Jump to content

Tableti


sale 3sm Larry Flynt

Recommended Posts

Ljudi nije fer, tablet živi kao ker, i nema svoju temu.

 

Pošto nezadrživo osvajaju tržiste i potiskuju sve ostale gedžete i džidža bidže, ne mož' se vise ćuti o njima bre.Naravno dektop je desktop, al za većinu korisnika ovo je možda i najidealnija stvar

Koje imate, kakve želite, da li vam uopšte koji moj trebaju, za, ne , možda, koje veličine ekrana, koji operativni sistem itd.

 

Za početak nešto što mi je zanimljivo, što ću najverovatnije duzmem čim se pojavi kod nas od septembra

Nexus_7_2_wallpaper-578-80.jpg

Asusov Nexus 7 2, il' što bi se reklo druga generacija prošlogodišnjeg Nexusa 7.

Ekran od 7'', LED IPS LCD, rezolucija 1920x1200, 323ppi, Qualcomm-ov Snapdragon četvorojezgarni procesor koji radi na 1,5Ghz, 2 giga RAM-a, čist android Jelly Bean 4.3, verzija sa 16/32 giga i LTE.

Sve u svemu biće definitivno best buy poput svog prethodnika, bez ikakve konkurencije na tržištu, pogotovo sa svojom cenom od 239/279 evra za non LTE veryiju(što je najbitnije, toliko će koštati i kod nas)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio taj od 7 inchi ili od 10 inchi, to je trenutno sada best buy tablet.

Tablet nikad nisam imao, nikad svrhu za mene nisam video. Tako da ne mogu nista puno da pricam o useability, osim o krakteristikama i recenzijama koje sam procitao posto me genralno interesuju te stvar.

I naravno ajde neko ko ima, ili zeli da kupi, neki mi kaze za sta najvise koristi tablet i gde?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni lično, jer nemam laptop pa bi mi popunio tu prazninu mobilnosti, i neću da dajem ogromne pare na fon, a fon koji nudi ono što nudi ovo sokoćalo za 240e , košta barem duplo više, tako da bi mi taman odgodilo kupovinu fona za još neko vreme ili ako mi šta ponude povoljno preko paketa kad dođe vreme. Uz sve to i malo pomodarstva, IT narkomanija, imanje kvalitetnog gedžeta za relativno male novce.

 

A što se tiče korišćenja, već nekoliko puta sam bio u situacijama da bez kompa i laptopa pri ruci nekome pokazujem radove, projekte, slike i sl preko kurčića od telefona, što deluje em neozbiljno em nepregledno, zatim u klonji :mhihi: , više se fokusiras na svoj ''rad'', manje na mučenje šta piše u vestima, da se pogleda film u putu, da ne bi na odmor nosao kantu od laptopa, kao navigacija(nudi sve što i klasična navigacija+sve ostalo uz mnogo pregledniji i veći ekran)

 

Sve to može i s fonom, da, al jebaj ga, nekako veći ekran, a opet nije grdosija.Isto sve što su pričali i za smarphone s većim ekranom, i za laptopove isto važi valjda i ovde.

 

U prevodu opušteno se može bez njega kao i bez smartphonea i ostalih čuda, al kad već mož' se uzme i nije mlogo skupo, što da ne.Kuj gi vole će gi uzne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako nekako.

Tablet je neki missing link izmedju smartphonea i laptopa. Ali posto imam sasvim dobar smartphone i sasvim dobar laptop, nekako mi stvarno nije potrebno. Najvise zbog toga, sto mi je mobilni fukcionalniji bas zbog toga sto je manji. Ja mobilni mogu da stavim u dzep, ovo cudo ne mogu. Samim tim ja mogu da hodam sa mobilnim u jednoj ruci, dok tesko da bi sa tabletom hodao na ulici. Samim tim muziku slusam sa njega napolju, dok sa tableta isto mogu, ipak on se nalazi u torbi i tesko da mogu da menjam ili sta god pesme, za razliku od necega sto je u dzepu. Plus ovi sada smartphonovi od 4.7 inchi pa nadalje su sasvim dobri za pokazivanje radova ako te neko savata na ulici i zarko zeli da mu pokazujes svoje radove. Plus PPi wise telefoni, dominiraju tablete, tako da je slika mnogo ostrija i boje su tu negde osim mozda kod HTC One koji unistava tablet mada i sve druge telefone. A sto se tice velicine tu su i 5 incha i phableti od 5.5...(mada definitivno tablet je tu bolj samo zbog veceg ekrana) A i necu uvek bre tablet da nosim uz sebe preveliko je to. Ocu nekad kada sednem u kafic, ili izadjem uvece, ili generalno nesto spontano da se dogodi da imam mob u dzepu da se povezem na wifi, i ostale pogodnosti koji pruzaju high end telefoni.

 

Sto se tice zasto laptop, a ne tablet. Pa glavna i osnovna stvar je sto je laptop funkcionalniji u svakom smislu mogucem. Neces nikom ozbiljno neke radove pokazivati na tabletu, to je neozbiljno(jedino ako nesto bas grubo neke layoutove i skice), plus sto ti treba ceo workstation da bi prikazao projekat znaci tastatura, mis etc. Jednostavno sa laptopm kada ga ponesem na putovanja, mogu da radim i stvaram, umesto samo da mi sluzi kao tool za pokazivanje. A i sto su miljama ispred tehnoloski, pogotovo sada sa SSD karticama. I naravno surfovanje interentom, koriscenje medija i slicno ide sve u korist laptopu.

Najveca mana je to naravno sto je dosta tezi od tableta. Mislim stvarno dosta tezi i vec, i tu je ono gde je tablet bolji. Tablet je cool, za sve sto si ti rekao jel je laksi za nosenje. Mislim ako idem negde gde sam ogranicen sa stvarima, ili vecinu puta nosim uz sebe, tablet je mnogo logicniji izbor. Samim tim sto je manji i laksi, lakse se vadi iz torbe i koristi. I tu vidim najvecu svrhu, za neka putovanja. Znaci kod putovanja tablet dominira laptop.

To stvarno tih 240 evra, nije nesto puno, mozda i vredi kupiti jedan uz sebe, cisto imati ga za putovanja i ostale zezancije. Mada kada razmislim, ako imas krsh telefon, tablet moze da dodje kao fina zamene za te pare. Uopste nisam tako razmisljao, zato sto sam mislio da su tableti mnogo mnogo skuplji.

Edited by Lunar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da da imaš ti tablete koji su i do 700e...e to mi je već glupo davati, baš zbog te funkcionalnosti, jer nema ni takav tablet šta da traži naspram laptopa ili deska za te pare...jer oni za neki ozbiljniji rad nisu.

Al ovako neki za 200-250e, to je već ok.

 

E da još jedna prednost-baterija. Do tri-četiri dana traje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tablet je za moju kevu koju mrzi da vucara netbook, da ga pali, da ceka windows, da nabada misem da upali wireless i ostalo, samo zarad browsing-a i skype-a. Ozbiljno se razmisljam da kupim neki tablet kevi, samo zbog toga. Em joj je lakse da pritisne prstom ikonicu i da radi sve ostalo, em je navikla na touch telefon vec, tako da, bolja solucija kako god okrenem. A i stane joj u torbicu uvek. Sebi, ako bih uzimao tablet, samo bih ga uzimao iz pomodarstva, nikakve koristi. Imam 4.7 incha telefon, imam dobar laptop, desktop nemam, al mi i ne treba. Tako da, jebem li ga, ako cu nesto da se kurcim da imam tablet, samo da ga imam, onda jebes ga. Ne vidim svrhu uopste.

Edited by ShinigаmY

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam tablet od januara ove godine (ništa skupo, sokoćalo od stotinak evra) i vrlo sam zadovoljan. Koristim ga najviše za čitanje knjiga, časopisa i stripova (ne bih mogao da čitam knjigu na laptopu ili kompu, mnogo mi je nepraktično), za pristup internetu kada sam u pokretu (mobilni koji imam je suviše spor kad hoću na net, samo se iznerviram), povremeno igranje igrica, redovno gledanje serija i filmova, a u poslednje vreme i za učenje jezika preko različitih aplikacija.

 

Glavna pogodnost je što možeš k'o čovek da se izvališ u krevet i uživaš u čitanju, a da ne pominjem koliko znači kada putuješ ili zaglaviš u gradskom prevozu. Nadam se da ću u skorije vreme kupiti neki bolji, ali čak i ovi jeftini modeli su vrlo isplativi s obzirom na ono što dobiješ za taj novac.

Edited by Live

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.samsung.com/us/computer/pcs/XE700T1C-K01US

Sjajna fuzija, mislim da u ovom pravcu ide razvoj spajanja laptopa i tableta.

i5 proca, full HD, 4 giga rama,hd 4000 grafa, 128gb ssd....ovo je vec snaga prosecnog laptopa i vise nije igracka, samo je cena jos paprena za ovako nesto, ali za dve tri godine ovo bi mogao da bude odlican Tabtop, da ga tako nazovem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

moćan.

 

ovih dana sam imao priliku da čačkam tablet, kolega uzeo da mu stoji u kancelariji

šta znam, lepo je ono, ali nema neku upotrebnu vrednost

pročitaš vesti, pustiš klip, prelistaš neku knjigu i to je to

 

krišom skokneš do yumetala u radno vreme. B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Bata Životinja

može li se tablet koristiti za čitanje ili je bolje uložiti u eBook Reader?

 

vidim da im je ista cena, a tablet ima više funkcija, mada meni pre svega treba za čitanje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve prikazuje ok, stripove, slike i fotke, ilustracije u knjigama, naslovne strane knjiga, doduse crno-belo,. Sto se tice PDF-a, otkljucan moze da se prikaze u artikal modu, tj tekst,a sa zakljucanim je drkanje zbog zooma,pa onda cimanje levo desno gore dole, medjutim to je ista stvar kao i sa svim e citacima.Sve moze da se nadje i u normalnom formatu za kindle, tako nema potrebe za pdf-om u ebook citacu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja to navikao da čita sve što strpam unutra, ne volim bilo kakva ograničenja što se toga tiče :) Jedno vreme sam koristio kindle ali sam odustao i kupio tablet, nekako imam mnogo više slobode na njemu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa nije ogranicenje, azw, epub i mobi su formati pravljeni bas za ebook uredjaje(kindle, nook, sony....),a pdf se tu nasao kao neka zastarela relikvija iz proslosti, pa se i ne cimaju toliko oko njega, jednostavno su samo dali tu podrsku cisto ako je nekome zapelo.Em je glomazan(knjiga od nekoliko do 100mb, a azw/mobi format najveca knjiga ne znam da li je presla 1mb) em nije za ebook, to je za velike ekrane.

Npr strucne knjige sa gomilom fusnota ili knjige sa nekim objasnjenjima, u ovim formatima na ebooku, kliknes na broj i odvede te do te fusnote na kraju fajla i lepo procitas, kliknes back i nastavljas sa citanjem.

Mada sve zavisi i sta citas. ako citas prvenstveno romane, filozofiju, istoriju, nauku ili knjige u kojima je tekst 90% , tu pdf nema sta da trazi.Ono sto bih jurio ne znam...Game of Thrones u pdf-u, ako je vec imam u mobi formatu ili bilo kom drugom.

 

A tablet je za multimediju i mozes da se posluzis malo citanjem ali odvlaci paznju, te igrice, te net, te mjuza, te film....a ebook je bas za citanje napravljen, zato i sije svaki tablet na tom polju, i to zbog ekrana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve ja to znam, ali mi je tablet i dalje u prednosti. Potpuno je to subjektivno, verujem da sam izuzetak, tako u suštini sve ti kažeš stoji. S tim što na androidu takođe imaš čitače za sve moguće formate, za epub, mobi, cbr, bukvalno sve što ti padne na pamet plus za gomilu formata za koje ereader nema podršku. Ja sam inače multitasking fazon, volim da napravim pauzu u čitanju tako što ću da bacim pogled na vesti i društvene mreže, tako da se u mom slučaju tablet pokazao boljom varijantom. Kindle otišao na doboš :) Ali naglašavam da je to opet sve prilično subjektivno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako zelis samo da citas knjige, gde god stanes, cekas u redu u posti, ili tako nesto, umesto sto se nerviras, obrnes par strana knjige. Tu Kindle shije sve tablete i ostalo. Nema mu premca. Em sto baterija traje 100x duze nego na tabletu, em sto je sprava napravljena ultimativno za citanje i to je to. Ako vec hoces da se zezas, kacis na net, jebavas, onda kupi tablet i jbg, puni ga svaki dan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...