Jump to content

-Abraxas-

Iskreni članovi
  • Posts

    964
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by -Abraxas-

  1. Da, ascedent je devica. Merkur je u osmoj kuci u ovnu, dok u jarcu imam Neptun, Saturn i Uran u 4. kuci. Ja sam mislio da je Saturn za Ovnove prilicno zajeban jer donosi organicenja sa sobom koja ovnovi ne podnose, ali ih ne mogu ukloniti jer je uticaj saturna jaci. No, tvoja intepretacija mi se puno vise svidja, nadam se samo da je i tacna. Mozda i okacim natalnu ovih dana.
  2. Do kakvih manifestacija može da dođe kada Saturn prolazi kroz prvu kuću?
  3. Da i ne, tehnike disanja mogu da budu veoma pomoćne, ali nisu potrebne za astralnu projekciju. Ja mislim da je njihova korist u tome što se uz pomoć njih može dovoljno energije "stvoriti" koja je potrebna za projekciju, ali tehnike disanja poput pranajame nisu nešto bez čega se neko neće da projketuje. Glavna stvar jeste da se pravilno diše i u nekom ritmu... Mada ja dosad nisam nikad imao problema sa disanjem, tako da i ne mislim da je to baš toliko važno za astralnu projekciju. Ne znam koliko puta je potrebno reći da do gubitka veze sa tijelom ne može doći, osim ako je neko napadnut od strane nekog bokora ili veoma iskusnog magičara, ali mogućnost za takvo nešto je veoma minimalna. Problem je ostati odvojen od tijela, a to da će se vrpca prekinuti nije starno razlog za ikakvu brigu, pošto se astralno tijelo automatski vraća.
  4. Projekcija u realnom tj. materijalnom svijetu se zove real- time OBE, za koju bi čak i neki rekli da nije astralna projekcije, pošto nije na astralu. Ta vrsta projekcije se, ako se ne varam, zove i eterična projekcija. Tokom te projekcije je moguće vidjeti stvari onakve kakve jesu u materijalnom svijetu. mada mi nije baš najjasnije kako neko ko se eterično projektuje može biti viđjen od strane neke druge osobe, jer to bi već bilo nešto drugo... Što se tiče smrti i ap, to je naravno glupost. To šo je bardon to napisao ne znači da je tako, možda je to samo zbog toga što nije htio da se početnici bavi sa time, a možda i zato što nije imao veze. Bardon je ponekad i mješao pojmove, tako da me tu ništa ne čudi. To nije baš tačno. Takođe ne bih pričao baš tak sigurno o astralu kao ti, ako već i sam kažeš da se nikad nisi astralno projektovao. Ako Bardon kaže da je tako, to ne znači da je tačno.
  5. Meni se čini da je to najvjerovatnije srbijanski fenomen, a možda samo i beogradski. Nisam baš upućen u tu cijelu srbijansku nazovimo metal "scenu", dok međutim imam dosta drugova iz Bosne kod kojih taj pljuvački state of mind nisam primjetio. Možda to ima veze sa tim što su u manjem gradu, pa kada sviraju neki rok/metal bendovi, onda se i ide tamo sluša muzika, benguje i pjeva. Ili pak, ako ti se muzika baš baš ne sviđa, jebeš članovima benda majku i odeš. Naravno, imaš i tamo pljuvača, ali to su uglavnom pojedinci. Što se tiče tih inteligentih odrednica kod metalaca, pa i toga nema baš toliko, Mislim, uvijek se nađu likovi koji će smatrati da su oni tvrđi metalci zato što slušaju Slayer umjesto Maidena, jer su Maideni za njih neki hevi metal, dok je Slayer thrash, ali takvi likovi su uglavnom ovaploćenja debilnosti tako da i nisu vrijedni pomena. Ja ipak dosad nisam sreo nikog starijeg od 15 godina da ne sluša neki hevi metal bend samo zato što je hevi a ne spid. Iako su meni većina power metal bendova muziča smejurija sa debilnom ideloškom pozadinom, opet kada čujem neku dobru pjesmu od manowara, naravno da neću prestati da je slušam samo zato što je od nekog power metal benda. Upravo zamišljam koliko bi to jadno bilo... Meni je veći problem ta neka netolernacija među metalcima, pa kada neko kaže da Alogia i nije baš nešto, ispada kao da je u u doba inkvizicije rekao da je bog crnac, jer je ipak nerazumljivo kako neko može za trenutno "najpoznatiji" srpski metal bend reći da nije ništa posebeno, ili nedaj bože, da je sranje. Sada se ja pitam da li vi možda ne pretjerujete ili je ipak Kali Yuga doba zavladalo?
  6. Crowley nije za početnike, jer je on od svojih čitalaca zahtjevao ogromno znanje, tj. on nije bio u stanju jednostavno da piše, osim možda u knjizi "magick in theory and practice", koju bi svako, ko želi magijom da se bavi, trebao da posjeduje. Regardie je tu puno jednostavniji i prilagodniji za početnike.
  7. Prvo pitaj šta te interesuje, ipak hermetizam je veoma širok pojam, uz to ono što ljudi podrazumijevaju pod hermetizmom se uglavnom može naći u knjigama, zato i nije više hermetizam, niti okultizam. Uzmeš lijepo knjige od Israel Regardija, možda i od Elifasa Levija etc., pa čitaš, čitaš, sve dok ne odlučiš nešto da uradiš etc. Imaš google i tu sve možeš naći.
  8. http://rapidshare.com/files/94488981/OOB.rar Više od ovoga ti nije potrebno, ukoliko želiš samo astralnu projekciju da savladaš. I da, opuštanje je ključna tehnika kada je u pitanju astralna projekcija, mada se i uz pomoć šamanističkih tehnika, kod kojih opuštanje nije potrebno, može astralno projektovati, ali to je već druga priča.
  9. Vaistinu, prazna Runa je otprilike nešto kao izmišljotina New Agera. Ona je navodno Odinova Runa, što je naravno čista glupost, i kaže se da ima otprilike značenje slično Runi Peord kada se u divinaciji koristi. Od New Agera uglavnom nema ljeba.
  10. Baš je zanimljivo koliko se pseudo-obrazovanih muzičara napalilo na moju polu-ozbiljnu tvrdnju da je mocart dosadan. Pogotovo onaj lik koji tvrdi da je , zamislite to, Paganini, čijih 93% kompozicija su sinonim za dosadno drkanje violine, sa izuzetkom 24. Caprice i La Campanelle, i Rahmanjinov zanimljiviji od Mocarta. Kao prvo, ja i ne mislim da je MOcart toliko dosadan, ali dosadan je taj jeftini elitizam kod likova koji misle da su obrazovani i da se razumeju u muziku zato što znaju da nabroje nekoliko likova kao Rahmanjinova i neke ostale selje koji su se stalno ponavljali. Metalci uobičajeno počnu da seru, da pljuju po nekom bendu, ako taj bend izda neki album koji nije toliko kreativan kao prošli albumi, jer jebote, to je bre sramota da kopiraju druge bendove ili da kopiraju sami sebe, ali slabo se kad čuje da će neko reći da je neki klasični ili barok kompozitor selja i da se stalno ponavlja. Eto, jedan primjer: Bah je se u 70% svojih kompozicija ponavljao kao ni nijedan najenekreativniji metal bend, pa opet svi misle da ako počnu da kenjaju kako je on bio toliko od Boga nadareni genije da je to automatski dokaz da se oni razumeju u muziku. Zato, Fuck Off!
  11. Umberto Eko- Fukoovo klatno Odlična knjiga, samo mnogo teška. Svaki put kada čitam Ekoa primjetim da nisam dovoljno obrazovan da bi sve razumeo.
  12. Baš vala! Kako si samo mogao, nevjerniče?
  13. Lepo, lepo bogami. Ima stila momak, samo je trebao nešto drugo odsvirati, mocart je dosadan.
  14. MIslim da je stvar u tome šta master Dushan podrazumijeva pod trzanjem, pogotovo kada su ribe u pitanju.
  15. Ma, sigurno je pomislio na rif iz "Više neće biti nas". Mada, i onaj rif iz "Jedan dan" je jebački i onako baš groovy, tako da me ne bi ni čudilo da misli na njega, ali ovaj iz "Više neće biti nas" jede malu dijecu.
  16. Mnogo mu je dobar INto the Black album, pogotovo prva pjesma. JebO majku, stvarno dobro pjeva lik.
  17. Kao prvo, ja nisam telemit i jos se cudim odakle ti ta ideja. Vezbaj malo pronicljivost i divinaciju. Karma se ne moze prljati, kao sto karma nije ni pozitivna ni negativna, to je samo tvoj subjektivni pogled na situaciju. Budale vjeruju. Znam ja sta su Orlog i Wyrd. Ne brini se za moje (ne)obrazovanje. Zasto kazes da su Vikinzi glupi? ali najvjerovatnije si i u pravu, mada samo za Vikinge. Kao bivsi pravoslavac-odinsta sigurno si se informisao iz pravoslavnih magazina. Telema je zlo, bato, i stvarno nije nista za tebe, jer pogledaj ovo : Ne ide ti logika bas najbolje. A sta je volja, msilim na volju, a ne Volju ? Ajd prvo malo razmisli, pa onda odgovori, samo pazi da ne isprljas karmu.
  18. Vikinze, mislim da ti ne treba ovo "prljanje" karme (uostalom, karma se ne prlja,nego se stvara). Ups, tek mi sada pade na pamet da Vikinzi najvjerovatnije ne vjeruju u karmu, pogotovo prosti Vikinzi. Koja steta!
  19. Jest, ba, kasnije je sve zajebancija. Ali, u pravu si, nije tesko biti fin, mada takodje nije ni zanimljivo. Je li, a-a?
  20. Nije meni nista ispod casti, nego ti ne znas da postavis pitanje, iako studiras filozofiju. Mogu ja tebi da kazem da oni rade dosta sa evokacijom demona koji korespondiraju sa odredjenim klifama, npr. iz Lemegaton, sa cudnim meditiranjem nad obrnutim cakrama koje navodno korespondiraju uglavnom sa srednjim stubom klifota, sa Uthark-Runama, sa nekromonikonom (neke loze intenzivno, koliko znam), invokacijama, sistemom Johanesa Bureusa, tj. gotskom kabalom, i nesto malo sa enohijanom rade takodje. Cak sam cuo da suradjuju sa nekom Vudu-lozom zvanom Sozite Bizango i tako to, ali to sve mozes da procitas na netu. Zato sam ti i rekao da me pitas nesto konkretno, pa cu da vidim da li mogu da ti odgovorim, ili ocekujes od mene da ti opsirno sve opisem? Nauci se da postavljas odgovarajuca pitanja! I to pitanje postavlja odinista-pravoslavac i slovenski paganin... mozda jos nesto? Radi se sa Grantovim radovima, mada mnoge stvari kod klifota su totalne drugacije nego kod granta, pogotovo sigili za neke tunele. Ne znam koliko su upucen u tu papazjaniju sa imenom "gothic kabala", pa da tako nesto kazes, ali videcemo sta znas, Crnogorche.
  21. Pitanje "sta znas o tome? " mi nije dovoljno precizno, jer mozda znam bas dosta, pa ne bih mogao a ni htio da ti napisem sada sve sto znam. Reci sta te interesuje, malo preciznije.
  22. Rodjen je nakon zimske kratkodnevnice, sto jeste otprilike oko 25 decembra.
  23. STo se tice Isusa i parelinih mitoloskih bogova u atarom Egiptu, vrlo je jasno s kojim se bogom moze povuci parelela, naravno sa "malo2 starijim Horusom Horus je rodjen od strane djevice Izis-Meri ( what a coincidence) nakon zimske kratkodnevnice, oko 25. decembra, u pecini.Takodje je njegovo rodjenje bilo najavljeno sjajnom zvijezdom i dolaskom tri maga od kojih je dobio poklone. Cak je i ovaj klinac u svojoj 12. godine iznenadio teoloskim izlaganjem u hramu, kao sto je Isus to uradio u sinagogi. Horusov otac se zvao Sef( Josef, to jeste Josif). Bata Horus se takodje odjenom pojavio kao tridestogodisnjak, i bio je krsten u rijeci Eridanus( eg. Iarutana) poznatoj kao Jordan od strane Anupa krstitelja, koji je kasnije bio pogubljen od strane zlog vlastelina, tako sto mu je odsjecena glava. (oops, another coincidence) Horus je u toku svog zivota izvodio razna cuda, isterivao je demone iz ljudi, hodao je po vodi, i digao je coveka po imenu El-Azarus (izgovorite ovo ime; primecujete li nesto zanimljivo? iz mrtvih. Doziveo je transfiguraciju u Bozanski oblik na vrhu planine. Bio je popularan pod imenom "Iusa," ili "vecno-postajuci sin," od "Ptaha," sto znaci "Otac." Zato su ga zvali "sveto dete." Dao je besedu na Gori, i njegovi sledbenici su zapisivali "Reci Iuse." Izmedju ostalog, rekao je da je "dosao da ispuni zakon." Postovaoci njegovog kulta su Horusa nazivali "Put, Istina i Zivot," "Mesija," "Sin Coveka," "Jagnje Bogova," "Dobri Pastir," "Ziva Rec," "Rec Istine," itd. Horus je bio razapet izmedju dva lopova, i umro je. Bio je polozen u grobnicu, ali je nakon tri dana ustao iz mrtvih. Na zidovima Hrama u Luksoru postoje slike stare tri i po hiljade godina, na kojima je nacrtano sledece: Bog Thoth koji devici Izis-Meri javlja vest, Kneph (Sveti Duh) koji je "cini trudnom," i konacno beba u kolevci oko koje klece tri kralja/maga sa poklonima; doticni crtez je vekovima stariji od Hrista.
×
×
  • Create New...