Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 518
  • Views 70k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• elitista u povoju
    elitista u povoju

Zasto ti gojko nije odgovorio. Ako gojko nema mooda ja imam, reinkranirani ja.     nope.... Bas naprotiv. Ako su bili svesni, zasto su davali savete o tome kako doci i spoznati arhe i zasto

• Guest HEFEST
    Guest HEFEST

Ne da prihvatam to nego cak insistiram na tome. Ti ocigledno ne kapiras sta ja zelim da kazem. Kada kazem da je citanje filozofije i psihologije veoma nepotrebna stvar za coveka koji razmislja(moze da

• Žižeka u toalet.

comment_1794344

Ja sam bio ozbiljan. Ona jeste filozof i nas dvoje cesto filozofiramo.

A volim i Nichea (standard izgleda :rolleyes: ), Novalisa, Helderlina, Heraklita itd.

E da, ne smem da zaboravim tradicionaliste- Genona, Evolu itd.

Edited by Varg

• 2 weeks later...
comment_1803917

Glupo je recji koji vam je omiljeni filozof a da ne kazhete zashto..onda sve ovo nalikuje na neku anketu. Evo, recimo, ja volim Bodrijara zbog njegovog negativnog stava prema modernom svetu. On je moderni svet okarakterisao kao simulakrum nad simulakrumima tj. svet koji je po svojoj prirodi virtuelan i iluzivan.Volim Hegela zbog njegove sintematichnosti i sveobuhvatnosti njegovog sistema, Lajbnica jer je video zhivot i svest u svemu itd.Sigurno necju citirati Fukoa, a josh manje copy-pastovati istog i sl..anyway, hvala Vargu na reklami :)

• 2 weeks later...
comment_1821509
meni je najdrazhi Epiktit (ili Epiktet po zapadnom chitanju).. njegov Priruchnik je stvarno neshto izuzetno, u manje od 20 strana izlozhio kako zhiveti stoichki.. ako nekog zanima mogu da mu poshaljem srpski prevodu u .doc formatu..

ajde daj meni

comment_1825075

^Koji je maltene sve uzeo od Epikteta.

Elem, ne izucavam filozofiju toliko dugo, pa nisam procitala ko zna koliko knjiga ko zna koliko filozofa, ali oni koji su me dosad prilicno zainteresovali su Nice, Kjerkegor, Heraklit, Rasel.

Al' jos treba ja da se zanimam filozofijom.

comment_1825464
Kjerkegor

Na ispitu, par minuta pre nego sto ce me provati, citam ja o Jaspersu(to pitanje nisam uopste spremio ni pogledao) i pise da je bio ucenik od Kjerkegora...kazem o Jaspersu par recenica sto sam procitao dva minuta pre nego sto ce me prozvati...i prebacim se na Kjerkegora jer sam njega spremio...to upali i ja polozim sa 7. To mi je bio prvi polozen ispit, cale me kuci dobro castio jos se to vece slavila Srpska Nova...i gadno sam se odvalio od alkohola u gradu :)

Poenta ove price je, ucite filozofiju, bolje cete piti i provoditi se :)

Edited by Feniks .