda čovek nije ni mogao, i bez obzira na verovatno pola probe ko zna kad i kakve pred ovaj nastup, i diskutabilnu zainteresovanost i mogućnosti za okupljanje ekipe, Crni Lilihip je zvučao kao nešto pravo, zanimljivo i lucidno. Nešto zbog čega čoveka i dalje zanima Rock&Roll u najširem smislu. Ne znam kakav stav o sebi i bendu imaju članovi ove grupe koja praktično i ne postoji i koja verovatno neće ni postojati u nekoj funkcionalnoj formi, ali ovaj bend sa sobom nosi nešto što čini stvar magičnom i koja uspeva čoveka da prebaci u druge dimenzije. Klavijature koje su povremeno učestvovale sa određenim, čini mi se, efektima se nisu baš čule tako da ne znam šta da kažem u vezi ovog popunjavanja. Možda je bilo zanimljivo a možda bi i smetalo da su se čule.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...