Jump to content

Лига Европе


.:Thor:.

Recommended Posts

Kakvi Rumuni, pa Grbalj iz Radanovića je razbio, ali RAZBIO (dva čista, poništena gola) njihov tim u Intertoto Kupu, a isti taj klub je jedva ispao od Atletika iz Madrida, samo zbog gol razlike (Španci izgubili u Rumuniji 2:1, dobili kući 1:0) ...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čudo se, ipak, nije dogodilo u Nionu. Apelaciona komisija UEFA odbila je žalbu Partizana i potvdila prvostepenu presudu svojih disciplinskih organa po kojoj će crno-belima biti zabranjeno igranje u Evropi u narednih godinu dana zbog incidenata koje su njegovi navijači napravili u Mostaru, saopštila je UEFA.

 

Tročlana Apelaciona komisija UEFA u sastavu Mišel Vuiler (Švajcarska), Beri Brajt (Engleska) i Gec Ajerc (Nemačka) analizirala je Partizanovu žalbu i saslušala argumente Partizanove delegacije u kojoj su bili Žarko Zečević, Gordan Petrić i Marko Vjetrović.

 

Žalba crno-belih bazirala se na tome da su navijači bili isprovocirani od strane domaćih fanova, kao i na tvrdnji da mostarska policija i komesar za bezbednost UEFA nisu adekvatno reagovali, uprkos upozorenjima iz Partizana.

 

Nakon višečasovnog sastanka članovi Apelacione komisije UEFA odbili su žalbu crno-belih i potvrdili prvostepenu presudu Disciplinske komisije.

 

Pored jednogodišnje suspenzije, na snazi je ostala i odluka po kojoj će Partizan u kasu UEFA morati da uplati i 50.000 švajcarskih franaka.

 

U incidentima koji su počeli pre utakmice odigrane 26. jula u Mostaru, a nastavili se za vreme i posle meča, teže su povredjena dvojica navijača Partizana, a lakše povrede zadobilo je više od 30 ljudi.

 

Crno-beli su ukupnim rezultatom 11:1 (6:1 u prvoj i 5:0 u drugoj utakmici) eliminisali Zrinjski.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Partizanu potvđena suspenzija

 

Fudbalski klub Partizan neće nastaviti takmičenje u Kupu UEFA, pošto je Apelacioni sud Evropske fudbalske unije odbacio žalbu beogradskog kluba na odluku o eliminaciji, saopštila je UEFA. "Crno-beli" su kažnjeni sa jednom godinom suspenzije igranja u Evropi i 30.000 evra (50.000 švajcarskih franaka) plus troškovi žalbe. Sud je potvrdio raniju odluku Disciplinske komisije da se Partizan na godinu dana izbaci iz evropskih takmičenja zbog nereda navijača na utakmici sa Zrinjskim u Mostaru.

 

Partizan je uložio žalbu na tu odluku, a UEFA je dozvolila da se igra revanš u slučaju da apelacioni sud usvoji odluku "crno-belih". Srpski vicešampion pobedio je Zrinjski sa ukupno 11:1. Tim iz Mostara igraće u sledećem kolu kvalifikacija za Kup UEFA protiv makedonskog Rabotničkog.

 

 

GREOTA!!! :no::sad::cry::udri:

Edited by Geozee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedak, a bio sam ubeđen da će nam dozvoliti da nastavimo takmičenje. Ova odluka je još lošija nego što izgleda u ovom trenutku. Partizan je, pored potvrde kazne, stavljen na crnu listu, što bi se trebalo protumačiti kao doživotnu uslovnu. Najjači argumenti komisije su vređanje na rasnoj i nacionalnoj osnovi, pevanje nacionalističkih pesama, nošenje majica sa likovima ratnih zločinaca, skandiranje političkih parola (Kosovo je Srbija). Svesno su ignorisane okolnosti koje su dobrim delom dovele do incidenata, što ukazuje da UEFA zauzima jedan onespokojavajući kurs kada su naši timovi u pitanju. Navijači jesu ljudski talog, uglavnom, ali to je univerzalna pojava; nema tu geografskih izuzetaka. Ono za šta nama padaju glave, drugima se toleriše (mnogo je primera, mrzi me da nabrajam). Izgubićemo dosta bodova, a to će naši timovi osetiti tek za dve godine, što je još jedna dalekosežna posledica. Verovatnoća da se do tada ne desi još neko sranje sa bilo koje strane je minimalna... blah, blah, blah, ...

 

Smor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jbt. ne mogu da verujem da su Zrinjski pustili dalje! Toliko su me iznerevirali da nemam reci da to opisem, ne znam kako ih nije sramota i kakve veze to ima sa zivotom?! Zrinjski koji je izgubio 11:1 oni su pustili dalje! Kad vec nisu hteli da prihvate zalbu Partizana trebalo je odmah Rabotnicki da puste u sledeci krug, a ne onim moroncinama da daju sansu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisu oni pustili Zrinjski dalje... oba kluba su ispala... Rabotnicki sada igra samo zadnje kolo kvalifikacija... :no:

 

Erm:

 

Srpski vicešampion pobedio je Zrinjski sa ukupno 11:1. Tim iz Mostara igraće u sledećem kolu kvalifikacija za Kup UEFA protiv makedonskog Rabotničkog.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The official Rangers' website reported that a small section of Zeta fans aimed "monkey chants'' at Beasley and his team-mate, Jean-Claude Darcheville.

"It happened to me a few years ago when PSV played Red Star in Belgrade, and I can't believe racist abuse is still in football,'' Beasley told the Rangers' website. :)

 

Sad ce opet to da mu se desi! :)

 

Edited by Cosmic Antagonist

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...