Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

  1. Past hour
  2. Slozio bih se da je 'Synodus...' vrhunska pesma. A sto se albuma tice i za nijansu mi je mozda bolji od Sanctimonious-a.
  3. Today
  4. Haos sam ja

    Mgła

    Tek sam skorije malo podrobnije preslušao Hauntologist album i baš mi se sviđa. Drugačiji malo fazon od Mgle, ode malo u post vode i nešto eksperimentisanja što ja obično pozdravljam s obzirom da nisu već neki prežvakani fazoni. Najviše mi muzika vuče na White Ward ili na odličan album iz prošle godine, takođe Poljaci - Cursebinder, album koji mi je završio bez dileme na godišnjoj listi za 2023.
  5. Odličan album, da se bavim listama i meni bi već sad zabeležio mesto u vrhu. U stvari "Synodus Horrenda" mi je psma godine već sad. Malo su me isprva uplašili oni singlovi da su napravili korak nazad malo više ka regularnom heavy zvuku, ali lepo je izbalansirano sa crnilom opet i generalno je baš grower albumče. Iako se tripujem da ima malo više Maidenoće u solažama, možda do novog lika. Cagliostro na vrhuncu što se tiče vokala i melodija. I dalje je imho glavni razlog za bilo kakva MF/KD poređenja, ali meni je ipak lik potpuno svoj i prepoznatljiv. Još ima momenat na albumu kad ode malo u Halforda (no homo). Sanctimonious mi i dalje najdraži album, ali videćemo kako će se ovaj kotirati kad odleži.
  6. Mislim da delim sentiment većine ovde, "ok album, može se sluša". Uzeo da ga slušam bliže gigu da malo udari hajp, ali što ga više slušam u fazonu sam da je mogao na turneju i bez da izdaje ovo. Nisam ni ispratio ceo koncept oko stripa i priče, ali šteta što je sama srž svega, muzika, ispala ovako...meh. "Eternity Fail" mi je najdraža Maiden pesma iz poslednjih 15ak godina, i intrigiralo me kakva će da zvuči "čista" Bruce verzija, ali na kraju ispade samo alternative take, sa ništa boljom produkcijom Tek one zadnje dve kad udare po epiku mi se malo digne interes, ali do tad je već gotov album.
  7. Yesterday
  8. Nikad cuo za to, dajte link od eventa..
  9. Prehajpovano hipstersko smece eto sta je
  10. Grobodan

    Alogia

    Pošto je Despot baš uber kvalitet pa imamo rašta žaliti
  11. Aca Celtic je spomeno prošle il pretprošle godine na intervjuu da Despot neće bit aktivan nekoliko godina jer je Srđan poptpisao ugovor sa nekom izdavačkom kućom koja mu brani da predstavlja projekte van one pizdarije The Big Deal-a, tako nešto. Vjerovatno isto važi i za Alogiu. Alogia uvek sranje bila, o ostalim projektima da ne pričam, a Aca je trebo osnovat Despot sa nekim ko ne piše power jeftiniji od kineskih igračaka. Ako Svarog da, to će nekad zapravo i uradit.
  12. vudun

    Alogia

    Pa, oduvek đubrarina... Bolje da je opstao Psychoparadox...
  13. Ovo je evolucija u zvuku koju sam zapravo prizeljkivao da se desi, da stvore melodicne segmente koji mogu da ostanu u glavi a da opet budu haoticni na svoj nacin. Gitarista je ovde bas nekom next levelu sa ovim kompozicijama, suludo je da samo 1 lik svira, zvuci kao da ih je trojica, ima vise lejera gitara, ako ovo izvuce uzivo onda je stvarno natcovek.
  14. Nova pesma obecava dobar album....
  15. Evo i trećeg singla iz te trilogije za koje im je spotove radio Dehn Sora. Danas ima mali milion bendova koji sviraju ili bolje reći pokušavaju da sviraju ovakvu muziku a opet Ulcerate prepoznaješ na keca u toj gomili, baš su bend koji se izdvojio za dva koplja iznad konkurencije i u celom tom disso fazonu obitavaju u visinama koje su jedino Gorguts i DSO dostigli pre njih.
  16. Сале

    Sargeist

    @dimmu1 То поређење са даркнес рајсинг ти не иде јер је цео тај догађај био напољу а не у некој рупи ко ово синоћ. Сваки концерт боље звучи напољу него у неком клубу. Осим ако тонац није неки мастермајнд свог заната. А то за звук што сам рекао, ја сам мислио да ће бити све неразговетна бука узимајући у обзир простор али мени је све било потаман. Зато сам и написао оно како сам се надао...
  17. Grobodan

    Sargeist

    Ista priča i za Svartgren, njima je doduše bubanj bolje zvučao rekao bih.
  18. dimmu1

    Sargeist

    Au Sale al ga menjas. Pre sat vremena je bio odlican zvuk, a sad kako si se nadao jos je i bilo dobro 🤣 Pa tvoj komentar ne uzimam kao neki ozbiljan ili validan. Ti si i sam pisao na ovom forumu vise puta kako ti je sve dobro, samo da je u Beogradu i da ne moras da se cimas van njega. Evo ako bas hoces direktno poredjenje Sargeist prosli put u Beogradu pre 11 godina na Darkness Rising festivalu na Ripnju usred nicega je imao jedno 3x bolji zvuk nego sinoc. Ko je bio zna, ko nije neka gleda na Jutjubu. Svaki bend na tom festivalu je zvucao dobro jer su zvuk radili ljudi kojima je to posao i znaju sta rade i kako ti bendovi trebaju da zvuce. Kako da bude odlican zvuk kada za takav bend gde su gitare kljucan deo i ono sto te vozi sa melodijama pola koncerta skoro pa i ne cujes? Tonac se jeste borio da izvuce sto bolji zvuk ali nije covek iz te price.
  19. Сале

    Sargeist

    Ја не могу да се сетим да ли је икада и један бенд који је свирао код нас (осим можда морбид енџел ономад у башти СКЦ-а) звучао одлично, упеглано без обзира колико музика на албумима била савршено испродуцирана. Увек ће нешто фалити јбг. Лош тонац, крш простор итд. Како сам се надао још је све било добро. Немам никаквих замерки осим што су могли да отпрангијају бар још 2 песме. 55 мин наступа је мало за мој укус.
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...