Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 485
  • Views 57.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Bloodletting
    Bloodletting

Album je predobar....zaista...skinuo sam pre 2-3 dana i od tada stalno slusham ....bolji je od Slanie po meni....a sigurno od onog akustichnog(koji nisam ni zeleo da preslushavam)......samo mi nije ja

• kolko je dobar zadnji album... ne znam koliko puta sam preslusao omnos, svaki put mi je lepsi i lepsi... jeste, nema metala ko na prethodnim albumima, al meni je to nebitno, nije nikakav minus...

• Super je to, ali ima li novog Rhapsodyja?

comment_1638405
ne majke mi komso. album je fantastican :rockdevil:

u nekim delovima me podsecaju toliko na korpiklaani, a u nekim skroz suprotno na tranquillity i flames, a u globalu skroz imaju neki svoj stil :rockdevil: fantastichno :rockdevil:

Ti In Flames momenti me zaista odusevljavaju. Sjajan album svaka im cast!

• 2 weeks later...
comment_1650292

мени је овај бенд супер. много добро звуче. слушам их неко време, и од када сам набавила овај нови, мислим да сам га преслушала једно милион пута. супер заиста. Сланиа је много добар албум. ни ови претходни нису лоши с обзиром да нису их издали у бољој продукцији.

comment_1650459

Po meni Slania je jedan od najboljih konceptualnih albuma poslednjih godina. Ako imate vremena, procitajte neki od intervjua sa pevacem. Naime, svaki instrumental na albumu oslikava jedno godisnje doba. Tu je i dosta stihova na galskom, izumrlom jeziku. Sve je zasnovano na mitologiji Kelta koji su mnaseljavali danasnju Svajcarsku, a sam naziv Eluveitie znaci "Ja sam Helvecanin".

comment_1650806

да... са тим сам упозната.... као и са митологијом Келта....

слушала сам интервју, али нисам читала. у приципу, то је то.

мени је то супер комбинација, и ја заиста волим да слушам такве бендове.

први и највећи миљеник ми је Круахан. самим тим још више зато што су Ирци. јер ја обожавам Ирску. ;):wub:

comment_1654515

Ipak ne treba mesati stare Kelte i savremene Irce. Ono sto Eluveitie radi mnogo je sire i da kazemo "arhaicnije".

Круахан је јако добар бенд, а ако волиш Ирце, обавезно послушај Маел Морда, имаш их на теми о думу и готику. И оне Лириел из Немачке, гарантовано ће ти се свидети. И да не заборавим да ти препоручим најбоље од најбољил када је у питању келтик звук: Маго де Оз.

comment_1654519

захваљујем. и да, свакако не треба мешати старе Келте и данашње Ирце.

ја сам пре мислила на њихову историју, на старе Келте, него на данашње,

јер у главном свака тема, у песмама се односи на старије Келте.

ако имаш који линк да ми даш, са још неким препорукама, била бих ти захвална још више.

• 2 weeks later...
  • Author
comment_1663115
Ipak ne treba mesati stare Kelte i savremene Irce. Ono sto Eluveitie radi mnogo je sire i da kazemo "arhaicnije".

Круахан је јако добар бенд, а ако волиш Ирце, обавезно послушај Маел Морда, имаш их на теми о думу и готику. И оне Лириел из Немачке, гарантовано ће ти се свидети. И да не заборавим да ти препоручим најбоље од најбољил када је у питању келтик звук: Маго де Оз.

zar Mael Mordha nisu Francuzi, pardon, Gali ?

comment_1670371

Meni ova "Slanina" dosadna bre... U principu Dark Tranquillity uzeo da svira folk metal. Ali ni blizu ikakvog DT ostvarenja. Shto se tiche ovih folky instrumenata, shteta shto se oni barem ne chuju jache u mixu.. Cenim da bi mi bio bar lechka zanimljiviji album.. Meni bre Svartsotov "Ravnenes Saga" za koplje ispred ovog.

Neka 'fala.