Jump to content

Košarka


Baal

Recommended Posts

da, odlazi bez obestecenja...morali bi da dovedemo dominantnu zamenu tipa Brajanta Danstona iz Olimpijakosa, kapiram da je ono sa Brauncicem bilo da komsiju crkne krava i da se takvi promasaji vise nece dogadjati, ipak sada imamo kakvu takvu reputaciju, stabilni smo evroligasi, svi pricaju o atmosferi na nasim utakmicama, ako je 1 Markus Vilijams mogao da odigra sezonu za nas (mada je to bilo na preporuku Nelsona) zbog cega jos neko zvucno ime ne bi moglo da igra sledece sezone...ovo je samo pocetak, tek ce Zvezda da napreduje na svakom polju

Share this post


Link to post
Share on other sites

imas primer Patrika Janga iz Galatasaraja, ne kosta mnogo, mlad a odlican centar, jak, skocan, solidan sut...moze se pronaci u Evropi dobar centar, Olimpijakos ti je najbolji primer koliko dobar skauting moze da doprinese da sklopis f4 ekipu, ali to je ipak Oly. Mi ipak vise zavisimo od Miska i ako nam ne uvali nekog "trojanca" kao sto je Lipovij bio imacemo cemu da se nadamo

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Evropi je premalo dobrih, dominantnih centara, a u NBA ligi bi davao 25+ poenta jer tamo se odbrana ne igra. Dominirao bi na fazon Pekovića i Vučevića, možda još i više. Spreman je on za NBA.

 

Ajde sad iskreno, koliko si NBA tekmi gledao ove sezone? Ne da se igra odbrana, nego sve pršti, trenutno imaš više ekipa kojima je odbrana ključ igre nego napadačkih. Hjustonu sa Hardenom je odbrana najbitnija, osim njega i Priđonija svi kidaju u defanzivi. Čikago, Milvoki, Memfis, Indijana, Vašington čak i Klipersi i Klivlend su defanzivno orjentisane ekipe. Da ne pričam o tome koliko se više kontakta pušta i tako dalje. Čak i Atlanta spušta timove na mali broj poena i igra sjajnu timsku odbranu, da ne pričam da su Sefološa, Kerol zverine kada je to u pitanju.

 

To da se u NBA ne igra odbrana je verovatno najveći mit u svetu sporta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prije plej-ofa niti se igra ozbiljna košarka ni odbrana. Priznajem, nisam gledao nijednu utakmicu plej-of serije, ali tokom regularnog dijela sezone odbrane se nisam nagledao. A htio sam da kažem da se nad Bobijem ne bi igrala ni izbliza odbrana kakva se nad njim igra u Evroligi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo ja prosečno gledam tekmu na dva dana recimo kad se cela sezona uzme u obzir i stvarno se nisam nagledao tekmi bez odbrane. Istina, neki timovi su lošiji na početku sezone, no to je tako u svim ligama. Istina igra se bolja odbrana u plej-ofu, ali se igra i bolji napad, najbolje akcije i kretnje se čuvaju za kraj. Jednostavno tempiranje forme. Timovi bez odbrane su ti uglavnom te kanturine što tankuju, ali zato i jesu tu gde jesu.

 

Da ne pričamo o tome da bi prosečan defanzivac u NBA u Evroligi bio zverina. A što se Bobija tiče, ja verujem da bi on u nekom sistemu uspeo, no sa druge strane bi teško zatvorio reket, morao bi mnogo manje vremena u odbrani da provodi u reketu i naravno ključna stvar jako bi mu teško bilo da izgradi poziciju, pošto su fizički tamo svi zverine. Da ne pričam o udvajanjima i bekovima sa ogromnim rukama koji ti mašu rukama i gledaju kako da ti izbiju loptu. Ja bih voleo da Bobi ode, jer bi zasigurno tamo napredovao i verujem da bi treneri umeli da ga iskoriste, ali ga nikako ne vidim kao nekoga ko daje 20 poena po meču.

 

Reći da se u NBA ne igra ozbiljna košarka je kriminal. To što u Evropi pada manje poena je posledica pre svega očajnog kvaliteta košarke čak i u Evroligi, da ne pričam o nečemu nižem. I naravno skoro jedne cele četvrtine manje. Olimpijakos je najružnije i najvernije lice evropske košarke. Tu nema više od 3 čoveka koji znaju da igraju košarku i koje je lepo gledati. Sve ostalo vodoniše, trči, skači, tuci i ne pitaj ništa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slazem se sa ovim delom oko NBA odbrane i Bobija ali reci da Olimpijakos igra ruznu kosarku je blasfemija, vrhunski sklopljena ekipa gde se tacno zna ko i sta radi, naravno odskacu Spanulis i Printezis kvalitetom ali imas i odlicne igrace kao sto su Lojeski, Dunston, Hunter, Darden, kad na sve to dodas pobednicki i ratnicki duh, dobrog trenera, dobijes najgotivniju ekipu ikada sto u prilog govore poslednje dve titule do pred proslo sezonu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cekaj, bre, sta je ovo danas bilo? Ja stvarno necu da budem teoreticar zavere ali na stranu sto je Multivita igrala sa 110% svojih mogucnosti, sta su koji kurac ovi nasi danas radili, ako ovo nije bilo namesteno da ne bude metla?! Realno, od svih katastrofalno losih meceva sezone, mi bas danas odlucimo da odigramo najgori i pritom se 3 ipo cetvrtine VIDNO ne trudimo cak i manje od onog derbija kada ste nas vi odrali kada je bilo jasno da je pustaljka (ne u seriji, u prvenstvu) ? Nemam pojma, ovo, sem ako je dogovoreno da bude 2-2 ne moze valjda opet da se ponovi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Јбг, замор материјала.

Боље ушли од вас у утакмицу. Судије пустиле шибање кад је требало, погодили су отворене шутеве, ви нисте, и то је то.

Фали много Цирбес. Нема шта Тејић драфт бој да тражи на 5.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fala Majore :pivopije: To bi bilo to. Nerealno bi bilo ne ocekivati ponovno opustanje i nerviranje svih zvezdasa potpuno bez potrebe, ali najvaznije da je gotovo. Ispade da je od svih faktora Cirbesovo odsustvo u trecoj presudilo? Ali, zaista, decko je odigrao fantasticno, a i Bobi je stigao da se odmori, definitivno je i to imalo udela, pored cinjenice da su se zapravo (vecinu meca) uozbiljili. Ipak, nista bez Djenke, coveka ako zadrzimo i sledece sezone vec imamo jedno pojacanje.

Edited by Salvation

Share this post


Link to post
Share on other sites

Partizan je prošle sezone kažnjen sa milion i po dinara zbog tuče igrača na terenu u prvoj utakmici finala plej-ofa sa Crvenom zvezdom, te praznim tribinama na startu nove Superlige.

 

Ništa ne plaćaj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

rok je valjda do sledece srede pa cete to platiti hteli vi to ili ne...liga je ionako cirkus ali ste i vi tome doprineli, odnosno onaj ko vas vodi i u cijem se blatu nadam se nece naci Zvezdini igraci. Uspeli su to u Aba ligi, valjda ce i u KSL

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...