yumetal.net forum: Opeth - yumetal.net forum

Jump to content

• (132 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »

Opeth

#1 User is offline   trenje Icon

• Lord of Metal
  • Group: Članovi

Posted 09 novembar 2003 - 03:25

Ma u shta ga svi svrstavali,ja mislim da Opeth zasluzhuje da ima temu na Avantguarde forumu!!!!
0

#2 User is offline   Face Of Melinda Icon

• Priest of Metal
  • Group: Moderatori

Posted 09 novembar 2003 - 03:33

Pa vecina ga svrstava u Doom- ali u stvari on je kombinacija par pravaca, pa mozda zbog toga dovodi do zabune. Inace ima li teme o Opeth-u ili je ovo jedina tema?
Beyond here lies nothin'

#3 User is offline   dark angel84 Icon

• Apprentice

Posted 09 novembar 2003 - 03:39

ja temu o Opeth nigde nisam zapazila, a ta kombinacija svakako dovodi do zabune. Imam 4 njihova albuma, super su.
0

#4 User is offline   Aleara Icon

• Apprentice

Posted 09 novembar 2003 - 03:45

Progressive death sa primesama doom-a.
Postoji tema negde, mozda na Death forumu. Imam sve albume, skoro nabavih i poslednja 2, najbolji je Orchid, pesma The forest of October, jedan mi od omiljenih bendova i tako...
Оста нам једино крв.
Ој.
Она је наш страшан понос.
0

#5 User is offline   BodyRemover Icon

• Lord of Metal

Posted 09 novembar 2003 - 03:50

Zasluzuje? Svakako! Ja bih s njima na death...
Ipak mislim da su se ljudi s dusom rastavili razglabajuci o njima. Dosadno je vise...
Zalud tema.

poz
volim devojke.
0

#6 User is offline   trenje Icon

• Lord of Metal

Posted 09 novembar 2003 - 03:53

Meni se najvishe svidjaju albumi : Still Life i Blackwater Park,a pesme : Face Of Melinda i The Lepper Afinity.
0

#7 User is offline   Kent Icon

• Lord of Metal

Posted 09 novembar 2003 - 04:06

Veoma zalud tema indeed...
That's what I love about these high school girls, man: I get older, they stay the same age.
0

#8 User is offline   Face Of Melinda Icon

• Priest of Metal

Posted 09 novembar 2003 - 04:52

Ne znam, sta da recem meni su Morningrise, Orchid- medju omiljenima. Ali kao sto rece neko odavde zalud prica.
Inace naravno da je Face of Melinda najlepsa pesma biggrin.gif
Beyond here lies nothin'

#9 User is offline   ABIGAIL Icon

• Apprentice

Posted 09 novembar 2003 - 08:23

Odlicni su...imam 3 albuma...najsimpaticnija pesma je the forest of october...
"Sta se to odjednom desi, koji se to kamen iz temelja izmakne, pa sve pocne da se rusi i odronjava? Zivot je izgledao cvrsta zidanica, nijedna pukotina se nije videla, a iznenadan potres, besmislen i neskrivljen, porusio je ponosnu zidanicu, kao da je od peska...."
0

#10 User is offline   Turin Icon

• Priest of Metal

Posted 09 novembar 2003 - 09:34

ma cakani su sto posto, ja ih volem ponajvise, jos samo da Tina pise o njima.
Only when the last tree has been cut down and the last river has dried up will man realize that reciting red indian proverbs makes you sound like a fucking muppet

#11 User is offline   dark angel84 Icon

• Apprentice

Posted 09 novembar 2003 - 10:14

kakav je najnoviji album?
0

#12 User is offline   BLoNdBarbieMilica Icon

• Apprentice
  • Group: Potvrda emaila

Posted 09 novembar 2003 - 11:01

lool a ustvari se svrstava u death metalu...tako bar pishe....
GRIND ON!!!!

...and LET THE KILLING BEGINNNNN!!!!

#13 User is offline   Face Of Melinda Icon

• Priest of Metal

Posted 09 novembar 2003 - 11:27

ma cakani su sto posto, ja ih volem ponajvise, jos samo da Tina pise o njima.

Jel ovo neka prozivka? biggrin.gif Sve u svemu mogla bih da napisem da se radi o jednom veoma kvalitetnom bendu, sto se tice textova na koje sam bacila jedno vreme u proucavanju istih, jer Mikael ima veoma interesntnu terminologiju, ali kada provalite koji mu simboli sta vec znace sve dodje na svoje mesto...Muzika hm....pa nema potrebe glumiti kao sto vecina umetnika i radi neke virtuoze na gitari da bi vam bend bio In, imaju veoma dobro upakovane jednostavne melodije koje me, da kazem cesto, pogode u centar radnje. Pa Ivane nisam se nesto prtergla, ali eto ukratko... :wink:
A inace ja ga ne bih nigde direktno svrstavala jer bend recimo evoluira i zalazi u druge muzicke vode, i sam Peter je rekao da su zeleli na Damnation-u da postignu atmosferu Zeppelina...
Beyond here lies nothin'

#14 User is offline   Turin Icon

• Priest of Metal

Posted 10 novembar 2003 - 08:55

Mislim da ne lice na Zeppeline, barem ne na opusu iz prvih 5 albuma (mislim na zeppeline), a ostale ljudi uglavnom i ne slusaju (s razlogom). Cepelini su energican bend, a Damnation ima intimnu,lullaby atmosferu. Mozda pre lice na Floyde iz pesama kao sto je If.
Only when the last tree has been cut down and the last river has dried up will man realize that reciting red indian proverbs makes you sound like a fucking muppet

#15 User is offline   Face Of Melinda Icon

• Priest of Metal

Posted 10 novembar 2003 - 02:24

Znam, zato je meni bilo cudno ono sto je Peter izjavio za casopis Metal maniacs- ili tako nesto... Sto se tice atmosfere da su se vise priblizili flojdima slazem se, Damnation svakako ima specificnu atmosferu, vecina ljudi kada je ocekivala taj album mislili su, ma bice to klasican opeth rad, ali cak su mene iznenadili, ali u svakom slucaju prijatno biggrin.gifa:
Beyond here lies nothin'

#16 User is offline   Simadin Icon

• Lord of Metal

Posted 17 novembar 2003 - 01:33

Opeth... shta recji vishe o njima? Vecj 6 meseci ne vadim My Arms.../Still Life/Blackwater Park/Damnation iz playera... u stvari vadim, ali ne prodje dan, a da ne preslusham svaki bar jedanput... biggrin.gif Trenutno verovatno moj najomiljeniji bend... trebalo je svariti sve te albume... ali vredelo je :mrgreen: Prva dva nikako da zgotivim... dal' je to zbog produkcije, ili me mrzi da opeth varim jedan album po mesec dana... nemam pojma :mrgreen:
0

#17 User is offline   ABIGAIL Icon

• Apprentice

Posted 20 novembar 2003 - 09:00

Ma meni je najgotivnija THE TWILGHT IS MY ROBE, ta jebe kevu biggrin.gif sa uvodom -----"Unto you I whisper the wildest dreams", naravno sve su pesmice cakane smile.gif smile.gif smile.gif :wink:

biggrin.gifa: biggrin.gifa: biggrin.gifa: biggrin.gifa: seti se subote :wink:
"Sta se to odjednom desi, koji se to kamen iz temelja izmakne, pa sve pocne da se rusi i odronjava? Zivot je izgledao cvrsta zidanica, nijedna pukotina se nije videla, a iznenadan potres, besmislen i neskrivljen, porusio je ponosnu zidanicu, kao da je od peska...."
0

#18 User is offline   Simadin Icon

• Lord of Metal

Posted 23 novembar 2003 - 05:47

Hm...ja sam prvo cula Orchid, i ostao mi je omiljeni, plus sto sam ga odmah \"svarila\". Cim sam cula In mist she was standing, ustala sam i pocela da igram 8) . Tada sam rekla sebi: \"ovo ce ti bidne jedan od najomiljenijih bendova\" i eto... I danas volim da zaigram uz Orchid i Morningrise.

A uz ovo resto? :? :? biggrin.gif
0

#19 User is offline   Face Of Melinda Icon

• Priest of Metal

Posted 24 novembar 2003 - 06:53

Jes' jes' bogami sta je sa ovim restom? smile.gif smile.gif biggrin.gif :wink:
Beyond here lies nothin'

#20 User is offline   Aleara Icon

• Apprentice

Posted 25 novembar 2003 - 02:12

Хехе, волим да играм уз све њихове албуме, од каснијих ми највише одговарају Blackwater park и Damnation, али Orchid из мене извлачи најсензуалније и најоригиналније покрете. А ја тако волим да плешем...
Оста нам једино крв.
Ој.
Она је наш страшан понос.
0

• (132 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »

Fast Reply