Jump to content

Flush


RNA

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

A o cemu taj casopis pise, knjizevnosti ili opremanju doma?  icon_wink.gif

Turi to ovde da vidimo. Valjda te ne mrzi da prekucas?

To su novine za kulturu. Ne moram da prekucavam, srećom, imam je u celosti na kompu.

 

Recenzija:

 

 

Flush – Piece of hell 2006.

 

Jedni od uzdanica Hita nedelje Radija 202 i udarničkog voditeljskog tandema, Olge i Vlade Jankovića-Džeta, u moru bendova koji su nikli poput pečuraka nakon kiše, kvalitetom se izvivši iznad većine, jeste i beogradski sastav Flush. Muzičari kojima mladost, ambicija i volja ne nedostaju, snimili su osam kompozicija koje naprosto plene svojom ubedljivošću. Zašto je to tako? Upravo zato što ovde ponuđen stav i umeće ne zaostaju za polovinom svetske aktuelne mizičke ponude, a o domaćoj da i ne govorimo. Već od Dead end i Warhead oni vas dinamičnom ritam sekcijom kupuju brže nego što to i sami primetite. Melodično trešerski vokal sasvim solidnog i sigurnog Aleksandra Manje, čini da ovaj material zvuči kompaktnije uz dodatne pozadinske nesnosne udarce izdržljivog seta bubnjeva. Bez posledica, naravno. Najubedljiviji momenti albuma Piece of hell, jesu power balada Midnight moon koja predstavlja Flush u jednom drugačijem, neočekivanom izdanju kao i prilično hitoidna Thrash is all around. Poseban estetski doprinos prižio je grafički dizajner, karikaturista i illustrator mnogobrojnih rock CD izdanja, knjiga i publikacija - gospodin Jakša Vlahović, naslednik svima poznatog karikaturiste Nin-a, koji je svojim više nego upečatljivim crtežima i radom na kompletnom omotu diska verno vizuelno dočarao bendov koncept.

 

Mlade snage su tu među nama i vredno rade. Podržimo ih.

 

 

 

Milan B. Popović

 

 

Još jedna recenzija istog novinara trebalo bi da izađe u trećem broju časopisa ''Sound&Music'' za koji nisam siguran da li se još pojavio u prodaji... pivopije.gif

Edited by Bane_FlusH

Share this post


Link to post
Share on other sites

FLUSH

Piece Of Hell

Samostalno izdanje 2006

 

Flush je zanimljiv bend po nekoliko tačaka. Prvo, vrlo su mladi, njihov pevač je imao svega 16 godina prošle godine kada je album sniman. Drugo, album je snimljen kao nagrada za pobedu na Demo masters turniru Radija 202. Što se muzike tiče, najčešće su poređeni sa Anthrax-om iz kasnijeg perioda sa Beladonom, ali postoje određene razlike u odnosu na njih. Flush je glavne uticaje crpeo iz zvuka Pantere, pošto su s vremena na vreme i svirali kao Pantera cover bend, pa prema tome imaju puno gruva u zvuku, ali za razliku od Pantere i njima sličnih bendova nema seckanih rifova i sve pesme teku glatko. U suštini, ovo je čvrst melodičan thrash metal mešan sa još nekim elementima. Pesme su solidno strukturisane i zvuče zaista moćno. 'Dead End' je savršena pesma za otvaranje ovakvog albuma, pošto je i jedna od najboljih pesama. 'Black Mattery' je takođe jaka, ali ima nekoliko mana, pre svega u solaži, kada u pozadini ostaju samo bubnjevi i bas. Flush i imaju samo jednu gitaru u postavi, ali su mogli barem nasnimiti ritam gitaru. 'Midnight Moon' je vrlo dobra balada, jedna od njihovih najpopularnijih pesama, i razlikuje se od ostatka albuma, ali dobro funkcioniše i kao nezavisan entitet. 'Thrash Is All Around' je već prihvaćena kao nezvanična srpska thrash metal himna, zbog svog zaraznog refrena i teksta. Na njoj je jedino solaža predugačka i mogla je biti malo skraćena. 'Air Force' i 'Warhead' su takođe odlične thrash metal numere do koske i dobre su za mlaćenje glavom u bilo koje vreme. Pošto sam upoznat sa njihovim radom, poprilično me je iziritirala nedoslednost u tekstu za 'Warhead'. U originalu deo teksta kaže: “Ove noći sami stojimo, braća su ponovo zajedno, spremni za smrt, za patnju i bol, za majku Srbiju se borimo”, dok je na albumu majka Srbija nastradala, pa su ti stihovi zamenjeni sa “...za našu stvar se borimo”. Naslovna pesma je u srednjem tempu, ali je u redu, a jedina koja je mogla biti izostavljena ili zamenjena je poslednja 'Vengeance', uprkos dobrom refrenu. Postoji nekoliko manjih mana koje bih pomenuo, a u koje spadaju zvuk gitare, koji je mogao biti čistiji, kao i vokali koji na nekim mestima gube na snazi, iako su uglavnom srednje visine do visoki. U suštini, ovo je odličan debi za tako mlad bend, a već pripremaju pesme i za naredni album. (8)

www.officialflush.com

RNA

 

 

Moja recenzija za naredni Metal Sound.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije losa ni ta recenzija, mada u recenici "Flush i imaju samo jednu gitaru"- nisam sigurna, ali mislim da bi bilo bolje da stoji "Flush i IMA samo jednu gitaru." (jer bend kao ime nije mnozina, ali clanovi benda su mnozina), a kad bi rekao "Oni i imaju jednu gitaru u bendu" ili "U postavi i imaju jednu gitaru" mislim da bi tako bilo logicnije.

 

Pozz Bole :sokopije: ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...