Jump to content

Košarka


Baal

Recommended Posts

Istovremeno, kao da se ekspresno vraćamo u vreme kada je anonimni mudrac na jednom od sportskih portala ostavio i ovaj, rekao bih kultni komentar:

Ako pažljivije posmatramo KK Crvena Zvezda u poslednjih recimo 10 godina, možemo da uočimo da se svaka njihova sezona sastoji od 6 faza:
Prva faza počinje u julu pričama o teškoj materijalnoj situaciji i fuzionisanju sa FMP-om, Hemofarmom ili nekim drugim klubom.
Druga faza je faza euforije. Počinje u avgustu dovođenjem novih političkih i finansijskih moćnika, novog trenera i čitavog niza igrača. U toj fazi svaki potpisani Amerikanac je Jordan, a svaki novi mladi igrač automatski postaje najtalentovaniji u Evropi. Tad se obično definišu ciljevi, a to su 3 domaća trofeja i FIBA ili ULEB kup u nastupajućoj sezoni i naravno osvajanje Evrolige u sezoni posle nje. Ova faza traje sve do kraja oktobra, odnosno do prvog derbija i šamara otrežnjenja.
Tada nastupa treća faza i saznanje da je Haus bolji od Ričardsona, da Avodžobi ne može da zaustavi Milojevića ni faulom, da je Kamings plej a Burks basketaš i da Peković može da ubaci u koš i loptu i Mišanovića i Kikanovića, sve u paketu. Posle derbija uslede porazi od FMP-a, Hemofarma, Olimpije i sličnih, a posle Domžala ili Zagreba krivica počne da se svaljuje na trenera.
Četvrta faza počinje bekstvom nekog igrača za Novu Godinu i karakteriše se gubljenjem domaćeg kupa i promenljivim igrama u FIBA ili ULEB kupu, uz poneku pobedu nad velikanom od pre 20 godina ili timom koji ima čuveno ime ali u fudbalu.
Peta faza se poklapa sa eliminacijama iz FIBA ili ULEB kupa i Jadranske lige, uz dovođenje dugo čekanog pojačanja koje treba da donese prevagu i spasi sezonu. Jedini je problem što to pojačanje niko nije hteo širom sveta.
Šestu fazu predstavlja domaće prvenstvo u maju i junu. Tada se navijači potpaljuju pričama o kupovini sudija, gepekovanju i nameštenom prvenstvu, a svaka utakmica u plejofu je incident. Ipak krajnji rezultat svega ovoga je čišćenje u 3 maksimalno 4 utakmice, što predstavlja i kraj šeste faze a i cele sezone.
Znači vi se sada nalazite u drugoj, za vas najprijatnijoj fazi, pa prema tome uživajte dok možete.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...