Jump to content

Opšta tema o računarima


Vlaja Buraz

Recommended Posts

O jebem ti robiju. Pa je l' moguće ovo? Odnesem danas komp na servis da mi zamene kuler, jer me je iritirao koliko bruji već mesecima po ovoj vrućini. Uglavnom lik skine kuler i očisti ga kompresorom od prašine, podmaže nečim i vrati nazad (hteo je da pokuša prvo tako), upali komp da vidi da li je sada sve u redu, kad gle belaj počne grafička da mi bruji čudno (da napomenem da sam nedelju dana pre toga ja otvarao komp da se uverim da je kuler u pitanju, stavio prst onako na njega da ga zaustavim i zaista buka bi nestala, tako sam skontao da je on otišao). I sada lik prikopča komp na monitor i sistem neće da se podigne, kuler od grafičke se pati i kaže da mi je najverovatnije otišlo napajanje ili ako ne to onda grafička. A pre toga je normalno radio............ :((((((

Edited by Morphy

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Al' sam drama queen :haha: Anywayz. Odneo sam komp kod čoveka kod koga sam i kupio računar i u kojeg imam najviše poverenja, objasnio mu šta se desilo..

Inače nosio bih ja i kod njega na čišćenje komp, ali kada nema kompresor pa ne radi to. Prvo je bio izvadio memoriju, upalio, eliminisao neke moguće kvarove, iskopčao sve kablove od napajanja, spojio ih na neku spravicu i video da je okej sve sa njim, spojio ih ponovo na pc-u i gle OHOHO vratilo se sve u normalu. A vamo kod ovih, lik mi je tražio da ostavim komp kod njega na testiranje i tražio mi je 2500 za novo napajanje, jer bi najverovatnije bio to kvar kako on misli.

Npr, ne da me je mogao zajebati opušteno.

Sada rešavam onaj gore ranije navedeni problem sa paljenjem računara, stavio sam drugu grafičku kartu, da eliminišemo prvo nju kao mogući problem izbagovanog paljenja, jer se ona najglasnije čuje kada se to desi.

Ne verujem da će ovo ikada biti ikome od pomoći niti ikoga zanima šta se dešava sa mojim kompom, ali eto :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da se nadovežem na svoju priču B)

Nedelju dana je bila druga grafička kartica kod mene i komp se palio normalno! Takođe, moja grafička je bila kod tog lika u računaru i kod njega je radila normalno. Što znači da nije do nje nešto, jedino što je moguće jeste da postoji sada neka nekompatibilnost između moje ploče i te grafičke.. Ono što smo provalili, jeste da, drugi put kada se digne sistem, onako izbagovano kada nema slike, jeste da kada prebacim kabl na integrisanu grafičku dobijem sliku... :confused: Kao da komp ne prepozna nju i digne sistem bez nje, a opet grafička se čuje kako bruji jače nego uobičajeno..

Pokušavali smo da update-ujemo bios, ali on je već update-ovan na najnoviju verziju, tako da smo pokušali reinstal biosa, ali nije lik uspeo.. Tako da je meni ostao taj problem oko paljenja kompa, gde su 50/50 posto šanse da će normalno startovati ili ću morati da mu dam restart. :mad:

Pišem ovo, jer možda nekom padne na pamet šta bih još mogao da pogledam..

Edited by Morphy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bila je slabija od moje, ATI Radeon 4650 ili 4670, ne znam tačno, sećam se kako je izgledala, a google mi za oba modela izbacuje iste slike haha. Dok ja imam ATI Radeon 4770. Što se tiče drajvera, update-ovana je na najnovije. Kako sada najlakše da proverim da li je do napajanja?

 

Sad sam ih uporedio na netu, ova moja vuče max 80W, dok ova slabija max 60W, a moje ukupno napajanje je 480W?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajde neko da mi preporuci neki servis, treba laptop da mi se ocisti. Ima ocigledno problem, u nekim igrama frame rate negde u toku igre drasticno padne, na nekih 10fps, a do tad je ekstra radila. Kontam da je do prasine unutar laptopa, nisam ga cistio od kad sam ga kupio, a to je bilo pre vise od tri godine.

Edited by MegaDave90

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...