Jump to content

metal guru

Iskreni članovi
 • Content Count

  2809
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

metal guru last won the day on April 4 2017

metal guru had the most liked content!

Community Reputation

962 ljubi ga majka

1 Follower

About metal guru

 • Rank
  Master of Metal
 • Birthday 11/06/1989

Profile Information

 • Location
  Pancevo

Profile Fields

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

7412 profile views
 1. Završio, dobro je i zabavno, ali slab završetak.
 2. Nije verno prenesena knjiga na seriju(the haunting...), samo osnovni motiv o ukletoj kući, i delimično o mentalnim bolestima. Neki likovi se zovu isto, ali u knjizi nisu porodica nego dolaze da istraže paranormalne pojave u kući, odnosno da li ih uopšte ima.
 3. Razvukli su ga da bi trajao dva sata, pa je dosadan na momente..
 4. https://wardruna.bandcamp.com/album/skald
 5. Ja sam već uzeo na sajmu kontrastovo izdanje, šta je tu je, više mi smeta drečava zelena boja Mislim da su ranija(beobook) izdanja dobro prevedena. Odlični su konji, ima i 2 nastavka koji nisu prevedeni kod nas(tzv the border trilogy).. gaji Makarti fascinaciju prema tom pograničnom pojasu Teksas-Meksiko, pa i krvavi meridijan, i nema zemlje za starce. Zašto vera u Boga nestaje sa ovog sveta? Može li se vera vratiti? I na koji način... To je ono što ćemo pokušati da saznamo iz ugla nepouzadnog naratora, s tim da u takvu čorbu treba dodati barone, popove, drevne dinastije, bele Ruse i komuniste, halucinogene droge, i jednu ljubavnu priču... turbulentne1933. godine. Peruc je bio izuzetan pisac, sa jakom maštom i jednostavnim, jasnim ali lepim stilom pisanja. Jevrejin rođen u Pragu, pobegao iz Beča 1938. u Palestinu i tako se spasao. Preporuka i za druge dve njegove prevedene knjige - majstor sudnjeg dana, i noću pod kamenim mostom(LOGOS). Počeo sam da čitam i Bolanjov 2666, maestralna završnica prvog dela(kritičari)... ostalo još četiri.
 6. mali off, ovogodišnji sajam: Andžela Karter - krvava odaja Džejms Herbert - pacovi Haksli - vrli novi svet Džojs - Dablinci Bukovski - pošta Embrouz Birs - grob bez dna Leo Peruc - sneg svetog Petra Gustav Majrink - anđeo sa zapadnog prozora Somerset Mom - volšebnik Ejkman - vino, poput mora tamno Makarti - dete božije Balard - potopljeni svet Ijan Mekdonald - brazil Eko - ime ruže 13 - antologija savremene japanske horor priče Mišima - zlatni paviljon
 7. Kada to kaže, i kome, obzirom da se čovek krije jedno 50 godina minimum? A koji smatra najboljim?
×
×
 • Create New...