Posted February 18, 200322 yr comment_159890 Ima li ko neshto od njih?(i kako mu se svidja) (Ako je ova tema bila ,izvinjavam se , skoro sam se upisala u ovaj cenjeni forum )
February 18, 200322 yr comment_159978 Naravno, Ulver kida. Od ovih novih sam chuo sve po malo i ono ok je to ali Bergtatt je neprevazidjen. A Madrigal of the Night je totalni shit, mislim ono drkanje po instrumentima u nekoj garazi je stvarno tuzno.
February 18, 200322 yr comment_160011 izvanredni. mada mislim da samo prvi album spada u black. Demo Vargnatt,Splitovi sa Immortalom i Mysticum i prva 3 albuma spadaju u Black a ostalo je neki Gothic,Ambient i Industial!
February 18, 200322 yr comment_160013 Naravno, Ulver kida. Od ovih novih sam chuo sve po malo i ono ok je to ali Bergtatt je neprevazidjen. A Madrigal of the Night je totalni shit, mislim ono drkanje po instrumentima u nekoj garazi je stvarno tuzno. Bergnatt je stavrno neprevazidjen album,ali i Nattens Madrigal je takodje neprevazidjen i nije mi jasno kako ti se nesvidja - za razliko od mnogo slicnih garaznih drljanja Nattens Madrigal ima dusu - tim albumom su stvarno prikazali slicnosti izmedju Vuka i Coveka i to ne samo textovima nego i veoma osecajnom atmnosferom!
February 18, 200322 yr comment_160024 Ulverov Nattens Madrigal je mozda cak bolji od Darkthronovih Transilvanian Hunger i Under A Funeral Moon koji su radjeni pod istim uticajem!!
February 18, 200322 yr comment_160061 Naravno, Ulver kida. Od ovih novih sam chuo sve po malo i ono ok je to ali Bergtatt je neprevazidjen. A Madrigal of the Night je totalni shit, mislim ono drkanje po instrumentima u nekoj garazi je stvarno tuzno. Bergnatt je stavrno neprevazidjen album,ali i Nattens Madrigal je takodje neprevazidjen i nije mi jasno kako ti se nesvidja - za razliko od mnogo slicnih garaznih drljanja Nattens Madrigal ima dusu - tim albumom su stvarno prikazali slicnosti izmedju Vuka i Coveka i to ne samo textovima nego i veoma osecajnom atmnosferom! Ta tkz. "atmosfera" ce za mene doveka ostati misterija. Po meni su tu pokazali slichnost muzike i zvuka pokvarenog motokultivatora.
February 19, 200322 yr comment_160432 Ulver je keva... "BERGTATT" je dobar i bolestan skroz... noviji Ulver nije los takodje! Inace ima jedna njihova pesama (insturmental) koja se obavezno nalazi na mojoj playlist-i:"Trollskogen"
February 19, 200322 yr comment_160586 Ima li ko neshto od njih?(i kako mu se svidja)(Ako je ova tema bila ,izvinjavam se , skoro sam se upisala u ovaj cenjeni forum ) Kveldsjanger je fenomenalan folk album. Uvek ga rado slusam. Nattens Madrigal mi se dopada tekstovno, ali ne mnogo i muzicki. Bergtatt je odlican. btw, Super si nick odabrala, jel' zbog Ulvera?
February 19, 200322 yr comment_160594 Tachno tako, rechi za Madrigal su odlichni, prava shteta shto je muzichka realizacija toliko losha.
February 19, 200322 yr Author comment_160626 Ima li ko neshto od njih?(i kako mu se svidja)(Ako je ova tema bila ,izvinjavam se , skoro sam se upisala u ovaj cenjeni forum ) Kveldsjanger je fenomenalan folk album. Uvek ga rado slusam. Nattens Madrigal mi se dopada tekstovno, ali ne mnogo i muzicki. Bergtatt je odlican. btw, Super si nick odabrala, jel' zbog Ulvera? Ne zbog njih ,nego je u vreme upisivanja u forum moj fond norveshkih reci bio vrlo skroman a Kveld jedna od rechi koje su mi se svidele :oops: i eto nick-a
February 19, 200322 yr Author comment_160659 Zashto Bergtatt bolestan ,jeste da je malo haotichan ali ima stvarno prelepih delova ,album je remek -delo (da ga nisam chula ne bih ni pomislila da slusham black , mislila sam da je isti samo klanje i vrishtanje , bez umetnichke vrednosti :oops: ) Nego ,imam neki dupli album od njih ,pravili su muziku na textove William-a Blake-a, i upshte nije black nego neki gothic s prilichno electronike tako da vam kazem da se ne zeznete i da ga kupite ako niste spremni na neshto tako .Sam album nije losh ,pojedine pesme liche na Paradise Lost.... Moze li se taj neofolk album naci ovde?Chula sam jednu pesmu s njega na radiu , neshto fino i akustichno...
February 19, 200322 yr comment_160742 Uh to je malo teze ali siguran sam da moze da se nadje. Kada bih nashao uzeo bi i njihov "Prediction City".
February 20, 200322 yr comment_160813 Pa Bergtatt je bolestan ali (ako tako moze da se kaze) u pozitivnom smisli... ima neku bolesnu atmosferu a to je u blacku i te kako vazno... barem meni!
February 20, 200322 yr comment_160955 Pa Bergtatt je bolestan ali (ako tako moze da se kaze) u pozitivnom smisli... ima neku bolesnu atmosferu a to je u blacku i te kako vazno... barem meni! Koju bre bolesni atmosferu?...ja tu ne vidim nishta bolesno.
February 21, 200322 yr comment_161583 Nemas sta da vidis vec da cujes! A ocigledno ne cujes to sto ja cujem tako da...
February 21, 200322 yr comment_162289 Ulverov Nattens Madrigal je mozda cak bolji od Darkthronovih Transilvanian Hunger i Under A Funeral Moon koji su radjeni pod istim uticajem!! Slozio bih se sa tobom ovde!
February 21, 200322 yr comment_162290 Zashto Bergtatt bolestan ,jeste da je malo haotichan ali ima stvarno prelepih delova ,album je remek -delo (da ga nisam chula ne bih ni pomislila da slusham black , mislila sam da je isti samo klanje i vrishtanje , bez umetnichke vrednosti :oops: )Nego ,imam neki dupli album od njih ,pravili su muziku na textove William-a Blake-a, i upshte nije black nego neki gothic s prilichno electronike tako da vam kazem da se ne zeznete i da ga kupite ako niste spremni na neshto tako .Sam album nije losh ,pojedine pesme liche na Paradise Lost.... Moze li se taj neofolk album naci ovde?Chula sam jednu pesmu s njega na radiu , neshto fino i akustichno... kupi rusku mp3 kolekciju Ulver-a za 150 dindzi kod SKC-a radnim danom, ili nedeljom na berzi mozes da nadjes verovatno za 90.
February 21, 200322 yr comment_162291 Ulverov Nattens Madrigal je mozda cak bolji od Darkthronovih Transilvanian Hunger i Under A Funeral Moon koji su radjeni pod istim uticajem!! Slozio bih se sa tobom ovde! Takodje!
February 21, 200322 yr comment_162308 Nemas sta da vidis vec da cujes! A ocigledno ne cujes to sto ja cujem tako da... Ocigledno, jer ja tu ne vidim nikakav zakon, mozda su to razlichiti albumi.
March 2, 200322 yr Author comment_166509 upravo slusham Kveldsjanger....balavim po tastaturi ....jebeno dobar album... a ni onaj prvi im nije losh(Vargnatt), stvarno su ludaci , da samo chujete kako shizofrenichno pevaju
June 7, 200322 yr comment_218793 E ja sam imao tu nesrecu da cujem samo 2 najextremnija albuma: Nattens Madrigal i "ono-sranje-po-vilijemu-blejku" dupli CD... Pa... Ono zajebavanje sa Blejkom je blago receno gnjavaza. Iako ima neo-folk bendova koji mi se dopadaju, ovo je boooring & gay. I jos im nije bio dosta jedan CD, nego 2!!!! Imaju li ti ljudi meru!?? Nattens Madrigal, iako ja nisam neki obozavalac telefonskih sekretarica kao centralnog i presvetog parceta opreme u prosecnom old-school studiju, rezhe! Zaista mi se dopada. Ne mogu pobeci daleko od grozne produkcije, ali stvarno album izaziva u meni zelju za slusanjem. Pretpostavljam da im je to prvi? Za prvi, odlican je.Ionako svim ostalim old-school i underground bendovima (a pogotovo onima koji se svim silama trude da se predstave takvima, kako bi se bolje prodali) prvi, a ponekad i zadnji albumi zvuce produkcijski govnasto... No ovi su se i na prvom potrudili da se bar razaznaju tonovi i prepozna pesma, sto cenim! Zaista me zanima taj folk album, jer - sve sto ima nordijskog folka u sebi, ne moze biti loshe. Chak ni ako je u pitanju onaj uzas od ISENGARD-a