November 16, 200321 yr comment_315458 E ti zeldi devojko da cutis! Verovatno ti se vise svidja Dobar, Los, zao 8)
November 16, 200321 yr comment_315615 Pa nisi li rekao ovo: "to su MCing (bacanje rima) i DJing (pushtanje matrica, skrechevi i ostalo)... " zbunjeni powerashu? Imas i pesmu od beasty-a koja se zove tako ... ono - njih trojica se majmunisu sa mikrofonima i imaju jednog dj-a. "Beastie Boys - 3 MCs and one DJ"? Cuo, ne? Herr, nisu rep ... a: , imaju i gitarice i bas i bubnjeve ... oni su nesto univerzalno 8) . To je kao kada bi neko rekao (a dosta njih i jeste sto je bruka od smejanja) da su Sunshine rep.
November 17, 200321 yr comment_315708 Pa shta ako Beastie Boys imaju takve pesme? Ne razumem shta hocjesh da kazhesh... i oni i Sunshine pripadaju nekom crossoveru, tako da je sve to jako diskutabilno... Inache vidim da si napravio digresiju, izgleda namerno, da ne bi vishe polemisali o onom biseru koji si prosuo Nadam se da si shvatio da je hip-hop shiri pojam od "repa", i da to nije stvar u koju je rep "mutirao"... a:
December 2, 200321 yr comment_327221 Evo , posto odavno nisam rekao ovde nista glupo , pronasao sam pesmu koja ce "pomiriti" power-metal sa hip-hop-om Na bojnom polju (izvodjac: Beogradski sindikat) Rano jutro , uranak , ja napustam zamak, na ramenu mi soko , podamnom je vranac, oprastam se s' voljenom dok zvekece lanac, kapija se otvara - premoscuje sanac. S' kule majka gleda , suze krenu od meda, lavez vernog pseta , s' njime pozdrav kmeta, barjak siri vetar , obuzima me seta ali samo na trenutak - odbrana je sveta! U telu krv je vrela dok galopiram kroz sela! Duz potoka do proplanka zaduzbina moga roda s' toga ovde bice-price-zvone-zvona-odjek-roga -NAJZAD STIZE VITEZ ! S' glave skidam kacigu , sjah'o sam sa ata, triput krstim se za veru STO OD BOGA MI JE DATA! Prilazi mi Iguman , ja mu ruku celivam, odpozdravljam bracu po junackim delima! Na okupu su svi , svetlost oklopa se preliva ko je od svetaca da posvetli mocna seciva? Spustam se na kolena , krv i telo Isusa, - podstrek su za boj - KOME SADA BLIZU SAM! (pa se sad ubacuje hor pracen hip-hop bitom... inace to lici na neku staru srpsku narodnu-rodoljubivu-ratnu horsku kompoziciju koja je pustena u oreginalu) -kad je draga da odlazim cula .... zbogom prvi nerodjeni sine, zbogom ruzo , zbogom ruzmarine... Na konju , na bojnom polju , zastava na koplju, gusta kisa strela , strahu mesta nema, vadim mac iz korica i spustam vizir slema! Sudar dveju vojski - kao dveju reka, SILINOM PRVOG UDARCA PROBISMO TRI REDA! Buka urlika , jauka i krika - teski zvuci celika - rasplamsava se bitka-britka sevnula je sablja, at pada kao klada , okruzuju me dusmani , JURISAJU NA BARJAK! Zamahujem sekirom , s' glavom leti kalpak, NA POGRESNE STE KRENULI - OCEKUJE VAS ATAK... Oci sklopljene , tisina , molitva pred boj, slika - majka ljubi cedo - ja pridruzicu se njoj, - na nebu , ako treba jer tamo+pripadamo, mi smo nebeski narod ali+na+zemlji+za+cuda+znamo! (izgovara se spojeno...) PA SILOM - jasi s'amnom jer to u sebi osecam, JURISAM - vidim svoju smrt , al' zivot obecan, U DUSI - mir i spokoj , noc je punog meseca, u glavi histerija besa , ostrica+maca+preseca. Nema pomisli o milosti , slusam krike dusmana, mrak pada na oci , mir dajem mnogim dusama, vise nista nije bitno - sad se zalecem prvi, miris smrti u vazduhu , na licu kapljice krvi! Besnom mukom te mrvim , ukus krvi kao ukus medovine, PRSA+u+PRSA u odbrani svoje dedovine! PONOSAN - vodim vojsku ja do trijumfa, bracu spojila sudbina - jedini izlaz pobeda. (pa se sad ubacuje neki matori narator) -ako li nam sad utece Djordje , neka znate - dobra biti nece... SRANJE - opet mi je umro konj pod nogama, STETA - bejase dobar pazi jeo je govna pogana. Kroz dezboznicku rulju sto zasluzuje moj prezir, ja sam Djoko-Iznogud-veliki vezir! Na istoku sam bio kraljevine ambasador - pregovarao sam k'o mator , al' sam im malo spalio sator, jedan provokator .... (nesto) ali su me smorili i dugo se nismo borili. Sada svoju gordU hordU gledam okA visokA, s' boka cupam sablju sto sam doneo sa istokA - 500 puta kovanA , 500 puta krvavA ... ledja mi je cuvala. Vitezovi reda zmaja opet dolazE! Jer mi smo vecni , vase kraljevine prolazE! (pa sam jedan deo preskocio , pa opet matori narator...) - svi skocise na noge lagane... pripasase svijetlo oruzije...! I posesivnih primirija i posesivnih paktova, topuz je u rukama krvavim do laktova, vreme je za bitku , vreme je za odbranu, gledam svoju vojsku k'o od arhandjela propranu... Sve oklopi sjajni kao odraz roda svoga, zivot u ime casti svevisnjega boga, sve ozaloscene majke ciji jos cujem plaC, zivot je vec prosao dok ostrio se maC. Dvoglavi orao na stitu , brojanica oko vrata, svetlost je u zitu , krst vredniji od zlata, kad vidimo decu situ da im damo detinjstvo bez mraka, odlazimo mi ... boga rata ...
December 2, 200321 yr comment_327249 500 puta kovana, 500 krvava ko i braca surova ledja mi je cuvala... Bar mislim da to kaze... Cim znam tekst jasno ti je sta mislim o pesmi A znash da ja ne volim rap i hiphop tako da cim mi se svidja.... PS kad je draga da odlazim cula za kalpak mi neven zadenula zbogom prvi nerodjeni sine, zbogom ruzo , zbogom ruzmarine... Ovo i oni citati su iz filma Boj na kosovu
December 3, 200321 yr comment_328136 @Telcontar - Hm , zanimljivo... Nisam verovao da je jos neko cuo ovo sem mene... Ali od kolege koji voli Heksagram nisam trebao da ocekujem nista manje...
December 4, 200321 yr comment_328346 Pa kazem ti pesma me je odusevila, narocito bash zbog tih citata...a uostalom patriotizam rulez.. Dobar ti avatar !!!
December 4, 200321 yr comment_328381 Na bojnom polju (izvodjac: Beogradski sindikat) Iskreno htedoh da je procitam celu i nasmejem se, ali kad sam video sva ona apostrofirana "s" :x :ne:. :roll:
December 4, 200321 yr comment_328425 Ok je pesma,ali zar mislis da jedna pesma moze pomiriti metal i hip-hop?! :? Neeeeee... :ne:
December 4, 200321 yr comment_328554 @Telcontar - Oh , da , avatar mi je bas super... a: Meni naljbolja recenica - "SRANJE - opet mi je umro konj pod nogama,"... Bas je onako u duhu starih srpskih junackih pesama... a: Ma ima bisera koliko neces... Ali i meni se pesma svidela (na neki cudan nacin - kao u nekom "HA , HA - PRZ , PRZ" fazonu...)... @Anarchy se vratila!!!!! -A nece ova pesma sama da pomiri power i hop (hmmm - "powerhop" - zvuci dobro... ). Vec je ovo "pocetak prelepog prijateljstva" izmedju dva muzicka pravca...
December 4, 200321 yr comment_328675 pronasao sam pesmukoja ce \"pomiriti\" power-metal sa hip-hop-om Definitivno nece pomiriti metalce i hopere ali je fantasticna! BS ima ponekad totalno lude tripove, npr. Zalazak treceg sunca. BTW. Hexagram rules!
December 4, 200321 yr comment_328689 Koga ce da pomiri koga ne , ne znam, mada znam neke ljude koji slusaju i rap i metal (hip hop ipak nije isto sto i rap ) A da je dobra dobra je... BG SIND. ima, barem meni ostavlja takav utisak, za razliku od baljezgarija tipa VIP, 187, strane debile da i ne pominjem, ljudi koji ipak imaju malo vise mozga, i koji mogu da naprave cak i dobru rap ili h-h pesmu, za razliku od OGROMNe vecine pesama tog zanra....
December 5, 200321 yr comment_329461 "Ikona i sekira" !!! - FOREVER!!! E , a sad sam skoro bas preslusao "Zalazak treceg sunca"......... ??????????? ......... Je'l moze neko da mi kaze da li postoji neka fora sa tom pesmom ili je cisto samo kao cajber-pank pricica... Cini mi se da ima neke veze sa filmom "Dina" (ima i knjiga...)
December 5, 200321 yr comment_329516 Mislim da nema veze sa Dinom. Tekst natripovan do bola. Mislim da su jedini rap bend ikada koji je uradio tako nesto!
December 5, 200321 yr comment_329532 respect naravno a ti S ne seri ako mislis da je to samo lupanje reci napisi nesto pa mi se javi!!!! i nas undergorund je milion puta bolji od strane komercijalne scene to zapamtite
December 5, 200321 yr comment_329656 Mislim da je 95% rap i hip-hopa sranje tesko sa imbecilnim tekstovima... ALI UVEK OSTAJE NEKIH 5 % !
December 5, 200321 yr comment_329781 Ti strani reperi/hoperi su stvarno za medalje... Onaj lik DMX sto se tripuje da je pas , pa laje u pesmama , pa Eminem koji sve vise ludi - u jednom spotu je roknuo svoju kevu , pa zakopava les... a oni su jos i dobri... Najgori su oni fensi sto se tripuju da su face... Nema mnogo iskrenih primeraka , a da nisu u nekom debelom undergroundu (kao sto je ovde vise puta ponovljeno , a ja nisam mogao da odolim da to ne uradim jos jednom... samo da bih ispao pametan... ) Sindikat imaju neke lude ideje , ali se ponekad udizelase... Shorty ima nekih svetlih momenata , ali se oni samrace njegovim hc-sovinizmom... Marchelo me gotovo rasplace kad ga slusam malo duze (pesme su mu strasno senzitivne/tuzne)... Nigrutin je skroz lud (i zato je iskren)... Kad malo razmislis - nema nikog normalnog...
December 10, 200321 yr comment_332734 Ovde izgleda svaki drugi metalac slusa i hip hop.To je obicno smaranje i nabrajanje i svaka propalica i budala moze da se bavi time.
December 10, 200321 yr comment_332776 a ti mislis da je lako napisati dobar tekst (sto se od hip-hopa i ocekuje)? uostalom,"Govedina" od Bg Sindikata ima bolji tekst od BILO KOG TEKSTA BILO KOG NASEG METAL BENDA...
December 10, 200321 yr comment_333002 Zanimljivo kako su ljudi na forumu uzhasno inteligentni i misle da su upucjeni u sve zhivo... :roll: