Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

comment_1573684

Misliš međusobno ili uopšte :) ???

Ma pričaju oni sasvim lepo kad izađu na scenu... Objasne sve i to bez i jedne jedine reči. Samo da potraje to još izvestan period. Nisam spreman još uvek.

-------

1000.

-------

:pivopije:

• Replies 18.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• lemmy sixx
    lemmy sixx

Dzaba im svi dokumentarci,kada je Kirk Hammet bolji od sve trojice mejden gitarista zajedno.

• U do jaja...trojica gitarista koji zajedno nisu ko pola trzalice kirk hameta + abba na ekstaziju...spektakl u picku materinu.

• In The Flesh
    In The Flesh

Procitah sad da je ono ipak fejk omot.

comment_1573738
Misliš međusobno ili uopšte :) ???

Ma pričaju oni sasvim lepo kad izađu na scenu... Objasne sve i to bez i jedne jedine reči. Samo da potraje to još izvestan period. Nisam spreman još uvek.

-------

1000.

-------

:pivopije:

Uopste. :D

Bio je neki intervju sa Janikom i Dejvom na youtube... Dejvi strasno suska chini mi se... A pitali ih zashto su odabrali gitaru, zashto ne neki drugi instrument ili zashto ne pevaju, a Janick car kazhe "Pa zato shto mi ne mozhemo da pevamo! Ja sam hteo da pevam kao Ian Gillan ali ne mogu pa sam odluchio da sviram gitaru umesto da pevam!". :D

comment_1574689

na you tubu sam pronasao klip (u Atini uzivo koncert 2007) gde se spominje Alexander The Great...........

tj Bruce je poceo kao da peva..........i onda je publika i on je rekao "zaboravite to" (tako nesto)

e sad ne razumem zasto nece da sviraju pesmu Alexander The Great

evo vam link.............pa pogledajte..............

http://www.youtube.com/watch?v=b-PQapqd2AA

comment_1574708
Zato što je srednji deo u 7/8 i jedva su ga i snimili jer se ne snalaze sa neparnim ritmovima.

Nije mi palo ovo na pamet, ali sasvim tačno. Verujem da bi uživo taj deo bio katastrofa, svi bi se potpuno izgubili. Mogli bi možda nekako da izbace taj deo, ali to onda ne bi bilo to.

comment_1575532

@ Child In Time:

Samo ybog tebe sam pustio ovaj disk posle sto godina, inače se ne bih setio. :bigblue:

Deo u 7/8 počinje na 3:53 i završava se na 4:38.

@ Prince Of Darkness:

Celu solažu u 7/8 imaju samo tu, i više nigde.

Inače, veći deo "The Number Of The Beast" (stvari, ne albuma) je u 14/8, što je u principu sličan ritam, ali je tako sinkopiran da bude paran. Sem toga, ta stvar je logična u tom ritmu, pa mislim da im zato ne predstavlja problem.

Osim par sinkopa, i to izuzetno retko, u svim ostalim stvarima drže se klasičnih 4/4 i 3/4.