Jump to content

Recommended Posts

12108128_10153676618959207_3592772248512834970_n.jpg?oh=b52fc93e32ebbac9e9a6de90b1dcd0d9&oe=56CDF7A0

 

Povodom izlaska albuma "Skylights" i "Omnivorous", poznati beogradski bubnjari Mladen Dragović (Gis Maj Es, Bend Ane Štajdohar, Aleksandra Radović, Aleksa Jelić) i Milan Jejina (Destiny Potato, David Maxim Micić, Nemanja Radulović) održaće koncert u klubu Bitef Art Cafe u Beogradu, u utorak 27.10. Tom prilikom gosti će moći da porazgovaraju sa kompozitorima o svojim utiscima i da uživo čuju bubnjarsko izvođenje oba albuma.

 

"Omnivorous" i "Skylights" pojavili su se u digitalnom izdanju u razmaku od sedam dana - "Skylights" 25.08.2015., a "Omnivorous" 01.09.2015. - i bilo je nekako logično da jedina dva srpska bubnjara koja su izdala svoje solo albume u poslednjih nekoliko godina, a pogotovu u tako malom razmaku, naprave i zajednički nastup. Ono što je jako karakteristično kod oba albuma jeste da su žanrovski šarenoliki, s tim što "Omnivorous" više pripada heavy metal žanru, dok se "Skylights" može svrstati u jazz fusion.

 

O kompozitorima:

 

Mladen Dragović je imao klasično muzičko obrazovanje (na perkusijama) u Stankoviću. Osvajao je prve nagrade i laureate na državnim takmičenjima, nastupio sa Bojanom Suđićem u najmnogobrojnijoj izvedbi Carmine Burane ikada, 2003. godine u Sava Centru. Bio je pozvan na tri turneje sa internacionalnim omladinskim orkestrom YMISO. Snimio je albume sa bendovima Gis Maj Es, Đorđe David & Gang, Strogi Centar. (Za više informacija o Mladenu posetite sajt @[NjQyMTgzOTU5MjA4MTA3Omh0dHBcYS8vd3d3Lm1sYWRlbmRyYWdvdmljLmNvbS86Og==:www.mladendragovic.com])

 

Milan Jejina (“The Yeqy”) je završio nižu muzučku školu za violinu, zatim je prešao na gitaru, a potom i na bubanj. Učio je kod Alena Ilijića i Miroslava Karlovića, a trenutno predaje bubanj u privatnoj muzičkoj školi Master Blaster. Sa bendom Jailbreak je bio na turnejama u Evropi, Brazilu, Indiji i Africi, dok je sa bendom Destiny Potato i Davidom Maximom Micićem nastupao na nekoliko uticajnih evropskih heavy metal festivala. U karijeri je imao nastupe i sa svetski poznatim vokalima: Max Cavalera (Ex Sepultura, Soulfly, Cavalera Conspiracy) i Paul Di'Anno (Ex IronMaiden).

Share this post


Link to post
Share on other sites

kidanje EP inace. sve preporuke za fanova Planet X/Virgil Donati/Liquid Tension Experiment, itd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...