Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

comment_1840043
:)

Bila sam u jednom nvosadskom caffe-u, u Lazi Telečkog. Simpatično je uređen, naročito dio iznad stepenica. Fora Alisinog tripa u kući, sve je malecno u odnosu na tijelo: mali stolovi, stolice, plafon, wc, itd. Kapiram da to nije bilo s namjerom, nego su morali iskoristiti niski plafon :) Ne znam kako se zove, slabo pamtim imena :icon_ne:

Martha`s pub?

• Replies 785
  • Views 45.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Генеральный
    Генеральный

ништа не каже ''брутални анални сех'' као чај од јасмина

• nizasto, obicno preseravanje. to su isti oni tripovi na fazon "med vaditi samo drvenom kasikom" i "rak = kiselina u organizmu"   ko je dao minus, PUSI KITU

comment_1840072

Sto ima fetisista na ovom forumu-opeterecenih i cajevima :)

A postoji pravi caj(koji se dobija od istoimene biljke-pod nazivima ruskog,indijskog,crnog i sl)i sva ostala boranija koje je maltene isto sranje drugo pakovanje i to je otprilike cela filozofija :)

Edited by Full_Metal_Yakuza

comment_1840112
Sto ima fetisista na ovom forumu-opeterecenih i cajevima :)

A postoji pravi caj(koji se dobija od istoimene biljke-pod nazivima ruskog,indijskog,crnog i sl)i sva ostala boranija koje je maltene isto sranje drugo pakovanje i to je otprilike cela filozofija :)

Od iste te biljke se dobijaju i beli i zeleni čaj.

comment_1840118
@K:

Fino je to mesto, na letnje popodne (bogami i vece) je najbolje. Ispred bude fina bastica. Demonstracija pada kad se stvoris ovde po kalendaru ;)

Da, opuštena je atmosfera i ljudi su baš uslužni.

Nego, imate li neku dobru kafanu, birtiju i tome sl? :)

• Author
comment_1840173
U jednom BG caffeu (ne mogu mu se sada sjetiti imena :mrtav:) ima nekakav čaj "koji se gricka". Kapiram da je to sa komadićima voća ili čega već. Mada, taj isti lokal mi se zgadio last time kada sam naručila crni. Donijeli su neku sluzavu vodu (koja je još bila mlaka) i najodvratniji čaj koji sam ikada pila. Iako je ambijent više nego dobar, očigledno im je izbor čajeva očajan.

et Haris B: Možeš li mi dati tačnu adresu Kuće čaja?

Kuca caja ti je Mileshevska 47 ,a inache sa cajevima isto ko sa vutrom moze se stavljati i u kolache i pripremati na razne nachine,pojedine cajeve nije zdravo jesti tek tako zato sto sjebavas zeludac :pivopije:

comment_1840204

Hvala :da:

Btw, sa vutrom smo svojevremeno pravili kolače, ručak, napitke... bilo je wonderful! :D Jednom sam pušila i čaj, u nedostatku pogodite čega i bilo je više nego odvratno :mrtav: A to za čaj da se ubacuje u kolače i tome sl. nije mi palo na pamet :)

Edited by Kokopelli

comment_1840498
Da, opuštena je atmosfera i ljudi su baš uslužni.

Nego, imate li neku dobru kafanu, birtiju i tome sl? :)

S caja na `armoniku, a? Ok, milady, You`ll be pleased. :bigblue:

U startu imam par mesta na umu, nemas brige. ;)

E sad, da pitam:

Po vasem saznanju, gde se u nasoj drzavi moze kupiti 'najzeleniji' zeleni caj? Mislim na svezinu, potenciju i to.

Ako neko ima savet, bilo bi ga lepo cuti.

comment_1840508
Po vasem saznanju, gde se u nasoj drzavi moze kupiti 'najzeleniji' zeleni caj? Mislim na svezinu, potenciju i to.

Ako neko ima savet, bilo bi ga lepo cuti.

Nadam se da nije ono sto ja mislim da si hteo da kazes.

Bolje da nije.

Ako trazis nesto za to, onda probaj Yerba Mate.

comment_1840604
Ne verujem da ces to naci, ako zaista trazis ono sto se na latinskom zove Camellia sinensis.

Da, upravo to :da: Zeleni caj vec neko vreme kupujem i mogu samo da verujem da kupujem 'pravi' zeleni caj, ima toga na merenje u prodavnicama zdrave hrane, rinfuzno. Meni deluje verodostojno, ali kapiram da se ovde ljudi bave tom tematikom, pa kao hajde da pitam, mozda je neko dosada produbio materiju ko to gde gaji, uvozi, skladisti, sta vec.

Ovo sto uzimam je u osnovi sasuseno lisce koje se skvrchilo u nesto nalik pupoljku, pa kada ga potopis u vodu, on pocne da se razmotava u duge listove i od jedne kasicice dobijes pola sholje travuljine na dnu :) Kapiram da taj efekat ne bi mogla da izvede bilo koja livadska trava, pa zato mislim i da moze biti 'the real deal', ali paranoik sam sto se tice kvaliteta i Srbije.

Hvala ti svakako ;)

Edited by Tomislav Sawyer

comment_1840629

Dobro je. Pa i ja isto cesto kupim zeleni caj u radnjama zdrave hrane, uglavnom u Bio Lucaru, jer su dobro snabdeveni i drze kvalitetne proizvode. Mislim da te ne lazu, jer to sto ti prodaju zaista jeste zeleni caj, ali je pitanje da li onaj koji se uzgaja na nasem podrucju ima istu kolicinu lekovitih sastojaka kao onaj u Kini, Japanu ili Cejlonu. Mislim da u Bio Lucaru imaju i neki japanski zeleni, pakovan po 100 grama, on je skuplji, ali ako zelis da vidis kakva je razlika probaj, pa uporedi.

Lekovito bilje proizvode neki iz Soko banje i uglavnom oni snabdevaju rinfuze, a po zakonu, na svakoj kesi rinfuze bi trebalo da postoji i deklaracija, a mislim da je prodavac na tvoju zelju duzan i da ti pokaze.

Kvalitet vecine cajeva ispituje se u laboratorijama, ali se sve uglavnom svodi na kvantitativna ispitivanja, ne i hemijska. Imala sam priliku da vidim kako to izgleda na Institutu za prehrambene tehnologije. Poseban problem je nepostojanje Nacionalne laboratorije, koja bi odredjivala neke preciznije parametre, za razliku od tih laboratorija pri institutima, koje jesu pouzdane, ali nemaju moc da izdaju odredjene regulative.

Neces sigurno pogresiti ako kupis takav caj, ako imas prilike, probaj i druge ako nadjes, posebno ako putujes u zemlje koje imaju tradiciju caja.

Osim toga u listu mozes naci i sitno mleveni. Najcudnije mi je bilo kada sam kupila u Rusiji pre par godina caj od kojeg su napravljene granule, ali to nije onaj instant caj kao sto ima kod nas, vec te granule u vodi postaju loptice, povecaju se ali ne rasture, pa ne moras da cedis takav caj, vec ih samo pustis da padnu na dno.

Ja licno smatram da je najbolji onaj caj iz metalnih konzervi, jer tako upakovan ne dolazi u kontakt sa spoljnom sredinom, vazduhom, bakterijama. Kad kupujem caj u filter kesicama, pogledam najpre gramazu, jer ako je samo 1 gram caja u njima, onda moras da stavis 2 kesice na solju da bi bio dobio pravi ukus i aromu.

Kvalitetan domaci zeleni caj u filter kesicama proizvodi novosadska Melisa, a moze se kupiti u Idei. Volela bih da znam da li ga prodaju i na rinfuz, jer je zaista dobar. Navodno ga uvoze iz Kine.

E sad, volela bih i ja da znam da li se neko u Vojvodini bavi proizvodnjom lekovitog bilja. Ako neko ima informacije, neka mi slobodno javi, ali ne za one travare i nadrilekare koji prodaju po raznim mestima, vec ozbiljne proizvodjace, ciji su proizvodi sertifikovani i koji kao takve mogu da ih plasiraju na trzistu.

comment_1840672
Da, upravo to :da: Zeleni caj vec neko vreme kupujem i mogu samo da verujem da kupujem 'pravi' zeleni caj, ima toga na merenje u prodavnicama zdrave hrane, rinfuzno. Meni deluje verodostojno, ali kapiram da se ovde ljudi bave tom tematikom, pa kao hajde da pitam, mozda je neko dosada produbio materiju ko to gde gaji, uvozi, skladisti, sta vec.

Ovo sto uzimam je u osnovi sasuseno lisce koje se skvrchilo u nesto nalik pupoljku, pa kada ga potopis u vodu, on pocne da se razmotava u duge listove i od jedne kasicice dobijes pola sholje travuljine na dnu :) Kapiram da taj efekat ne bi mogla da izvede bilo koja livadska trava, pa zato mislim i da moze biti 'the real deal', ali paranoik sam sto se tice kvaliteta i Srbije.

Hvala ti svakako ;)

Jes' ti pogledao one linkove sto ostavih juce? Tako se pije zeleni caj. Kakvo crno lisce.

Recently Browsing 0

• No registered users viewing this page.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.