Posted April 6, 200916 yr comment_1913781 Exilia je milanski bend, osnovan još 1998. godine od strane, sada vec heroine nu metala, pevacice Mashe Mysmane i gitariste Elia Aliena.. Ono što Exiliu izdvaja od vecine nu metal bendova jeste karakteristican ženski vokal koji zaprepašcuje snagom i žestinom . Gitarski aranžmani obiluju melodijom, što ovaj bend cini prilicno slušljivim i za fanove nešto mekšeg zvuka. Uz ovakvu gitarsku podlogu savršeno se uklapaju pevljivi vokalni “klinovi” i stvaraju napetost koja uz nagomilanu energiju konacno prelazi u eksploziju distorzije zvuka i vokalnih skrimova. Bend je do sada nastupao sa nekim od najvecih imena iz sveta rock i metal muzike kao šo su Guano Apes, Machine Head, Therapy?, Him, Paradise Lost… Rammstein, jedan od najvecih nemackih bendova u skorije vreme, toliko je impresioniran kvalitetom Exilie da na svojim turnejama cesto ima kao predgrupu upravo ovaj italijanski bend. Diskografija: Studijski albumi: • Rightside Up (2000.) • Unleashed (2004.) • Nobody Excluded (2006.) • My Own Army (2009.) Singlovi: • Underdog (2003.) • Stop Playing God (2004.) • Coincidence (2004.) • Can’t Break Me Down http://www.myspace.com/exilia http://www.exiliaweb.com Edited April 6, 200916 yr by AuroraAtra
April 6, 200916 yr comment_1913803 trebalo je da kazesh da imaju sveukupno dve dobre pesme, a ripoff su legendarnih Guano Apes-a
April 6, 200916 yr comment_1914170 trebalo je da kazesh da imaju sveukupno dve dobre pesme, a ripoff su legendarnih Guano Apes-a Nikakav ripoff stari moj. Vis, Exilia svira skolski primjer nu metala, samo sto nema previse harsh vokala - no od zike/tekstova/ideje pa do samog stylinga (koji, ponavljam, meni barem, jeste bitan u svemu tome) su nu metal - pregrst sjajnih i originalnih riffova (osim na posljednjem tj. novom albumu - imaju dvije dobre nove i dobra obrada, ostalo suxa), sjajan zenski vokal koji ide od njeznog cleana, preko nekog zaprljanog/hrapavog cleana pa do nekih shoutova/kvazi-shoutova (sve srazmjerno mogucnostima vokalistice) i teme u tekstovima karakterne nu metal i rap metal bendovima. Guano Apes su daleko od toga..Eventualno pa je vokal slican..Ali GA nikad i ponavljam NIKAD nisu bili nu metal bend nit u toj nekoj "furci" unatoc utjecajima istog na njihov zvuk i ne kuzim sto ljudi ta dva benda porede uopce, mislim ono, nije prvi put da to procitam ili cujem negdje. A zapravo je jedino vokal do neke mjere slican 'n' that's all folks. :-) I da vas mal prepadnem, Masha u 2009: Dobar tek! Edited April 6, 200916 yr by *Nameless*
April 7, 200916 yr comment_1914380 Vokal je bezobrazno slichan, smem reci i skoro identichan (jedna je Sandra Nasic), a rifovi su klasichni za tu eru s' tim da ovde bas gitara i nije nei faktor kao shto je u GA. Meni lichno su ovi produkcijski poboljshana i podmladjena varijanta Guano Apes-a. A i vidish da nisam jedini koji ovo misli
April 7, 200916 yr comment_1914970 Kako sam se ja na ovo napržio kad sam čuo Coincidence na Vivi pre nekih 5-6 godina... U to vreme još nisam znao da nađem pesme na netu, pa me prošlo Ali super, ovako se ulazi u metal. Bolje ovo nego Iron Maiden.
April 8, 200916 yr comment_1915435 greshish, ovaj, silno greshish, sinak da se ne lazemo, metal sam pocheo da slusham posle MH-a i Korn-a, tako da onaj komentar iznad stoji
April 9, 200916 yr comment_1916933 greshish, ovaj, silno greshish, sinak da se ne lazemo, metal sam pocheo da slusham posle MH-a i Korn-a, tako da onaj komentar iznad stoji I sta bi, pa si onda prestao da se bavis metalom, i poceo da sviras u Yobo-u i Decnotrolled-u...???? LOL mala sala, naravno..... Edited April 9, 200916 yr by Tyler Durden
April 9, 200916 yr comment_1917072 NU metal foreva Zato i mogu da mi prodju dve pesme Exilie u plejlisti
April 10, 200916 yr comment_1917293 sad mi je stigla na majspejsu poruka od izvesnog Live Promotions-a u kojoj me pozivaju na ovo: ???
April 10, 200916 yr comment_1917299 Ali super, ovako se ulazi u metal. Bolje ovo nego Iron Maiden. :) :) Znači, zato si postao pozer?
April 10, 200916 yr comment_1917310 Postao? Kad sam prestao da budem? Uvek Coincidence... Nikad Run To The Hills...
April 10, 200916 yr comment_1917321 sad mi je stigla na majspejsu poruka od izvesnog Live Promotions-a u kojoj me pozivaju na ovo: ??? sta ti tu nije jasno, sem gde ce biti cert? gle ti nish, malo pro-pain, malo exilia, postajete metal centar! mogao bih malo navratiti u posetu..
April 10, 200916 yr comment_1917325 ja sam dobio neki mail od onih, embryo shpayz, ili kako vec, imaju li oni veze sa tim live promotions? nude neke zurke, certove..
April 10, 200916 yr comment_1917326 veruj mi da veze nemam, pre neki dan sam prvi put cuo za taj live promotions, kad su me dodali na spejsu
April 10, 200916 yr comment_1917329 Pa i prosle godine je u to doba trebao biti onaj "festival"... ne bi me cudilo da je to u sklopu ovogodisnjeg izdanja istog.
April 10, 200916 yr comment_1917395 NEMEJEBAT!!! Zakon!! Steta sto nemam dovoljno novca i za toga, inace bih dofurao s ekipom do Nisa..