Jump to content

Recommended Posts

• 1 year later...
  • 4 weeks later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...
Posted

Uhvatio sinoć na frizijskom festu ovaj quasi-Tage. Iako sam se hajpao maltene celu godinu za nastup, ipak otkad sam skontao da rade bez Olive mi je entuzijazam bio prepolovljen. No, long story short, lepo je jako videti ovo lajv. Predobre su to pesme da se ne sviraju uživo nikad. Publika vrlo raspoložena, i solidno glasna, mislim da je gomila Nemaca došlo samo zbog ovoga, iako i tamo imaju par nastupa. Multiple kožnih nakož momenata tokom večeri, baš mi nestvarno da ću ikad da pevam uz neke od ovih pesama uživo, celo vreme me vraćalo u dobre delove srednjoškolstva i otkrivanja ove muzike.
Nostalgičar završio, a sad malo cinik. U principu je kao jako, jako dobar Savatage tribute. Bend generalno super, Chris nije Criss, ali uglavnom verno piči solaže, par slip upova možda. Zacha volim i drag mi je vazda, ali je najslabija karika. Raspon srozan, zvuči super na stvarima tipa Edge i Handful, ali išta zahtevnije meh, pogotovo Jon pesme mi iskreno ultra čudne sa njim i ne leži uopšte. Klavijaturisti ga povremeno pokrivaju za više delove, i to zvuči kanda čudno. Čovek realno daje sve od sebe, tu mu se ništa nema zamariti, ali se vidi da to nisu njegove pesme, jebga. Rekao bih da bi mi bilo prihvatljivo da su našli neki svež vokal za na dalje, ali onda bi valjda ovo pod imenom Savatage još manje imalo smisla. I malo je previše "ajmo ruke gore" frontmen za moj ukus. Pusti me malo da slušam bend jebote, ne moram na svaki heavy riff da tapšem k'o foka. No, to na stranu, većinu nastupa, tj setliste, je bio u svom elementu, pogotovo su full band višeglasja jako lepo odrađena.

Video sam da su na drugim nastupima puštali neki novi studio snimak Olive kako peva Believe i iskreno mi ne deluje i ne zvuči kao čovek koji bi uskoro mogao na turneje, pogotovo ne da peva King i sl. materijal, tako da je ovo trenutno najbolje što Savatage duša može da dobije, ako se još iko razmatrao da ovo uhvati.

• Like 1
Posted

do kraja zivota cu govoriti da su napravili ogromnu gresku sto nisu nastavili sa onim klinjom sto je pevao u Beogradu. gledao sam ih 4 puta sa njim i uvek je bilo savrseno jer je pevao svako eru besprekorno. ali jbg, da su bar snimili neki album sa njim ali je tad vec uveliko TSO prica krenula. 

Posted

Nisam davno puštao te snimke, ali zar nije Oliva tad uglavnom pevao "svoje" pesme?

Sad vidim da sinoć radili I Am, i izgleda Caffery pevao. Ni to ne bi bila loša varijanta, bolje drugi vokal da su našli nego što vuku dve klavijature svuda.

Posted

Jel bila full setlista (tipa sat i po i jace) ili festivalska? Ja idem u cetvrtak u Minhenu, full headline svirka nije festival, pa se nadam da ce da opeglaju malo vise od onoga sto su radili po festivalima. Jbg, nostalgicno moram da posetim ovo, poslednji put video Zack-a sa Circle II Circle 2016e i tada je zvucao skroz okej po mom misljenju, kako li je sad jebem li ga, a namerno preskacem da slusam live-ove sa festivala.