Jump to content

Totamealand

Iskreni članovi
 • Posts

  4744
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Totamealand

 1. Nisam još preslušao album, ali sam se zaintrigirao za pesmu Heilroom kad sam pročitao tvoj post, zapitao sam se o čemu li se radi.
 2. Embrace - How to be a person like other people Megadeth - The Sick, the dying... and the dead! Toxik - Dis morta Death Cab For Cutie - Asphalt meadows of Montreal - Freewave lucifer f<ck f^ck f>ck Bob Dylan - Infidels R.E.M. - Reveal Leonard Cohen - The Future
 3. Totamealand

  Yes

  50 godina od remek-dela. Živeli.
 4. Kad smo kod solaža, ona na Killing time je prilično ubitačna.
 5. Mrzim da budem jedan od onih koji govore ovakve stvari, ali reći ću to - ovo mi je najbolji Megadeth album još od The System has failed. Kad god bi u poslednjih petnaest godina izašao novi Megadeth, u najboljem slučaju bi mi bio okej, neki albumi su baš bili prosek. Ali ovaj radi. Trešerskiji momenti su moćni i zabavni, nema suvoparnog drljanja, a melodičniji delovi su zapravo suptilni i umereni, retko šta mi se čini kao cheesy ili generično. Biće da je valjalo napraviti pauzu od šest i po godina radije nego štancati albume svake dve godine. Favoriti: Dogs of Chernobyl, Sacrifice, Mission to Mars, naslovna.
 6. Bedak, stvarno. Čovek se cimao da ti namesti zvuk u Vrtoglavici kao da ti radi zvuk za Štark arenu.
 7. Ko god da je sastavljao listu, gledao je koncert u nekom paralelnom univerzumu. Fali ovde dobrih desetak pesama, da ne govorimo da je redosled blentav. Otvaranje je bilo Cactus, pa Brick is red, pa Bone machine. Hey je isto bila negde pri početku, sve je izmešano ovde. Ne vredi, ne može čovek više da se osloni na setlist.fm, moram sam da zapisujem pesme.
 8. Nope. Ali bile su prve dve, bio sam prijatno iznenađen.
 9. Meni tekstovi deluju totalno blentavo i skoro pa nebulozno. Možda se varam. Hang wire je još mogla da padne sa Bossanove.
 10. Jesu prebili. Dva sata bez stajanja, pesme kratke pa kao da se nižu bez pauze, svaka tri minuta nova pesma. I set lista je zaista bila kao da sam je ja sastavljao, sve najbolje stvari sa prva tri albuma su bile tu. Ne mogu da se usudim ni da kažem da mi je neka pesma falila koliko je set bio napakovan. EDIT: Ima li neko set listu? Još uvek ništa na setlist.fm.
 11. Izuzev prvenca, nijedan album nisam preterano pažljivo slušao. Ali jesam fasciniran činjenicom da 35 godina kasnije i dalje snimaju albume u istoj postavi.
 12. Trebalo je da ih ulovim u Amsterdamu 2020. godine, pa svi znamo šta se desilo. Srećom sam još tada tražio refundaciju, jer da sam otišao ove godine na novi datum, poljubio bih vrata, jer je koncert bio otkazan na taj dan ako se dobro sećam, zbog Hammillovog zdravlja. I ja imam utisak da je gotovo. Hammill i VdGG mogu da ostanu neostvarena želja. I gle slučajnosti, i ja sam se ove godine primio na njegove solo radove. Slažem se, Hammill je jedan od najdoslednijih kompozitora u toj eri. Pesme poput Modern, In the end, Red shift, Gog, Faint-heart and the sermon, itd, ništa lošije nego kultne VdGG stvari. Ja lično izdvajam prvih šest albuma, čak me dobro voze i direktniji momenti na Nadir's big chance.
 13. Takođe. Karta je već počela da bledi, doduše.
 14. Kapiram da ovo nije mesto da pitam za utiske sa Transatlantica. 😛 Ali video sam set listu za Mercyful Fate, vidim da se najviše forsiraju prva dva albuma, što je prekul.
 15. Elf Power - Artificial countrysides Interpol - The Other side of make-believe Fruupp - The Prince of heaven's eyes Beulah - The Coast is never clear
 16. Meni se mesec dana kasnije album i nije baš sjajno održao. Solidan je album, ali se na kraju ispostavilo da mi nedostaje neki WOW highlight. Iako je sve to korektno, zna se gde su Porcupine Tree standardi. Iskreno, radije bih slušao skoro bilo koji od Wilsonovih solo albuma...
 17. Prva dva albuma imaju omote koji su kultni koliko i sami albumi. Ako album bude zvučao jeftino kako omot izgleda...
 18. Kad sam video vest, odmah sam se setio da ovo nije prvi put. Bruce je već pretio u Atini da će da prekine koncert jer u publici pale baklje. Navodno ih dim guši kako dopire do bine (kapiram da kontrolisani scenski efekti nisu isto što i baklje): Interesantno, u Grčkoj ista priča 23 godine kasnije.
 19. Ortakinja je htela da ide baš zbog Brajda, tako da joj je bedak. Ja sam se premišljao oko Transatlantica ali sam prelomio da ne idem. Vučem ove godine karte za šest koncerata koji je trebalo da se održe pre dve godine, a i oni su bili neizvesni, pa sam rešio da ne napakujem još.
 20. Svaka čast za temeljan izveštaj. Sviđa mi se akcenat na novom album, mada bih voleo da ima više pesama sa prethodna dva. Naravno, shvatam da mi to ne bi bilo toliko važno da sam bio na licu mesta i osetio da je set lista iskidala takva kakva je.
 21. Ima li kakvih utisaka vezanih za novi album, društvo? Ja sam mu u startu pristupio potpuno nezainteresovano, kao i celom reunionu, jer je sve mirisalo na fan service od starta. Međutim, počinjem malo da menjam ploču kako sam krenuo da vrtim album - još se sleže, ali mu se svakodnevno vraćam sa zadovoljstvom, vrlo je dosledan i ima pregršt klasičnih PT momenata. Tek ćemo da vidimo do kraja nedelje, ali za sada obećava.
 22. Napokon neka konkretna objava, već dve godine pričaju kako se radi na albumu a ništa se ne dešava. Razmišljam da preskočim singl i sačekam ceo album, ali nisam preterano entuzijastičan. Poslednji album koji ZAISTA kida mi je bio The System has failed, mada mogle su se probrati dobre stvari i nakon toga.
 23. Nerešeno kod mene. Mechanix ima rasturački tempo ali tekst je više nego nebulozan. The Four Horsemen, sa druge strane, ume da zamara u srednjem tempu, ali ima dobrih rifova i preokreta. Tu su negde, kolju se.
 24. Wobbler - Dwellers of the deep Bob Dylan - Time out of mind Suede - Head music James LaBrie - Beautiful shade of grey Rammstein - Zeit Evergrey - A Heartless portrait (The Orphean testament) The Smile - A Light for attracting attention Moon Tooth - Phototroph
 25. Kapiram da je ovo ironično, budući da ti je Mastejnova najava između pesama u signaturi.
×
×
 • Create New...