Posted March 21, 201411 yr comment_2733054 Grupa Lira Vega je nastala 1998. godine kao deo alernativne pozorišne trupe “Pozorište Šešira”. Posle dve predstave i serije koncerata pod tim imenom, 2002. godine bend se odvaja od trupe i menja ime u “Lira Vega”. Iza sebe ima veliki broj koncerata (po Srbiji, regionu, Poljskoj i Nemačkoj), nekoliko nacionalnih i regionalnih nagrada (Beovizija, Davorin, B92, MTS, Popbox…) i dva albuma (“Lira Vega” 2004. i “Sreća i Ljubav” 2009.). Bend trenutno radi kao duet i promoviše (još uvek neobjavljeni) album “Duhovi” i novi zvuk koji, osim prepoznatljivog vokala Zoje Borovčanin i gitare Vladimira Đorđevića, sadrži i ritam mašinu (Roland TR-808) i sint bas (Juno 60). http://youtu.be/6qK1KdILW80
March 23, 201411 yr comment_2733294 prvi album sam satro od slusanja. drugi mi nije nikad seo, dosta je slab. koncerti su uvek bili dobri, bio sam na sest-sedam sigurno. bili su mi najbolji domaci bend jedno vreme (od aktivnih naravno).
March 23, 201411 yr Author comment_2733317 Drugi je patio od losije produkcije. Mada i na njemu se moze naci nekoliko slusljivih pesama. Na koncertima je to oduvek bolje zvucalo. Zadnji put sam ih gledao kada su bili predgrupa na Xanaxovoj promociji albuma u Domu Omladine, dok im je jos bubnjeve svirala Ivana. (Path Of Decay, Chresus Jist) Valjda ce uskoro izdati novi album Duhovi. Sada rade kao duo, sa ritam masinom i sintom.
May 14, 201510 yr Author comment_2828385 Beogradski duet Lira Vega nastupiće povodom muzičkog programa “Bez buke” u Kulturnom centru Rex 25. juna. Bend koji koristi elektronske matrice ovom prilikom će izvesti pesme u novom, utišanom izdanju bez elektronike, a uz svesrdnu pomoć perkusioniste i bubnjara Feđe Frenklina. Pored prezentacije pesama sa aktuelnog albuma Duhovi (izdanje Lampshade Media) bend će odsvirati i pesme sa prethodna dva albuma (Lira Vega iz 2004 i Sreća i Ljubav iz 2009) u izmenjenim aranžmanima. Ovo je prilka da poštovaoci benda iz različitih faza ponovo čuju omiljene pesme u osveženim aranžmanima.
February 1, 20169 yr comment_2884876 bili su bolji dok su imali realno besmislene tekstove ovi sa pokusajem smisla nisu bas uspesni
February 1, 20169 yr Author comment_2884890 Koliko si žena mačka, mrzim ceo svijet. Album je dobar. Bolji od naivnog Sreća i ljubav.
February 1, 20169 yr comment_2884893 sreca i ljubav, bolje da se prav eda to nikada nisu snimili prvi album je odlican. ovaj sto si postovao, onako.
February 1, 20169 yr Author comment_2884897 Porašće sa svakim slušanjem. Meni je ovo jedan od najbitnijih pop albuma iz prošle godine. Sviđa mi se što su se ogolili od rok i pop forme i otišli u elektronske vode. Još samo da mi se podari šansa da čujem i vidim to uživo, i bombonjera.