Jump to content

Мајор Гашпар

Iskreni članovi
 • Content Count

  33355
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  270

Мајор Гашпар last won the day on August 12

Мајор Гашпар had the most liked content!

Community Reputation

11235 Finac

About Мајор Гашпар

 • Rank
  Nolifer of Metal
 • Birthday 03/17/1983

Contact Methods

 • AIM
  88
 • MSN
  88

Profile Information

 • Location
  TS

Profile Fields

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

57347 profile views
 1. Poštovano čitaoci, u saradnji sa kućom Sirius Production uskoro će izaći novi album Filimona, tzv. Filimon 0: U praskozorje, autora Freda, jednog od vodecih francuskih strip stvaralaca, dobitnika Velike nagrade Angulema. Fredov Filimon, kultno ostvarenje francusko-belgijske škole, do temelja je uzdrmalo svet devete umetnosti i u međuvremenu postalo strip klasik. Ovaj nulti albuma u originalu pod naslovom Avant la lettre izlazi na povećanom broju strana - 80, i sadrži 2 dela - Misterija proplanka triju slova i Pogled iz drugačije perspektive. Redovna cena će biti 1320 dinara, a u pretprodaji ga je moguće poručiti po ceni od 1000 dinara. Uplatu možete izvršiti na račun ID Komiko, Kosovska 20, 21000 Novi Sad; br. računa: 250-2060000245780-39, posle čega je potrebno da nam na [email protected] pošaljete adresu za slanje. Srdačan pozdrav, Komiko & Sirius
 2. THE BEST OF SPAJDERMEN 1 Najbolje, najzabavnije i najznačajnije epizode prijateljskog heroja iz komšiluka! SAGA O HOBGOBLINU NA LETEĆEM STARTU PO CENI OD 1.140 DINARA! 192 strane, pun kolor! AMAZING SPIDER-MAN #238-239, #244-245, #249-251; PETER PARKER, THE SPECTACULAR SPIDER-MAN #85 Prelistajte ovo izdanje: https://issuu.com/carobnaknjiga2/docs/spajdermen_hobgoblin_saga Nemojte propustiti prvo izdanje nove edicije The Best of Spajdermen, posvećeno HOBGOBLINU! Proizašao iz nasleđa Zelenog Goblina, Spajdermenovog najistrajnijeg neprijatelja, dolazi nam smrtonosni Hobgoblin! Njegov pravi identitet jedna je od najsloženijih misterija s kojima se Spajdi ikad suočio. U sporednim ulogama u ovoj slavnoj sagi naći će se Crna Mačka, Kingpin, Madam Mreža, Meri Džejn i drugi. Pogledajte kako su tekle Spajdermenove rane bitke protiv jednog od njegovih najubojitijih neprijatelja! „Saga o Hobgoblinu” je na Letećem startu u striparnici „Čarobna knjiga” u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford” na Novom Beogradu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books” u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.140 dinara, od srede, 21. avgusta, do subote, 24. avgusta. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.250, a u ostalim knjižarama 1.699 dinara.
 3. Poštovani čitaoci, sa velikim zadovoljstvom predstavljamo vam jubilarnu, 25. knjigu u našoj centralnoj ediciji "Prvi izbor" - jedan od najboljih grafičkih romana svih vremena - MAUS Arta Špigelmana. Ovaj biografski roman o životu autorovog oca smatra se temeljem čitavog medija i delo je nagrađeno najprestižnijim priznanjima, uključujući i Pulicerovu nagradu, što je presedan koji nikada nije ponovljen. MAUS je prvobitno objavljen u dva toma, a naše izdanje je integralno u jednoj knjizi, u tvrdom povezu i izuzetnom prevodu Ane Uzelac. Knjigu očekujemo u narednih nedelju dana, a budući da nije bila u pretplati možete je kupiti u ovom pretprodajnom periodu po povlašćenoj ceni od 1400 dinara, što uključuje i troškove slanja na teritoriji Srbije. Uplatu možete izvršiti na račun ID Komiko, Kosovska 20, 21000 Novi Sad; br. računa: 250-2060000245780-39, posle čega je potrebno da nam na [email protected] pošaljete adresu za slanje. O knjizi „Izuzetno delo, čudesno po svojoj zamisli i izvedbi... u isto vreme iroman i dokumentarac, i memoari i strip. Briljantno, jednostavno briljantno.” — DŽULS FAJFER „Vrlo retko se naiđe na knjigu koja je onoliko hrabra i vredna koliko je svi hvale. Ovo je takva knjiga.” – ESQUIRE „Nenametljiv trijumf, osećajan i jednostavan - nemoguće ga je tačno opisati i nemoguće bi ga bilo postići u bilo kom mediju osim stripa.” – WASHINGTON POST „Zbog Mausa postajemo svedoci na jedan nov način - sama površinska nestvarnost omogućava nam da vidimo stvarnost kojuprikazuje.” – NEWSWEEK ********* Tehnički podaci Art Špigelman: MAUS Biblioteka Prvi izbor Prevod: Ana Uzelac Strana: 292 Štampa: crno-belo Povez: tvrdi Format: B5 Cena u pretprodaji: 1400 dinara Predviđeni datum izlaska: 24. 8. 2019.
 4. Promocija četvrte i pete knjige "Malog Nema u Zemlji snova" Nedelja, 18. avgust, 18-20h Polet, Cetinjska 15, Beograd "Mali Nemo u Zemlji snova" jedno je od najznačajnijih dela u oblasti stripa, ne samo zahvaljujući svojoj pionirskoj ulozi u stvaranju specifičnog jezika devete umetnosti, već i trajnosti i uticaju koji Vinzor Mekej i njegova onirična poetika i danas ostvaruju na umetnost i popularnu kulturu čovečanstva. Četvrta i peta knjiga "Malog Nema" zaokružuju poduhvat koji smo započeli 2013. godine. U prve tri knjige susreli smo se sa glavnim delom opusa o Malom Nemu, onom stvaranom za "Njujork herald" od 1905. do 1911. Četvrta knjiga nam predstavlja period u kojem je Mekej radio za Herstov "Njujork Ameriken" (1911-1914), promenivši pritom naslov iz "Little Nemo in Slumberland" u "In the land of wonderful dreams". Peta knjiga, najobimnija, obuhvata period od 1924. do 1927. kada se Mekej, vrativši se u Herald, privremeno vratio i svom omiljenom junaku. Svih pet knjiga prate obimni i za srpsku kulturu veoma važni prateći tekstovi Zorana Stefanovića. Tekstovi u četvrtoj i petoj knjizi bave se uticajem koji je Mali Nemo ostvario na druge umetnike, ali i umetnosti, odnosno recepcijom Malog Nema na prostoru bivše Jugoslavije, uz jedinstvenu i izuzetno obimnu bibliografiju. Кonačno, peti tom u vidu pogovora prati i jedan od pionirskih teorijskih osvrta na Malog Nema - "Totalni strip", rad Zorice Jevremović - Munitić, objavljen izvorno u časopisu "Кultura" 1973. godine.
×
×
 • Create New...