Jump to content

Dream Theater


bu

Recommended Posts

Poslednji je meni skroz OK, izbor pesama je ekstra. :rockdevil:

 

 

 

Jeste dobar izbor, ali sta vredi kada je kvalitet los... to je vise kao neki official bootleg nego pravi live DVD.

 

A i Labrie je jako jako los na njemu, pa je plus sve pokvario.

Edited by Erotomaniac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kažu da je ovo bila set lista:

 

A Nightmare to Remember

A Rite of Passage

Hollow Years

Rudess' Solo

Erotomania

Voices

In the Name of God

The Count of Tuscany

 

Mislim da je dobro što se nisam cimao do Ljubljane, od svih ovih pesama uživo nisam video samo dve... Uštedeo sam za sledeću turneju. :cool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ih bre kak'i ste :)

 

DT + Opeth, doduse oba benda skraceno, ali ipak sjajan kombo. A posto i jedne i druge gledam prvi put, bilo je sjajno, Labrie je zvucao odlicno, trcao, gubio se po bini. Opeth skoro kao na cdu, nije mi zao dinara/eura sto sam dao, jos sam se slikao sa Mikaelom, Portnoyem, Labrijem, Rudessom, Damonom (Bigelf) i pevaljkom iz Unexpecta sto nikako da joj zapamtim ime :D

 

Naravno, prva sledeca OZBILJNA turneja (night with DT), ide se u komsiluk, u Sloveniji je bilo vise Hrvata na certu nego svih ostalih zajedno, tamo imaju publiku, ovde ne. I mislim da ih u Srbiji necemo gledati nikad, nadam se da gresim :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Idi na temu gde su slike juzera. Ova curica iz Unexpecta je slatka kao med ali dzabe kad niko ovde nije cuo za bend :haha:

 

 

Uglavnom, prica ide ovako, sa jedne strane ograde izlaz iz Tivolija i put do busa, a sa druge strane nas mozda 20, Hrvati, Slovenci, Bosanci i ja usamljeni rendzer iz zemlje Svrbije. U tom trenutku Myung samo prolece pored nas, mahnuo je i naravno nije rekao nista i onda su izasli ostali bendovi minus DT na pljugu i sta znam, blejali ispred. Onda smo iscimali Damona iz Bigelfa da iscima Mikaela da dodje da se pozdravi sa rajom sto je on i ucinio. Malo kasnije je izasao Labrie a za njim Rudess i Petrucci koji je samo mahnuo i zbrisao, a ova dvojica su izblejali sa nama. Portnoy je izasao malo posle njih. U svakom slucaju zavrsilo se brzo, vec negde oko 1 je bio razlaz, imam timestamp na slikama pa zato znam :D

Edited by stormtrooper

Share this post


Link to post
Share on other sites

@stormtrooper svaka čast za fotke, ipak ti nije nestao fotoaparat ;-)!

Vredelo je svakako otići i videti sva 4 benda za samo 35 eura.

Unexpect je oduvao, uživo zvuče 100x bolje nego na albumima, pevačica je baš simpatična, puni su duha.

Inače, pošto je bio Halloween i poslednji koncert na turneji, Portnoy se maskirao kao u filmu Scream, gađao ih je kokicama sa strane, utrčao na binu i prskao trakice.

Bigelf je isto bio super, imaju dobar zvuk. Bubnjar se obukao isto kao što Portnoy izgelda na koncertima, čak ga je pevač najavio kao specijalmog gosta-Portnoy iz DT, neki su i poverovali!

Pevač Damon se maskirao u Jedi-a, sa figurom Yode na ramenu. Mike se pridružio da otpeva jednu pesmu, a između je prašio metlom, kačio kore od banane na mikrofon...

Opeth je bio sjajan, odradili su koncert na visokom nivou, dobar odabir pesama, Mike je gurnuo celu bananu u Mikael-ovu čašu, a on uzvratio rečenicom: Now it's time for cock eating!!

A Dream su otprašili pošteno, bili su još opušteniji nego inače, potpuno otkačen koncert. Portnoy se baš iznenadio kad su ubacili Cookie Monster.

Rudess je imao fenomenalan solo, ubacio je slovensku pesmu Na gorici, imao ludački "obračun" preko video bima sa "Madhatter" Damon-om iz Bigelf-a!

Petrucci je isto odsvirao prelep solo na Hollow Years-u.

Na kraju Voices-a iznenađenje: pesma prelazi u disko hit Haddaway-What Is Love, uleću na binu svi iz ostalih bendova, i prateći ljudi i nastaje žurka!!

LaBrie je za The Count of Tuscany izašao sa plaštom, izigravajući plemića, a Petrucci je na sredini pesme, gde prelazi u onu atmosferičnu crtu ubacio od Brahms-a poznatu Uspavanku,

čak je počeo da zeva i da se proteže i otišao da spava :-D

Sve u svemu, vredelo je cimanja, vađenja pasoša i vize. Ko nije bio, može da žali, jer je propustio jedan stvarno nesvakidašnji događaj!

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...