Jump to content

Evergrey


Recommended Posts

Novi ovog puta konceptualni album Evergrey-a donosi nam deset pesama u trajanju od 48 minuta.U pitanju je konceptualni album koji govori o ljudima koji

zlostavljaju decu ,o ljudima koji se kriju iza religije ili bilo cega drugog kako bi izbegli zakon i zasluzenu kaznu(u nasoj zemlji se ocigledno istima pomaze sudeci po novom zakonu. icon_mad.gif). Na prethodnom albumu pesma unfogivable sin je govorila o ovoj tematici(iako su clanovi hteli da naprave prosli album zasnovan na ovoj tematici za tako nesto nije bilo vremena -Thomas Englund) a ovog puta ceo album.

 

Produkcija je odlicna i gotovo identicna kao na prethodnom albumu.Novi bubnjar je odlicno obavio posao gitare i dalje prze kao pre sve u svemu ono sto je svaki fan ocekivao.Medjutim ono sto je novo je vise balada i blazih pesema.

Prva pesma na albumu A touch of blessing spada medju najbolje Evergrey pesme do sada.Lagani uvod koji se pretvara u przacinu prve klase klavijatura odlicna refren odlican jako mracna atmosfera sve u svemu potpun pogodak.Druga ambassador jos zesca jos mracnija odlicno opevana puna besa i patnje koju nam pevac verno prenosi.Za trecu in the wake of weary nemam razloga da ponovo ponavljavam gorespomenuto.Cetvrta harmless wishes polako spusta tenziju i uvodi nas u par predstojecih balada btw odlican refren.Waking up blind je balada u pravom smislu te reci nigde ni traga distorzije jedna melodija koja se maltene provlaci kroz cetri minuta pesme po meni najslabija pesma na albumu.Sesta more than ever je upravo ono zbog cega su i postali poznati evergrey klasik. The essence of conviction nastavlja da przi jos jedan pun pogodak mada malo iritiraju ubacene govorne sekvence milion puta cute.Where all good sleeps nastavlja oprobanim putem.Deveta Faith restored je odlicna balada za razliku od Waking up blind jedino sto kvari pesmu jesu opet jebene ubacene sekvence.When the wall goes down je jako zanimljiva pesma i predstavlja nesto novo za Evergrey preslusajte pa cete videti o cemu se radi meni se licno svidela.

 

Ocena 9.8/10

 

Promo album se moze naci na soulseek-u i dc++ za kazza i ostale sranje tog tipa neznam jer ih ne koristim.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 8 months later...

pored symphony x najbolji bend po meni je evergrey!!!!!

svaka chast za volale, muziku,dinamiku, textove koji su vishe nego psiholoshko-filozofski... zaista suvishno je bilo shta o njima govoriti

ko poslusha, po meni njihov najbolji album 'in search of truth' znace o chemu govorim, mada ni ostali albumi nisu nimalo za potcjenjivanje!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...