Jump to content

Megadeth


Earendil

  

89 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

1. Jesi to pročitao na Wikipediji pre pet minuta, a?

 

2. Slučajno to znam, jer sam gledao onaj VH1 Behind the Music...

 

3. Hajde, budi mudo, i prevedi junior na srpski bolje nego jednostavno klinac.

 

4. Moja poenta je bila da njegovo ime tu stoji samo zbog toga što od toga zavisi koliko će para dobiti od prodanih CDova.

1. Za tvoju informaciju, ja sam taj disk kupio još davne 1995, a sad sam upravo bio i na Wikipediji. Tamo se krediti razlikuju po tome što za "Liar" stoji Mustaine/Ellefson. Inače, ja Wikipediji ne verujem ništa, a tek tebi ne verujem jer sam ubeđen da nemaš original CD. Da imaš, video bi kako piše.

 

2. Znaš kako, VH1 je uvek proverena informacija. Posebno po tome što obično prave dokumentarce na svoju ruku, bez konsultovanja samih muzičara. Prošle godine su se pojavila dva dokumentarca o Pink Floyd: prvi je radio VH1, sa isečcima iz starih intervjua i nekom bezveznom naracijom, a drugi BBC, u kome govore isključivo članovi benda, i to su snimljeni ovih dana. Ta dva dokumentarca su dupe i oko, kao da pričaju o dva različita benda.

 

3. Slušaj, klinjo, zabole me šta ti prevodiš i kako. Zabole me da li kažeš Dave Mustaine ili David Muslimović. Ako na engleskom nadimak glasi Junior, na srpski se ne prevodi kao Klinac. Da je tako, predsednik Amerike bi bio Đorđe Žbun.

 

4. A zašto onda nigde ne stoji ime Jeffa Younga ili Chucka Bellera? Nisu se dovoljno uvukli Mustaineu u dupe? Sve i da je tako, od prodatih nosača zvuka ne zarađuje se na osnovu kredita, već na osnovu ugovora, gde se tačno precizira koliko procenata od prodaje dobija svaki član benda. Po tvom ispada da ako je muzičar svirao na albumu, a nije pisao stvari neće dobiti ni dinara od prodaje albuma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E, ja cu da vam prevedem...Mladji....Dejv Mladji, jer je to i poenta njegovog nadimka...ako vec morate da imate prevedeno....

Na Vikipediji je svojevremeno pisalo za Mastejna da je preminuo 2005-6...toliko o tome....

I da, Tower je u pravu..npr. Elefson je potpisan kao koautor za IMDH, a napisao je samo 2 (ili 4, nisam siguran) stiha za tu pesmu.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eh,srao po Musavom.Ko nije srao po njemu?Kerry King je za njega izjavio da je djubre koje hoda. :) Da gledamo ko je kakav na osnovu stvari koje su rekli o Musavom?Idi bezi,pa nema covek koji nije njega popljuvao.

No,nebitno...kao sto sam rekao,lik je neopevani moron,ali je odlican muzicar i pravi sjajne pesme,i to je najbitnije.Tacka.

 

 

 

kolega, ne izvlaci mi rijeci iz konteksta.. jeste, srao je po Mustaineu, ali TO NIJE POENTA. poenta je da se Lemmy sam israo (p)o svemu i svacemu, i kazem opet - svi veliki muzicari, rock zvijezde imaju uzasan ego - koji se mozda da opravdavdati talentom.

i opet kazem, ne postoji neko ko je u vrhu a da nije serator - dal zbog same licnosti ili alkohola - ko to moze da zna.. ono sto ja licno mislim, na osnovu licnog zapazanja, posmatranja, citanja i sl. mislim da je u pitanju cist biznis.

kad krenes da dilujes s mnogo ljudi, i imas veliku lovu koja se vrti u tom biznisu - pa neces biti nikakva cvjecka. ocigledno je svako od njih morao da se lakta i nogama i rukama dok je dostigao neki nivo, neki vrh - pa pobogu, ne ocekuje se od njih da budu fini na jeziku.

pogledaj samo milione koje su zaradili. treba ih zadrzati, treba placati zivot zvijezde, dosta njih ima djecu, porodicu, i povrh svega, uzasan je pritisak na sam biznis.

 

 

ono sto sam ja svojim ocima vidjela (a upoznala sam i Lemmyija, i Mustainea/ovo se kurcim :) ), to je da su obojica profesionalci prije svega. a isto kontam za recimo Metallicu i gomilu drugih. i to je taj neki momenat koji publika i treba da vidi i zna. sve ostalo tipa - ko je kakav kreten, sumnjam da mozemo diskutovati. ne samo sto ne poznajemo nikog licno u smislu druzenja i sl. nego SVE TE STVARI ZNAMO OD DRUGIH MUZICARA, a znamo KOLIKA LJUBAV vlada medju svima njima. ljudi prodaju muziku NAMA, konkurencija je jaka, alkohola mnogo, pa nije valjda da IKO OVDJE ocekuje da cuje price o cvjecu i proljecu? :)

 

ja licno, cijenim taj profesionalizam - taj neki osjecaj za biznis kod Mustainea (kao i kod nekih drugih). trebas prodati i dobru i losu pjesmu, trebas imati imidz, ostati doslijedan, imati inspiraciju 20 i kusur godina zaredom, mijenjati clanove benda k`o carape, raditi ko konj 24 sata dnevno, i pored svega imati privatni zivot.

u knjizi This Monster Lives (Metallica), ima jako puno te price, jako objektivne, naravno da ima dio s Mustaineom (intervju i sl.), i poslije citanja (petog po redu, prva cetiri puta nisam skontala poentu :) ) definitvno covjeku budu jasne neke stvari..

primjer, nikad nisam gotivila Larsa, cijela ta frka oko njega i nije nesto pozitivna, ali po prvi put su mi jasne neke stvari, apsolutno ti priblizi neke price, neke stvari, desavanja, licna prepucavanja.. covjek mi je jos postao gotiva. a kamoli Mustaine sam.. preporucujem knjigu, prepuna je kvalitetnih prica i izjava. :da:

poenta : manje predrasuda a vise muzike.

 

 

 

Ako na engleskom nadimak glasi Junior, na srpski se ne prevodi kao Klinac. Da je tako, predsednik Amerike bi bio Đorđe Žbun.

 

joj BABE! pa ocigledno nije preveo zbog PREVODA, nego eto tako kroz pricu se zezamo pa dajemo imena i sl. nije rekao - E OVAJ SE ZOVE DAVID KLINAC JER JA ZNAM NAJBOLJE DA PREVEDEM, JER JE POENTA PREVOD A NE JEBENA PRICA.

boze blagi, koji vam je kurac? da psujem ovako na Bogojavljenje :no:

i da je rekao Djordje Zbun - nije valjda da bi neko mrtav ozbiljan to rekao.

 

joj zene, oladite malo.

 

 

 

i ko me pita za Warchest...... stoji na tv-u.. danima vec, nisam ga ni nacela, a strava izgleda.. ceka da ga odgledam :(sutra imam prvi slobodan dan u ovom mjesecu (!!!) pa cu da bachim pogled :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elefson je potpisan kao koautor za IMDH, a napisao je samo 2 (ili 4, nisam siguran) stiha za tu pesmu.....

Sinko, da si ti meni živ i zdrav, ako je napisao 2 stiha, onda jeste koautor! Sve da je napisao dve reči mora biti kreditovan.

 

pa ocigledno nije preveo zbog PREVODA, nego eto tako kroz pricu se zezamo pa dajemo imena i sl. nije rekao - E OVAJ SE ZOVE DAVID KLINAC JER JA ZNAM NAJBOLJE DA PREVEDEM, JER JE POENTA PREVOD A NE JEBENA PRICA.

Plavušo, nisi u pravu. Vidi:

Hajde, budi mudo, i prevedi junior na srpski bolje nego jednostavno klinac.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znaš kako, ne znam ništa o njima privatno i iskreno me zabole. Muka mi je od likova koji moraju sve da znaju o članovima svojih omiljenih bendova, a i Megadeth mi nije ni u prvih 10 omiljenih. Jedino što sam ja naveo da znam su autorski krediti, a to zna svako ko ima par originalnih diskova pomenutog benda.

 

Ne znam odakle ti informacija da ja imam tamo neko abnormalno znanje o njihovoj privatnosti. Kao što se da primetiti, ja sam fan Pink Floyd pre nego bilo kog drugog benda, ali to ne znači da bi trebalo da znam imena svih Gilmourovih desetoro dece. (I iskreno, nisam ni siguran da li ih je 10 ili 11...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

 

 

...

 

 

Čekaj, čekaj...

 

I, tebe nije sramota da se toliko svađaš s ljudima oko benda koji je njima omiljeni, a tebi nije ni u prvih deset omiljenih? :rolleyes:

 

I, poslednji put ću pomenuti... To što tu piše da je Ellefson koautor ne znači da je to istina...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I, tebe nije sramota da se toliko svađaš s ljudima oko benda koji je njima omiljeni, a tebi nije ni u prvih deset omiljenih?

Ne kapiram što bi me bilo sramota?

 

1. hudini, ajde idi istusiraj se.

 

2. gilmur ima 10 djece?!!?!

1. Hoćeš da mi pomogneš?

 

2. Upravo sam proverio, ima devetoro. :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...