Jump to content

Miilos

Iskreni članovi
 • Posts

  2156
 • Joined

 • Days Won

  22

Everything posted by Miilos

 1. Miilos

  BM noviteti

  Novi Misþyrming je ipak odličan (mada stoji da nekako ne idu uz NoEvDia), a Lifvsleda je najbolji bend na svetu što se mene tiče, tako da nije sve tako crno. Ali da su prsli, prsli su (najviše od svih Deathspell Omega), u smislu da više nisi siguran kad nešto najave na šta će to da liči.
 2. Svaka čast onome ko prejebe ovo ove godine.
 3. Αχεροντας - Malocchio - The Seven Tongues Of Δαημων Adaestuo - Purge Of The Night Cloak Heid - Submitting To The Uprush Of The Unconscious Jade - The Pacification Of Death Misþyrming - Með Hamri Nightbringer - Apocalypse Sun Pohakka - Minä Kävelen Vetten Päällä Qrixkuor - Zoetrope Rome - Hegemonikon Sadus - A Vision Of Misery Thy Darkened Shade - Liber Lvcifer II: Mahapralaya William Basinski - On Reflection Янтарные Слёзы - Когда Нет Троп
 4. Miilos

  Misþyrming

  Meni je super ovaj novi. Jes' da zvuči kao da su u poslednje 3 godine samo Funeral Mist slušali, ali odlična je ovo muzika.
 5. Ovaj Diabolic... umeju da ubodu ali umeju i da omanu. Ali sa Supreme Evil i Vengeance Ascending nema greške. Kakva pesma i kakav solo pred kraj pesme. Da ne kažem najbolji, ali u top 5 u death metalu ikad. I najjači bubnjevi. Ceo album je lu-di-lo.
 6. Miilos

  Misþyrming

  Otkud ova Mgla/Misþyrming poređenja? Veze nemaju jedni sa drugima. Ali kad bi mi neko sve njihove albume dao na gomilu i jedan da moram da izaberem, to je Algleymi bez sekunde dvoumljenja. Mgla je večiti 8/10 bend.
 7. Evo i malo duža lista, pa ko voli black i death metal, ne treba da propusti... Αχεροντας - još jedan odličan album, ovaj put pod malo izmenjenim imenom. Ništa se drugo nije bitno promenilo, ali album je sigurno jedan od najboljih koje su snimili. Uz novi Lifvsleda to je za mene najbolje što je izašlo ove godine, a njihova pesma Lifvspänn mi je verovatno omiljena u 2022. Zatim Hearse, ne znam da li postoji death/doom metal album koji mi se više sviđa od ovog. Adaestuo i Theriomorph je muzika kao poručena za mene, nema greške. The Chasm su se dozvali pameti i vratili vokale i odmah je to druga pesma. Vrlo verovatno najbolji death metal za mene ove godine, jedino mi je Jade tu negde, ne mogu da se odlučim, i taj mi je album baš vrh. Negative Plane su konačno snimili nov album, a što se mene tiče i za sledeći ne moraju da žure, samo neka je ovako dobar. Trolldom su izdali dva albuma, meni je Av Gudars Ätt malčice bolji. Ja sam što se tih bendova oko Ancient Records tiče malo izbirljiv, a ovo mi je jedna od boljih stvari koje su izdali u poslednje vreme. Red je da se pomene i Watain i In Aphelion, baš su dobri albumi, pogotovo od Watain-a nisam očekivao ovako dobru muziku posle onog prethodnog. SS-18 je super, već sam pisao sad skoro, da se ne ponavljam. I Qrixkuor. Nije album, samo jedna malo duža pesma i “malo” bolja od većine death metala što se štanca svaki dan. Da ne pišem esej, pored ovog još i Heinous, Stangarigel, Unfyros, Ateiggär, Predatory Light, Misþyrming... U 2023. želim još ovoliko dobre muzike, ne mora ništa više, a svim prosečnim/lošim/hobi bendovima da pocrkaju (ili bar da se poraspadaju), da mi ne oduzimaju vreme.
 8. Miilos

  Misþyrming

  Eno ih svađaju se na metal area čiji je rip bolji, frljaju se s nekakvim kilohercima, spektrima itd. a sve moj do mojega, niko primetio nije koliko je onaj prvi rip loš, tj. tiši je duplo nego kad pustiš pesmu s bandcampa. Jeva sam našao da je kako treba na soulseek. https://easyupload.io/ban5if
 9. Meni prvi EP nije ništa posebno (baš sam od tebe kupio disk ako se dobro sećam). Čak mi se više sviđa i onaj posle, iako je proba. Obrada od Demoncy mi je super i baš bi voleo da su ceo Joined in Darkness obradili. Na albumu je već došlo sve na svoje mesto, naročito prva pesma mi je odlična, ne mogu da se odlučim da li mi se više sviđa ona ili ova nova.
 10. ^ Dok se učitavao video, po opisu, bio sam ubeđen da je Miscreance u pitanju. 🙂 P.S. novi Qrixkuor je baš dobar. Sve su bolji.
 11. Miilos

  BM noviteti

  Imam baš suprotan utisak. Uostalom... Music for songs 1, 2, 3 ,4, 7 was composed in 1997 - 2002 during the participation of the authors in the Stavropol bands HOLOCAUST and ETERNAL FROST. To perpetuate the memory of HOLOCAUST this album was named. Onaj glas na početku zadnje pesme je iz ovog filma. Svaka preporuka. Pustio sam album odmah posle filma, baš fino ide jedno uz drugo 🙂
 12. Koji crni hobi kad više volim black i death metal da slušam nego leba da jedem. Ja kad bi, ne daj bože, ogluveo, kupio bi pištolj od švercera na crno i presudio bi si odmah. Ustvari, prvo bi pobio neka govna. Spisak postoji. A kada bi mi, opet ne daj bože, baš trebao novac, diskovi su poslednje što bih prodao iz kuće.
 13. Αχεροντας / Hearse / Lifvsleda
 14. Bila bi bruka da ne sviraju u Srbiji, s obzirom da im peva ovaj naš. 😄 Eno još uvek stoji na metal archives da je u bendu.
 15. Primitivizam. https://uponthealtar.bandcamp.com/track/theotokos-wept A ovaj album je sve bolji što ga više slušam... i Qrixkuor obećava...
 16. Miilos

  BM noviteti

  Baš je dobar album, možda i najbolji posle Tetraktis.
 17. Ateiggär - Tyrannemord Baneful Storm - Invocations (Altars Of Madness 1/1) Egregori - Angel Of The Black Abyss (proba... jebem im mater što ovo nisu snimili u studiju) Ehlder - Blodsband Kathaaria - To Be Shunned By All... As Centres Of Pestilence Misery - Mystic Ripping Corpse - Dreaming With The Dead Sadus - Illusions Sargeist - Death Veneration Skepticism - Stormcrowfleet SS-18 - Cryoholocaust Svartsyn - Bloodline Thokk - A Trance For The Ever-Toiling Witch Upon The Altar / DeathEpoch
 18. https://ateiggaer.bandcamp.com/album/tyrannemord Kvelgeyst članovi, postavljao je neko ovde, i to je baš dobar album. Ovo je drugačije skroz, poslušao sam 3-4 puta i još ću.
 19. Miilos

  BM noviteti

  https://ehlder.bandcamp.com/album/blodsband-upcomming-album-2023 https://graavehlder.bandcamp.com/album/midvintervila-final-mix-upcomming-album-2023
 20. Esoteric od Metamorphogenesis na dalje, ako mene pitaš.
 21. Miilos

  Thorns

  Inače, on svira i u Adaestuo i Cornigr koji su isto dobri, naročito Funereal Harvest EP, pa poslušaj ako nisi.
 22. Miilos

  Thorns

  Odličan album. I treba da slušate. Ali stvarno nema veze sa Thorns. A može i ovo... https://terraturpossessions.bandcamp.com/album/enevelde-2 Odličan EP i Thorns obrada za kraj. Ogrešio sam se o njihov prvi album tad kad je izašao, sreća pa sam im dao još jednu šansu. Svira neko iz Misotheist, koji su hvaljeni ovde koliko se sećam, a meni je ovo čak i bolje sad kad su se slegli utisci.
 23. Ovo, manje-više, samo što se meni i Demonu malo razlikuje prag tolerancije. Ali da ne ispadne sad da ne volim album, ok je, tu negde 8,5/10, nije loše...
×
×
 • Create New...