Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2026.07.14. *Beograd, Dorćol Platz* Cavalera Conspiracy

Featured Replies

• 2 months later...
  • Author

Dobro je bilo, uprkos tehničkim problemima nakon Slave new world i tome što je dvorište Dorćol platza pakao prostor kad se napuni ljudima. Max u dobroj formi, Igorr uvek bio mašina, mlađa garda odradila svoje. Sjajna scenografija i pošten nastup, meni ipak na kraju malo previše hopa cupa i uvek me smara to preterano animiranje publike šablonskim manirima. Chaos ad bio jedan od prvih metal albuma koje sam čuo u životu i instant zaljubljivanje, i danas je svež za razliku od Roots, svakako peak tog komercijalnijeg zvuka Sepulture i apsolutni muzički klasik koji svaki čovek treba da čuje, obavezna kulturna lektira.

Jes bilo dobro sinoć, braćala rasturila, porodičan biznis i dalje fino šljaka.. da šteta za taj prekid pred sam kraj SNW pesme.. čak mi se čini da se Max slabije čuo posle, dok je Igor još jednom dokazao da je zverina i odlično što je bubanj bio baš napanjen.. svaka njima čast na toj energiji i želji za svirkama i posle toliko godina.. vidi se da pogotovo Max i dalje uživa u svemu tome i daje svoj maximum! Krcato bilo baš i pored toga što je bilo na otvorenom (hvala kurcu!) opet smo se svi kupali u znoju na ovoj dorćolskoj žegi.. hahaha

Chaos AD. je definitivno obeležio sredinu 90ih i većina publike je zapravo i ta neka starija garda odrasla na taktovima ovog remek-dela tada modernog metala, a što kaže Haos i dan danas zvuči sveže i nije ni čudo što je uz Burn My Eyes, Demanufacture i par Panterinih albuma bio dominantna sila tog vremena! Onaj remix Chaos BC. na kraju malo smorio.. uvek sam taj bonus preskakao i sad mi delovalo kao da traje deset minuta, potpuna besmislica.. al ajde vidim da su neki baš uživali u njemu.

Cveće zla i naopakog PODSEĆA
No image preview

Koncert: Cavalera Conspiracy Chaos: AD Live, Dorćol Platz...

Max Cavalera je toliko puta bio u Srbiji, nastupao ovde, išao u turističke obilaske, družio se sa lokalnim muzičarima, pa ih i vodio na turneju, da se on u Beogradu verovatno oseća kao kod kuće. S …

Meho kao i uvek tuče u centar, i baš sam sinoć kontao recimo za vreme Manifest kako se tu čuje Ministry masu, i skroz tačna ova opservacija za Nu metal. Ultra svež i hrabar album, dan danas da izađe bio bi moderan.