Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted
comment_1247959

Suma. Ptice tiho cvrkucu... kao da se boje da ce narusiti rajski spokoj koji vlada.

U daljini se cuje zubor potoka. Blagi vjetar njezno njise krosnje, a sunce prodire kroz gusti krov od lisca.

Najednom, oblaci prekriju sunce, tama se nadvije nad potok koji postane mutan, a zubor utihne.

Vrijeme kao da je stalo. Ptice su se ukipjele dok je crnilo prekrivalo sumu.

Krosnje su se pocele lediti. Listovi se pretvorili u ledene sige, a potok u srebrn sag na kojem su,

poput prividjenja, lezale dvije smrznute uginule ptice koje su malocas tako divno pjevale.

Hladnoca se uvukla u svaki kutak moje duse. Koji trenutak ranije tako sretna i spokojna sam bila,

otkud sad ovo sivilo? Krenuh polako po stazici, dok su se kristalici leda lomili pod mojim nogama,

a inje mi zapinjalo za kosu. Zalazila sam sve dublje u sumu, a zrak je bivao sve hladniji.

Dosla sam do ruba planine niz koju je padao slap, leden i brz, brzi od hladnoce, brzi od vremena...

Iznenada se slap zaustavi, a rub planine odvoji i pocnem padati u bezdan. Dok sam padala,

u sebi sam osjecala kako dio mene umire, a suze nezaustavljivo klize niz promrzle obraze...

I shvatih, da suma je moja ljubav, tako daleka i nemoguca, koja umire dok nemocno udaram

ledjima o stijenu, osjecajuci bol zbog vode, toliko hladne da pece, razdire kozu...

Okrenuh glavu, posljednji put pozdravljajuci sunce koje je iza oblaka nacas provirilo,

kao za oprostaj. I pustih jos jednu suzu, da kao uspomena kopni u hladnom kamenu.

Jos jednom tiho kriknem, pozeljevsi da me nema... I zelja se ostvari...

comment_1250804

Ovo doživljavam kao siže nečega što se u tebi dešava ceo život. Kao skicu za metrijal za neko veće i bolje delo. Ovakav vid izražavanja - kolaže - ne ljubim preterano. Mislim da svoju priču možeš da ispričaš mnogo lepše ako se potrudiš!

comment_1251052

@ovaj gore

ja nemam pojma sta si hteo reci a nema ni veze :)

a sto se dela tice, pocetak me potseca na sastav koji pisu deca u osnovnoj skoli. moram napomenuti da si zaboravila da spomenes visibabe u prvoj slici i devojcicu koja veselo skakuce hvatajuci leptire.

nekako besmisleno, nema cilja cela prica.

svidja mi se jedino ovo u zadnjem redu sto pise.

comment_1251231

@ovaj gore

ja nemam pojma sta si hteo reci a nema ni veze :)

htio je reci da kad neko prdne onda smrdi, znaci da je covjek ziv i da postoji.. tako neki fazon. ako grijesim, ispravite me slobodno.

comment_1253210

Mene i dalje ovaj rad podseća na jednu veliku metaforu, ali pošto si tako otvoreno rekla da je opis pokvarila si mi kompletan utisak.

comment_1253901

Sta ce zena sama u kafaniii,

pitaju je svi! :muzicar:

Eto, nije me bilo neko vreme, i nista se nije promenilo na losem starom YUmu (k'o da je to neko i ocekivao).

Snaga smora je neunistiva, pseudo poete vladaju!

BTW, jesam nekome nedostajao k'o cir na dupetu?

Recently Browsing 0

• No registered users viewing this page.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.