Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 1k
  • Views 48.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Или да те на финском отера у пичку материну?

• tier_mfkr
    tier_mfkr

Jurim se sa nekom ribom koja studira spanski. Javicu kakav je jezik!   Jebote, zvucim k'o Jaroslav

• пусти њен језик, јави какве сисе има

comment_1849366

Aha, onda super. Onda mozemo svi zajedno u Norvesku, ti i tvoji svatovi, a zenu ces vec negde usput naci... Ali obavezno da bude bogata, da nam obezbedi svima taj ledeni hotel!!! Nije poenta da odem u Norvesku a da se ne smrznem. :) :) :) To je kao da neko dodje u Srbiju a ne daju mu da proba sljivovicu :D

comment_1849388

...sa imanjem na selu :mhihi:

Zasto ne spojiti lepo i korisno? A koliko ja znam, tamo je selo u daleko boljem stanju kod nas (mada i kod nas ima dobrostojecih seljaka, jeste da su egzoticna vrsta ali ima ih...) Tako da moze biti bogata i ako je seljancica...

Edited by Милица

comment_1849392
...sa imanjem na selu :mhihi:

Zasto ne spojiti lepo i korisno? A koliko ja znam, tamo je selo u daleko boljem stanju kod nas (mada i kod nas ima dobrostojecih seljaka, jeste da su egzoticna vrsta ali ima ih...) Tako da moze biti bogata i ako je seljancica...

Svaka ti je zlatna. Reseno je. :twisted:

comment_1849431
ahaha, pa eto.. mada džaba, ovo je metal forum, ovde svi pričaju skandinavske i vilenjačke jezike :) :)

a čekaj, koji jezik razumeš? nemački ili turski? :P

da, da, sigurno turski. xD

Nemacki nabadam nekako... Ucim ga 4 godine i ono, snalazim se... Kad treba JA da pricam je nezgodno... Aj reci i znam, ali padeze/deklinacije i sl. u teoriji znam, al' da ja razmisljam o tome dok pricam - jao.

comment_1851113

у марту полажем си-еј-и (енглески), и после тога планирам да га не проговорим до краја живота.

иначе учим немачки, који волим, а и имаћу користи од њега, али не волим нацију, тако да јбг.

и од марта, кад се ослободим јебеног енглеског, кренућу да учим руски.

comment_1851223

Gojko - U, jbt. :blink: Svaka cast. x) Ja cu stati sa Advanced-om. Mada je malo zajebano sto ce mi par nedelja posle biti prijemni, moram sve da pripremam... :/

A taj DALF je iz francuskog?

@Varg: To su Kembridzovi ispiti za ljude kojima engleski nije maternji jezik.

FCE - First Certificate in English

CAE - Certificate in Advanced English

CPE - Certificate of Proficiency in English

Edited by Brynhildr

comment_1851231
Ja sam jos pre 4 godine polozio FCE (kad smo vec kod ocena A) pa sam nesto planirao da preskocim CAE i polazem CPE ali nikako da se nakanem.

Ne bih ti savetovao, sem ako baš ne moraš. Razlika je ogromna i između CAE i CPE, a kamoli FCE i CPE. Iskustvo u polaganju CAE bi ti bilo neprocenjivo. Ja sam se za CPE nakon položenog CAE spremao dve godine.

comment_1851237

Verovatno si u pravu. To sam planirao kad polozio FCE pa sam se bas posvetio engleskom i islo mi je super a sad bi mi vec trebalo dosta podsecanja. Kontao sam da ustedim pare tako... ne znam videcu

Recently Browsing 0

• No registered users viewing this page.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.