Jump to content

Recommended Posts

Prenosim nepotpunu biografiju sa zvanične strane koja je još u fazi izrade...

 

Bend započinje sa radom 1995.godine, pod imenom Punk It Up. U ovom periodu se prepliću različiti muzički pravci, međutim osnova je bila punk-rock. Bend konstantno teži oštroj i teškoj muzici koja naginje psihodeliji. Ovaj period je neodređen, budući da je obeležen stalnim prepoznavanjem sebe. Godine 1997., dolazi do naglog prekida sa radom, što je bendu i bilo potrebno, samim tim je završen period grupe Punk It Up.

 

Iste godine, posle ozbiljnih razgovora, bend se okuplja ponovo pod imenom Fancy Frogs i nastavlja u post-punk fazi, polako kristališući svoju muziku ka dark rock-u i gothic-u. Sada je pristup muzici mnogo ozbiljniji, sa mnogo više samopouzdanja. Bend teži da svoje emocije prikaže harmonički, prepliću se momenti straha, nade, ljubavi, odrastanja.

 

Već 1999.godine učestvuju sa prvim snimcima na kompilaciji pančevačkih bendova PA-ROLLA. Sama kompilacija je od velikog značaja za bend. Usledila je manja turneja sa bendovima Fuzz i The Group.

 

Konačno se, 2001.godine, stiču uslovi za njihov ulazak u studio. Rad na prvom albumu "Tones of love and hope", trajao je čitavu godinu i doneo bendu mnogo iskustva u muzičkom i svakom drugom smislu.

 

Članovi benda su:

 

Anđelevski Đorđe - bubanj

 

Panjik Miroslav - bas

 

Klepić Danijel - gitara

 

Ilić Bojan - klavijature

 

Jokić Branislav - vokal

 

 

Pančevci su imali veoma zapažen nastup na Samhain festivalu, gde su dobili pozitivne kritike Nikole Vranjkovića,

kao i ponude za nastupe u nama susednim zemljama. U međuvremenu je (napokon) završen i novi album, koji će se

pod nazivom Son of Earth pojaviti do leta. Jedan od najusviranijih bendova u nas, koje je teško žanrovski klasifikovati,

a koji su (možda) najbliži dark rok referenci.

 

 

30.04. nastupaju u Livingrumu SKCa, uz podršku inkarnacije Slovenske Nekropole. Izuzetna prilika da čujete najbolje

što naša estrada trenutno može ponuditi, a u granicama ovog podžanra.

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Već 1999.godine učestvuju sa prvim snimcima na kompilaciji pančevačkih bendova PA-ROLLA. Sama kompilacija je od velikog značaja za bend. Usledila je manja turneja sa bendovima Fuzz i The Group.

 

imam ovaj trostruki split na kaseti

ne zvuce lose, jedna pesma bas ulazi u usi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 7 months later...

U toku februara konačno novi album - Son of Earth !

 

Neke od novih pesama su već svirali na nastupima u toku godine na izdisaju, pa ko je bio prisutan mogao je čuti.

Mislim da su Frogsi mnogo napredovali i da su sigurno jedan od najboljih bendova kod nas (za one koji vole ovakav zvuk, naravno), te da će to dokazati kako ovim albumom, tako i svirkama koje će uslediti.

 

Evo šta kaže Milan B Popović o albumu:

 

 

Fancy frogs - CD Son of earth

 

Specifična muzikalnost koja povlači za sobom lirički emocionalni bit. Tridesetsetominutno putovanje u kolevci bajke a, opet, izlazi iz nje; neočekivano (da li je?) efektno, sasvim dovoljno unikatno i neopterećujuće vezujuće, u sebi krije, ali i nudi na dar pregršt - doslovce sedam, ukusnih duhovnih nedodirljivo dodirljivih zalogaja – kojima ni po koju cenu ne bi trebalo da se odupirete. Naprotiv.

 

 

Lucidan i višeslojan autorski rad, beleg i žig. Identifikaciono prepoznatljiv kod. Huk i nalik njemu. Poput vekovnog i nesvakidašnjeg. Senkama oivičen i ispunjen. Izmaglicom nadahnut i protkan. U prvi mah, može se pomisliti, naslutiti, i što i jeste najbitnije, imamo priliku ovde prepoznati - osetiti. Već u uvodnoj zvučnoj, gotovo narkotično - ovisničkoj temi, koja se razleže i razvija, sama od sebe i u sebi, u vrtlozima i potpuno nezaustavljivo uvija, ugiba, naleće, nasrće i gubi, imamo retku priliku doživeti ne samo i isključivo osoben, neskriven i nesputan, već i emotivno elektrolizovan, blago katarzičan energetski naboj. Bilo da je za to zaslužna neutoljivo nemilosrdna ritam sekcija, potpomognuta i obgrljena, u momentima kada je to najpotrebnije, najpoželjnije - hipnotičkim, dovoljno odmerenim klavirskim harmonijskim egzaltima, sve skupa i pojedinačno, ispresecano vrhunskim gitarskim isijavanjima. Oni, turbulentno napadni ali ne i povredivi sa jedne ( poslušati dokument Fields of fog npr.) ili pak, mistično smireni ali sigurni, gotovo smrtno ali ne i demonizovano - ozbiljni - poput zvučnog zapisa pod rednim brojem pet, sa druge strane, jeste, u pravu ste - svetla. Fancy frogs, čudnovata kulturna - i - sup, u jedinstvenom i jednom, grupacija, svojim delovanjem, čak i zemlju u kojoj živimo ili to samo pokušavamo, čini nedvosmisleno smislenom, usput, potpuno prirodno, uspevajući da otvori nove ( duhovne, rekao bih) kapije. Pri tome, držeći ključ čvrsto u svojim rukama i nehajno bacajući ga iza ramena. U nepovrat. Dopuštajući nam da se kroz jedan krivudav i ispucao, injem ulepšan put, na kolenima, dokopamo tunela na čijem kraju postoji realna šansa da udahnemo duh i dah nadrealnog. Svetla i eventualnog, prosvetljenja.

 

 

 

Specifična muzikalnost koja povlači za sobom lirički emocionalni bit. Tridesetsetominutno putovanje u kolevci bajke a, opet, izlazi iz nje; neočekivano (da li je?) efektno, sasvim dovoljno unikatno i neopterećujuće vezujuće, u sebi krije, ali i nudi na dar pregršt - doslovce sedam, ukusnih duhovnih nedodirljivo dodirljivih zalogaja - kojima ni po koju cenu ne bi trebalo da se odupirete. Naprotiv.

 

 

 

Vanserijski rad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takve muzike ima malo, nenametljiva je u eri dždždždždždždždž-pseudogothic-pseudorock-pseudopseudo svega. Ne bih čula, da nisam pre 2-3 godinice u 'Mamutu' naišla na njihovu kasetu. :redface:

 

'The words of love and hope', beše? Mogla bih da potražim kasetu.

 

Znam da mi je naziv grupe bio sasvim simpatičan. A ime albuma je baš pokazivalo znake dobrog optimizma.

Edited by Yggdrasil

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Upravo sam preslusao "Forgotten Art" kompilaciju i mogu vam reci da su mi se najvise svideli Fancy Frogs, Krvava Zora i Intus. Mada mi od svih bendova na kompilaciji ta tri najvise imaju i prikrivenu dozu metala u pozadini.... :D

 

Zanima me da cujem neki vas stariji snimak, ima li ga negde?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo upravo sam pogledao: Live in Samhain 2006. i bend stvarno izgleda vec estetski formirano. Preslusavam vec drugi put "Tones of Love and Hope" i aranzmani su krajnje zanimljivi, samo mi JAKOOO smeta pevacev tarzanski engleski. Ako je u pitanju parodija, kao kod Laibacha, onda je u redu, ovako malo deluje decije. Za jedan bend koji toliko dugo svira, to je veliki minus....Boja glasa mi prija. Podseca u neku ruku na Paradise Lost.

 

Hvala Kalavera na odlicnom DVDu. Koncert u KSTu sam pogledao na preskoke ali planiram da ga odlgedam veceras. Ovaj bend bi definitivno trebao da uradi jedan ozbiljan spot.

 

Javi mi na PM ako si primio moju posiljku! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 years later...
  • 1 year later...

Kakva kurcopusacka ekipa :bigblue:

Zveng zveng . Dam nekom disk za dzabaka , zajebi ovo , kao imam ih na winampu , a kad neko uleti ja ceram dalje ! Teraj stoku preko livade ! Jeste Sreta bog i sve je to ok , ali brate ovi ga preterase . Sto bi Goce reko , Mizar je poenta veceri ! Trebalo je sve da ih isponalupam , sta koj kurac ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...