Jump to content

Erektus

Iskreni članovi
  • Posts

    280
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Erektus

  1. jamislio da je u pitanju 23 jul, a ne jun. pa kao ima jos do arkone. i tako nisam otisao, samo vidim komentare na forumima, kao arkona jebala kevu sinoc blabla. al dobro bio sam u novom sadu i pretpostavljam da je tada bilo 20 puta bolje, otvoren prostor, veci prostor, vise svirke.
  2. zaobilazis sve bitnije stavove. To da je Bog samo jedan nije uopste jedan od bitnijih. Nego covekov odnos prema svetu, sizofreno potcinjavanje sebe drugima, okretanje drugog obraza, prezir ka seksualnom odnosu... I nije poenta da je Bog stvorio svet i da mi u to ne verujemo i da je to nas problem. Poenta je da je taj Bog koji je stvorio svet, Bog koji zahteva od coveka. Zahteva da ga postuju i potcinjava se njegovim pravilima koja su tu (isuvise ocigledno) da bi covek lakse vladao i manipulisao sirokim masama (kojima je ova religija namenjena). Prava dogma treba da pomogne coveku, a ne da ga natera da od sebe pravi neprirodnu budalu.
  3. Sva sreca pa se mnogobostvo u nasem narodu zadrzalo i ukorenilo, pa pravih hriscana jedva ima. Da je srece pa da se u potpunosti hriscanstvo iskoreni, ne bi bilo toliko licemerja. Pravi hriscanin ide pognute glave, a udara podmuklo. Njihova vera istice kod coveka neprirodno, a potiskuje sve cisto. Cak ne morate ni razmisliti od temelja o hriscanstvu, samo ih pogledajte, kroz istoriju, sada, kad god. Procitajte neka njihova ucenja. Nista tu ne valja.
  4. a zasto ateista ne sme da veruje u postojanje duse? dusa =/= bog
  5. Erektus

    Eris

    cudi me sto niko ne komentarise. meni je ovo sjajno, vrlo sirovo i nadam se da ce tako i ostati. mozda treba da poradite na vizuelnoj estetici, ali to je jedino na cemu zameram. ime benda, savrseno. braca diskordijanci
  6. Erektus

    Watain

    jebeno odlican omot. a ako ovaj album nadmasi Sworn to the Dark, ja brijem noge
  7. ne, po panteizmu, mi smo jednaki sa Bogom, sto nikako nije slucaj sa judaizmom, hriscanstvom ili islamom. u tim religijama, covek je ispod Boga. sve je ispod Boga. te religije iskljucuju panteizam, iako ih mnogi tumace na panteisticki nacin.
  8. realno, i to je moguce, ali sam onda ja ponosni idijot.
  9. ah, samo da ne zaboravim... upisacu negde moooooooooooor
  10. I treba da se tuku, ali nek se onda odreknu Hrista i prihvate konacno sta su i ko su.
  11. Erektus

    Watain

    Neka nadmasi Zaklet Mraku, ako moze, mada sumnjam
  12. bas lepo, u pravu je covek, ali i dalje je tvrdio da smo bili monoteisti. a i takve stvari je provlacio toliko diskretno da niko nije primetio. da se malo vise angazovao za staru religiju srba, bar bi danas prosecan Srbin znao da nabroji bar jednog boga.
  13. Erektus

    Ov Hell

    svoj stav, ko jos to ima
  14. fino otkrice ovaj bend... bas fino
  15. do jaja. mozda svratim cisto da uzmem disk, ako ne budem mogao da ostanem. odlican bend
  16. odlicno! zaista odlicno! cak i s ovakvim kvalitetom, koji nije tako los, uostalom u tome je car.
  17. Yukio Mishima, dovoljno je procitati makar jednu stranu iz njegove autobiografije... potpuni ludak i potpuni genije
×
×
  • Create New...