Jump to content

Automobili


Nazzgul

Recommended Posts

@Bezlicni: brate, jel tebe placa neko iz Forda da se ovoliko cimas i pises? :)

 

Inace nije los ovaj Citroen, pre nekih mesec dana picim ja do ortaka, idem oko 160km/h i vidim u retrovizoru priblizava mi se Ksara, obisao me je ko iz picke, i jos vidim pozadi oznaku HDI, znaci zeldi .... skidam kapu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Bezlicni: brate, jel tebe placa neko iz Forda da se ovoliko cimas i pises? :)

 

Ne samo mi je inritantan stav da ford

"nije nesto"

"losa limarija"

A i skoro sam cuo novi biser

"ne valjaju mu benzinski motori"

Jednsotavno mi se to penje na kurac, pa pisem po forumima o tome.

 

Eto ti se koliko toliko razumes u kola, apsolutno si svestan koliko su kvalitetni fordovi DOHC, Zatec, Duratec i slichni motori.

I cekaj sad cujem pricu od 100 njih kako ne valja motor. Culi od jednog automehanichara koji je popravio mozda jednog forda.

Ili tako neke shupchine.

 

Problem nepopularnosti forda u Srbiji je sledeci: Nepostojanje luksuznih modela.

Prosta matematika jasna kao dan svakom.

 

Nisu bmw audi i mecka popularni jer su neke uber mashine u odnosu na ostatak auto industrije vec imaju "kurchevite predstavnike" visoke klase.

Dok jedan mercedes c, bmw 3, audi a4 nabijaju cenu na osnovu tih visokih predstavnika.

 

Ok sve je to super, ali da mi neko sere da su oni bolji od forda mondea sa kim su u klasi ili honde accorde ili josh puno automobila u toj klasi, pa to mi je preko kurca.

Zato i pricam ovoliko.

 

Neki ljudi vozi audi bmw wolkswagen, jer pate od marke, ustvari nisu ni birali auto po nekom ukusu, prohtevima vec po cisto - ZNACHKI.

80 % "ljubitelja" automobila je takvo.

 

Konkretno uzimam forda najvise iz prostih razloga.

-Fordom stvarno mozes da pariras rpedstavniciam tih kompanija jer ford ima modele koji mogu da opjedu njihve predstavnike ( u vecini sluchajeva) koji se igrom sluchaja ne prodaju u evropi.

-Ford se pravi u nemackoj ( evropski) dakle nikako ne mogu da prosipaju pricu da je "americki auto" ( mada sto se mene tiche jeste)

-Ford je sveprisutan( trke, WTTC, Supercar itd sve sto nemaju neke druge popularne marke u evropi, reno citroen pezo fiat )

Edited by bezlichni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta kazes na ovo:

8131-2005-Cadillac-CTS-V.jpg

 

To je inache otkinulo cuveni nemacki sportak bmw m3 jedina razlika je sto ovaj manje kosta.

 

BMW je prodaja znaka na haubi, auto dobijate gratis.

a sa ovom mrcinom gore kad uletis u krivinu, pocni Budi i Alahu da se molis, da iz nje izadjes u jednom komadu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

a sa ovom mrcinom gore kad uletis u krivinu, pocni Budi i Alahu da se molis, da iz nje izadjes u jednom komadu.

 

ne lupetaj, auto u krivine ulazi bolje nego M3.

ta prica je bullshit.

na nimburgu je otkinuo m5.

 

 

ta prica o skretaju amerikanaca je "mit" koji potice zbog "oldschool" suspenziaj i vesenju koje se koriste na mussle car.

Koji nemaju "elektronske stabilnosti" i ostale gluposti vec je cisto oldschool voznja za koju moras da znash znajne.

Gde ( kao u bmw-u) debil moze da sedne u kola i da vozi 120 i skrece ko manijak jer mu ceo posao zavrsava kompijuter

Ovde vozish 120 i skreces kao manijak samo ako znash da vozish jako dobro. ( u mussle car )

 

Pri normalnoj voznji ( ukljuceno u nomrlano sve do dok ne skreces u 90 stepeni sa 120 )

 

 

I ctsV je jeftiniji, i sad ce neko da mi kaze znashhh bmw-ove enterijer je boljiii ima 3 daske od mahagonijaaa

ajd pobednici da vas vidim

Edited by bezlichni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mit ili ne, pred ulazak u krivinu bih vise voleo da sedim na haubi juga 45, nego unutar bilo kog amerikanca.

Chrysler 300 neka bude predstavnik grupe, kao iz udzbenika. Nit je muscle, nit je stara tehnologija.

 

Cryslerr trista skrece podjednako kao audi a6.

Jer su tog tipa - executive car.

Uopste nema suspenziju prilagodjenu za racing skretanje.

Kao sto nema ni jedan drugi evropski koji nije prilagodjen sportu.

Crysleer 300 je daleko od bilo kog predstavnika grupe americkih vozila.

+

crysler 300 u evropi je drugaciji nego americki, Mnogo mu je majni i losiji paket opreme. Generalno auto za kurac inje.

Cryslerr 300C Nema nikakve veze sa skretanjima i velikim brzinama, daleko je od toga.

 

neki drugi modeli cryslera su vec sasvim treci padez.

 

e sad ako ces ti da verujes kafanskoj prici, i pre sednes na haubu juga, nego u americko vozilo... go ahead pal!

Edited by bezlichni

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest (bot) Razjareni

Nameravam da kupim polovan auto i nekako mi se cini da je kompaktna klasa najzahvalnija varijanta. Pik su mi 2001-2002 modeli, eventualno 2003.ako bas iskrsne povoljna ponuda. Sitroen Ksara, Golf IV, Astra G , gledam takodje da ne probijem budzet od 5k evra...ukoliko mogu i jeftinije...znam da sa oglasima treba biti jako jako strpljiv. Ne preferiram dizele, gledao bih ipak benzinski motor doduse nesto manjih zapremina. Imate li iskustva sa ovim autima, cenama odrzavanja, kvarovima? Sta mislite npr. o Sitroenu, vozi li ga iko od vas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citroen je najgori moci izbor. Uzasno brzo gubi cenu. Nas kucni prijatelj je pre godinu dana kupio C5 za 6500 i to kao dobro prosao. Sad imas isto godiste sa istom opremom za 4000. Pogledaj cene za C4, koliko je tek njima pala cena.... delovi su im skupi, zajebano odrzavanje.... jbg

 

Ja sam kupio pre 20 dana Golf IV TDI 81 kW (110 KS) i prezadovoljan sam. Doduse i do sad sam imao cetvorku, samo je bila SDI pa je ovo velika promena za mene. Naravno na bolje. Odlicna je i varijanta uzeti neki Golf IV 1.6 benzinac bez plina (cena im je OK) pa ugraditi sekvent i miran si.

 

Sto se tice Astre G nije mi nesto, jako jeftino uradjen automobil, skripucka, cvili, jeftin enterijer.... vecina cvak ima dobose pozadi umesto diskova. Mada motori 1.4 twinport su im sasvim dobri (za razliku od dizel motora), ali ipak mnogo bolje stoje u Astri H, koja je dosta skuplja.

 

Ja bih najozbiljnije razmislio o Toyota Corolla, ali model koji se pravio od 2002. godine, varijanta 1.4 ima oko 100KS i jako lepo ide, udoban, tih i ne kvari se, a imas i motor od 1.6 koji je jos jaci i bolji. Sa sekvent plinom nije losa varijanta za nekoga ko nije fan dizelasa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest (bot) Razjareni

Hehe nek je sa srecom, u zdravlje da ga vozis i predjes mnogo kilometara!

 

Ksara (restilizovani model) ima prilicno primamljiv dizajn, narocito u kupe varijanti, fino zaobljen, umeren...serijski deluje maltrene kao sportski iako auto naravno nije sportas....ujedno je i elegantan, sa ogromnim prtljaznikom. E sad, jeste problem drastican pad cene Francuza, to moze da zadaje glavobolje prilikom dalje eventualne prodaje. Cuo sam i da ima problema sa vesanjem, doduse tu kumuju i nasi jako losi putevi, elektrika mu je takodje slabija strana kao i kod svih francuskih automobila. 

 

Astra mi se realno najmanje svidja, nekako mi dodje monotona ali nisam cuo da se vlasnici zale na nju. Prva opcija mi je 1.4 benz, mozda i 1.6 - prica se da su to pouzdani motori za razliku od dizel varijanti. Odrzavanje nesto jeftinije...

 

Korolu mi bas i ne hvata oko, a za dobro ocuvan Golf potrebno je ustekati kintu, i dobro razgledati, jer ima kod nas modela u svakojakim stanjima. 1.4 sa 75 konja je vozio moj komsija i po njegovim recima radi se o dobro odradjenom motoru...za 5 godina nikakvih kvarova nije imao, dobar balans izmedju snage i potrosnje (gradska voznja)... rikavali su mu jedino el.podizaci stakala...a to mu valjda dodje problem kod vecine iz VW grupacije. Jebi ga, ipak je Golf - Golf...njemu sam mozda i najblizi, ne znam... 

Edited by (bot) Razjareni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citroen je sranje, slazem se sa routasydan. Abnormalno pada cena, losa elektronika, losi motori, ocajan dizajn. FRANCUZ, jednostavno. Dalje ne moram da komentarisem.

 

VW Golf IV jeste nemac i na prvi pogled jeste ok auto, ali je u principu los izbor. VolksWagen - narodni auto. Znaci auto za siroke mase, za male pare. VW je samo naduvan brend. U prinicipu je fabrika koja je smestena na severozapadu Nemacke, koja nije bas sjajna kao sto su pokrajine Bavaria na prvom mestu i Baden - Wurttemberg, odma pored Bavaria, na jugu Nemacke. Imam Golf IV, a imao sam i Golf 2, a i stalno se srecem sa ljudima koji imaju VW automobile. Novi Passat ispod cekica, trosi ulje. :o Svakog koga sam sreo sa golfom V ili golfom IV, radio je remont turbine, kada govorimo o turbo dizel motoru. Svaki VW se jako mnogo kvari. Mozes da pogledas i statistike kvarova!! Fazon je sto si za golf 2 mogao svaki deo da nabavis na trafici do 10 EUR, a za golf 4 te prilicno osisasju, kao da imas BMW. VW je ono sto i ime kaze.

 

Opel je govno. Fabrika koja je konstantno stanca automobile sa fabrickom manom! Ja ne mogu da verujem!! Nikad ne bih vozio Opel. Svaki opel posle par godina upotrebe pocinje da izbacuje rdjave delove na limariji. Naravno isto je nemac, ali nije iz Bavaria-e ili Baden - Wurttemberg-a, sto ti odma sve govori. Kao motori su okey. Tako vecina kaze.. Ali ti razmisli sta ces sa motorom?!@ Nosices ga u rukama?!

Mada sto se tice novih motora, cuo sam da je obavezno dolivanje ulja :o

 

 

BAVARIA: BMW, AUDI

BADEN - WURTTEMBERG : MERCEDES

 

Ja preferiram BMW, ali samo ove tri marke bih nekome smeo od srca da preporucim, prilikom kupovine automobila!!! Da sam imao pameti, bolje da sam uzeo 5-6 godina stariji BMW, nego sto sam kupio GOLF IV 2002 godiste. Isao sam logikom, novije, manje ce se kvariti, kad ono PRC! Non stop nesto jebava. Nadji mi ciku, koji ce da se zali na svoj MERCEDES, AUDI ili BMW :)

 

E sad problem je sto ne mozes da jebes, a da ne ubacis u rupu. JA hocu BMW 2006 god za 8 soma, ali to nema!! Uklopi se u budzet. Bolje i starije a kvalitetnije.

 

Nemoj ko da se uvredi, izneo sam moje najiskrenije misljenje, koje priznajem moze da bude i subjektivno. Hajd poz!

 

Citroen je sranje, slazem se sa routasydan. Abnormalno pada cena, losa elektronika, losi motori, ocajan dizajn. FRANCUZ, jednostavno. Dalje ne moram da komentarisem.

 

VW Golf IV jeste nemac i na prvi pogled jeste ok auto, ali je u principu los izbor. VolksWagen - narodni auto. Znaci auto za siroke mase, za male pare. VW je samo naduvan brend. U prinicipu je fabrika koja je smestena na severozapadu Nemacke, koja nije bas sjajna kao sto su pokrajine Bavaria na prvom mestu i Baden - Wurttemberg, odma pored Bavaria, na jugu Nemacke. Imam Golf IV, a imao sam i Golf 2, a i stalno se srecem sa ljudima koji imaju VW automobile. Novi Passat ispod cekica, trosi ulje. :o Svakog koga sam sreo sa golfom V ili golfom IV, radio je remont turbine, kada govorimo o turbo dizel motoru. Svaki VW se jako mnogo kvari. Mozes da pogledas i statistike kvarova!! Fazon je sto si za golf 2 mogao svaki deo da nabavis na trafici do 10 EUR, a za golf 4 te prilicno osisasju, kao da imas BMW. VW je ono sto i ime kaze.

 

Opel je govno. Fabrika koja je konstantno stanca automobile sa fabrickom manom! Ja ne mogu da verujem!! Nikad ne bih vozio Opel. Svaki opel posle par godina upotrebe pocinje da izbacuje rdjave delove na limariji. Naravno isto je nemac, ali nije iz Bavaria-e ili Baden - Wurttemberg-a, sto ti odma sve govori. Kao motori su okey. Tako vecina kaze.. Ali ti razmisli sta ces sa motorom?!@ Nosices ga u rukama?!

Mada sto se tice novih motora, cuo sam da je obavezno dolivanje ulja :o

 

 

BAVARIA: BMW, AUDI

BADEN - WURTTEMBERG : MERCEDES

 

Ja preferiram BMW, ali samo ove tri marke bih nekome smeo od srca da preporucim, prilikom kupovine automobila!!! Da sam imao pameti, bolje da sam uzeo 5-6 godina stariji BMW, nego sto sam kupio GOLF IV 2002 godiste. Isao sam logikom, novije, manje ce se kvariti, kad ono PRC! Non stop nesto jebava. Nadji mi ciku, koji ce da se zali na svoj MERCEDES, AUDI ili BMW :)

 

E sad problem je sto ne mozes da jebes, a da ne ubacis u rupu. JA hocu BMW 2006 god za 8 soma, ali to nema!! Uklopi se u budzet. Bolje i starije a kvalitetnije.

 

Nemoj ko da se uvredi, izneo sam moje najiskrenije misljenje, koje priznajem moze da bude i subjektivno. Hajd poz!

 

 

P.S. Sve u svemu mene moj golf IV odvezao skroz na sever Nemacke, tacnije do Hamburga i nazad, i to sam ga konstantno przio na auto putu 160-180. Sta ces? Jedina zemlja u kojoj nema ogranicenja brzine. A radi se o dizel masini. I sve se to odigralo bez ikakvih problema i znakova iznemoglosti, kvarova i slicno.. a ja pljujem VW :(

Edited by Nazzgul

Share this post


Link to post
Share on other sites

@nazzgul: Ti pljujes VW jer ti je yinula guzica! :) To je kao kad je moj komsha, inace penzos, otisao na ruskinje i posle kad se vratio kuci poceo da sere kako ne moze da veruje sa kakvom kravom zivi :) :) :)

Jebi ga, ti si se tamo nagledao bogatih ljudi koji voze ultra dobre automobile, pa sad ti bedak sto ti vozis samo Golf IV. Ali za uslove zemlje u kojoj zivis.... to je odlican automobil. A i ti ne znas sta hoces a jos manje koliko mozes :P :P :P

 

@ razjareni kasapin: Hvala druze :pivopije: Inace, nemoj da uzimas taj 1.4 motor kod Golfa IV jer je zaista, ali zaista spor, trom i ume da posle odredjenog vremena da krene da trosi ulje. motor 1.6 sa 105KS je idealan, mozda malo vise trosi, ali ima snage sasvim dovoljno, da ne osetis kad ukljucis klimu (za razliku od slabijeg kolege), prilicno je tih i lepo ide. Nije skup za odrzavanje i moze se naci jako lep primerak za solidne pare.

 

Opel Astra G se ni meni ne svidja, ali benzinski motori su im super, ali ipak treba gledati sledecu generaciju Astre, odnosno Astru H koja je mnogo bolje uradjena (jedino mi se kod nje ne svidja sto na instrument tabli nema pokazivac temperature motora).

 

Toyota nikom ne pada za oko, ali to joj j mozda i velika prednost. Ne krade se, ne kvari. jeste da je skroz neupadljiv automobil, pomalo dosadan, ali je jako pouzdan i ne kvari se. Moja sestra je kupa Yaris pre 4 godine i ni sijalicu jos nije promenila.

 

Mozda eventualno jos da pogledas i Focus II benzinac, to nije los automobil, cuo sam dosta lepih reci na njegov racun, mada ovde dosta ljudi imaju nepoverenja u Ford jer su se Escorti i stariji Mondeo cesto kvarili i imali los lim. Ali kazu da su Focusi ipak vrhunski odradjeni.

 

A ako si truli bogaras poslusaj Nazzgula te kupi neki automobil iz bavarije koji je par desetima hiljada evra ;) I nije pravljen za sirotinju sa Balkana! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@nazzgul: Ti pljujes VW jer ti je yinula guzica! :) To je kao kad je moj komsha, inace penzos, otisao na ruskinje i posle kad se vratio kuci poceo da sere kako ne moze da veruje sa kakvom kravom zivi :) :) :)

Jebi ga, ti si se tamo nagledao bogatih ljudi koji voze ultra dobre automobile, pa sad ti bedak sto ti vozis samo Golf IV. Ali za uslove zemlje u kojoj zivis.... to je odlican automobil. A i ti ne znas sta hoces a jos manje koliko mozes :P :P :P

 

@ razjareni kasapin: Hvala druze :pivopije: Inace, nemoj da uzimas taj 1.4 motor kod Golfa IV jer je zaista, ali zaista spor, trom i ume da posle odredjenog vremena da krene da trosi ulje. motor 1.6 sa 105KS je idealan, mozda malo vise trosi, ali ima snage sasvim dovoljno, da ne osetis kad ukljucis klimu (za razliku od slabijeg kolege), prilicno je tih i lepo ide. Nije skup za odrzavanje i moze se naci jako lep primerak za solidne pare.

 

Opel Astra G se ni meni ne svidja, ali benzinski motori su im super, ali ipak treba gledati sledecu generaciju Astre, odnosno Astru H koja je mnogo bolje uradjena (jedino mi se kod nje ne svidja sto na instrument tabli nema pokazivac temperature motora).

 

Toyota nikom ne pada za oko, ali to joj j mozda i velika prednost. Ne krade se, ne kvari. jeste da je skroz neupadljiv automobil, pomalo dosadan, ali je jako pouzdan i ne kvari se. Moja sestra je kupa Yaris pre 4 godine i ni sijalicu jos nije promenila.

 

Mozda eventualno jos da pogledas i Focus II benzinac, to nije los automobil, cuo sam dosta lepih reci na njegov racun, mada ovde dosta ljudi imaju nepoverenja u Ford jer su se Escorti i stariji Mondeo cesto kvarili i imali los lim. Ali kazu da su Focusi ipak vrhunski odradjeni.

 

A ako si truli bogaras poslusaj Nazzgula te kupi neki automobil iz bavarije koji je par desetima hiljada evra ;) I nije pravljen za sirotinju sa Balkana! :D

 

 

HEehhehehe!! :) Znao sam da ces pomenuti Ford Focus, ali kad je ford bio auto?! Hehehhee! :)

 

Inace,

 

@ razjareni kasapin

 

dobio si extra savet od Routasydana, sto se tice golf cetvorki! Nemoj ni u kojem slucaju da kupujes 1.4 motor!! To je preslab motor za tu karoseriju i zato masina brzo riknjava.. Imao moj ortak, pa morao da ga uvali nekome.

Takodje slazem se da je narodni auto iz Nemacke, odlicna stvar za nasu zemlju i nase puteve, standard i ostalo.. ali ja sam ipak ljubitelj kvaliteta, makar i cekao par godina, da ga dosegnem.

E sad jedno neslaganje. Odrzavanje cetvorke uopste nije jeftino. Veliki servis me je kostao 400 evra. Toliko je i za BMW, mozda malo vise. Ondak, kad god odem kod nekog majstora on se tobos odusevi kako imam do jaja auto, a i sam kapiras zasto? Da bi me odrao po usima. Zamenu obicne remenice na alternatoru sam placao 9000 din sa ugradnjom. Zamena prednjih silen blokova i desnog lezaja prednjeg tocka me kostalo isto oko 9000 (Doduse kupovao sam orginal delove iz Nemacke. Ne SWAG i ostala turska govna). Remont turbine me kostao 300 evra. Popravka bigzni na alnaseru, jednog el. podizaca i centralne brave me isto kostalo 100 evra. Akumulator za cetvorku je oko 6-7 hiljada. Sta ono jos popravljah?! E da lik mi namestio kasetofon, sirenu i spojio mi kabal za elktricno podesavanje retrovizora, koji se nekim slucajem otkacio i uzeo mi 2 soma dinara. Znaci cim parkiras auto odama ti je cena x 2.

Ako mi padne jos po nesto na pamet, bicu slobodan da navedem.

Edited by Nazzgul

Share this post


Link to post
Share on other sites

I mislis da bi isto tako prosao i sa BMW? Pa da te vide u dobroj bendzi, tu cenu za Golfa bi pomnozili jos 2 X :D

 

Evo moja rodjena sestra vozi Vectru B, isto tako, svi pricaju kako je odlican auto, a onda plati ovo, ono ... jbg

 

Inace, kod Golfova treba u sirokom luku zaobilaziti SDI motore!!!!! Znaci nikad to ne uzeti! Ni to, niti benzinac 1.4 .... to su OK motori za Polo ili Lupo, ali brate u cetvorki ne pije vodu.

 

A kad smo vec kod delova, zadnji silen blokovi 1300 dinara komad. Danas mi lik menjao racvu vode na glavi motora, antifriz, testirao pririsak u crevima .... i za sve to uzeo soma dinara. Ima dobrih majstora, ali se treba poroditi da ih nadjes ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...