Jump to content

Miilos

Iskreni članovi
 • Content Count

  1752
 • Joined

 • Days Won

  13

Everything posted by Miilos

 1. Calyx - Vientos Arcaicos, nisam slušao ali kad vidim ovakav omot moram da pustim.
 2. Haha kakve ocene u recenzijama na metal archives https://www.metal-archives.com/bands/Vindkaldr/3540381031 Kakav je meni ovo turn-off kada vidim 4 albuma izdatih u jednoj godini, nemam nikakvu želju da pustim. Da je jedan u 4 godine, pa ajde...
 3. Miilos

  Armagedda

  Izašlo je i ovo pre neki dan. https://graavehlder.bandcamp.com/album/naturmystik-i-midsommartid Koliko sam razumeo, ovo su obrade nekih tradicionalnih švedskih pesama, fino zvuči. Ko voli LIK, kao ja što volim, svideće mu se 100%.
 4. ^ Ovog kao da je poplava izbacila. Occultation - Silence in the Ancestral House
 5. Ne propusti prvi album (post odmah iznad), provereno odličan, jedan od boljih u žanru u poslednjih par godina.
 6. https://boninibulga.bandcamp.com/album/blood-name Novi Desiderii Marginis EP https://desiderii.bandcamp.com/album/serenity-rage Za ostale albume ne znam, ali prvi album od Corona Barathri i split sa Paranoia Inducta iz prošle godine su super. https://corona-barathri.bandcamp.com/track/retson-retap-2 Kad reče Paranoia Inducta, izašao je novi album Viri Probi i deluje da nije loše, nisam puno slušao.
 7. Miilos

  Armagedda

  Ne mogu da izbacim Bad Uncle - Jacuzzi iz glave kada krene rif u prvoj pesmi na 1:50 https://armagedda.bandcamp.com/track/ond-spiritism
 8. Najbolji death metal ove godine, ovo i Invocation EP. Pravi, divljački death metal.
 9. Miilos

  BM noviteti

  E moj ti...
 10. Miilos

  Behemoth

  Možda priča čovek za svoj bend. Ovo mu je navodno dečko. Imaju iste tetovaže. Kako je to romantično.
 11. Pominjali smo skoro emisiju Pozovi 92, pa sam se setio i ove, srećom ima na youtube dosta epizoda. I ovde ima snimaka gde kamerman ide zajedno sa policijom, prava hapšenja i tako to, mnogo više volim da gledam to nego ove domaće našminkane dokumentarce sa glumcima, mada i ovde ima rekonstrukcije, ali odrađeno je baš kako treba. 29:53 Kad smo kod Pozovite 92, ima li negde da se gledaju cele emisije? To je verovatno sve otišlo do đavola kad su bombardovali RTS. Bila je i emisija Testament na Belle Amie pre 10-15 godina, ni to nigde nema, a nije bila loša, intervjui sa zatvorenicima.
 12. Die Kunst Der Finsternis Sećam se da sam puštao nešto odavno, ali sam brzo batalio. Sigurno je bio prvi album u pitanju. Kad sam pustio novi da čujem, svideo mi se odmah na prvu i baš sam slušao non-stop i sa svakim slušanjem samo mi se zacementiralo mišljenje da je album odličan. Drugi album isto. Plus i za originalnost, jer iako tu i tamo zaliči na npr. Negative Plane, Mortuus, a i iskoči i po neki heavy metal rif neočekivano, kad se sve pomeša ispadne baš poseban album. A evo upravo se mučim sa prvim, nije loš, ali ne verujem da bih mu davao ovoliko šansi da mi se druga dva nisu toliko svidela. Posle tog prvog baš je velika pauza i čovek je očigledno rešio da se malo više potrudi. Prvi u similar artist na metal archives su Mercyful Fate. Rekoh već, ima heavy metal delova i stvarno zaliči na njih tu i tamo, ipak je ovo drugi žanr totalno. Pošto sam zadnji album već preporučivao, da ga ne favorizujem, evo link za drugi.
 13. Ovo veze s Vokodlok nema, zvuči kao neki random black metal s youtube.
 14. Miilos

  Behemoth

  Kakvo sranje 🤣 Čim sam video kog su doveli kao gosta sve mi je bilo jasno.
 15. Miilos

  BM noviteti

  Kako ih razdvajaš? 😀 Prvi album mi se ne sviđa, ali pamtim da je poslednja pesma dobra. Drugi je za tri klase bolji, a novi za tri klase bolji od drugog. Ne verujem da mogu ovo da nadmaše, ali samo nek održavaju ovaj nivo i ja sam zadovoljan, baš je muzika po mojoj meri. Volim kad preslušam album pa mi se posle ceo dan vrte rifovi u glavi, a ovde je baš taj slučaj. Jedino što mi smeta, i taj deo bih najradije izbrisao da mogu, je ono "ooo oooooo ooo" posle refrena u poslednjoj pesmi, moglo je i bez toga.
 16. Miilos

  Setherial

  Ja tek sad čujem ovu pesmu (mislim na prvu). Odlična.
 17. Dve nove pesme od Cauldron Black Ram. I novi StarGazer izlazi krajem godine.
 18. Meni je leg'o album k'o kec na 10. Preslušao sam tek dvaput, a već znam pesme. Ima baš dobrih melodija, nikad ne bih rekao da ovi ljudi imaju smisla za ovakvu muziku. Mislim, volim ja i Hornu i Behexen, ali ovo se baš razlikuje, jedino je glas isti kao kod Behexen. Kako je dobra ova pesma. https://terraturpossessions.bandcamp.com/track/when-gold-turns-into-lead
 19. Miilos

  BM noviteti

  Ja ni za jedan album ne bih rekao da je na istom nivou kao Dissection dok ne odleži bar 10 godina (možda samo Acrimonious). Meni su kopije Dissection-a uvek zvučale dosadno, sve kao po nekoj formuli, rifove kao da su roboti pisali. Ovde toga nema, pesme imaju smisla i svaka melodija se ureže u mozak. A nije ni kopija 1/1. Razlikuje se taman koliko su The Somberlain i Storm of the Light's Bane različiti, zato i rekoh da se ne bih žalio da je treći Dissection zvučao ovako.
×
×
 • Create New...