Novaliis Posted November 12, 2008 Report Posted November 12, 2008 (edited) Ja sam bio ozbiljan. Ona jeste filozof i nas dvoje cesto filozofiramo. A volim i Nichea (standard izgleda ), Novalisa, Helderlina, Heraklita itd. E da, ne smem da zaboravim tradicionaliste- Genona, Evolu itd. Edited November 12, 2008 by Varg
Alexandra_ Posted November 12, 2008 Report Posted November 12, 2008 E, ja volim i Fukoa... i volim srecne u paru, samo nastavi...te.. A.
Zgole Posted November 13, 2008 Report Posted November 13, 2008 One and only - Hans Georg Gadamer "Istina i metoda".
Alexandra_ Posted November 14, 2008 Report Posted November 14, 2008 Treba braniti drustvo + Zelja za znanjem M. Fuko ''kad prestanem da govorim, obuzima me osecanje totalne samoce...'' ili ''politicka vlast u ekonomiji nalazi svoj istorijski razlog postojanja..." A.
Теша Тешановић Posted November 16, 2008 Report Posted November 16, 2008 nemogu da imam svog omiljenog filozofa.puno ljudi su izlozili neke jako bitne stvari
Morana.. Posted November 24, 2008 Report Posted November 24, 2008 Heraklit Mrachni,Frensis Bekon [zvali smo ga Franjo Slaninar ],Niche,Karl Marks,Fihte,Lok...
Kveld Posted November 25, 2008 Report Posted November 25, 2008 Glupo je recji koji vam je omiljeni filozof a da ne kazhete zashto..onda sve ovo nalikuje na neku anketu. Evo, recimo, ja volim Bodrijara zbog njegovog negativnog stava prema modernom svetu. On je moderni svet okarakterisao kao simulakrum nad simulakrumima tj. svet koji je po svojoj prirodi virtuelan i iluzivan.Volim Hegela zbog njegove sintematichnosti i sveobuhvatnosti njegovog sistema, Lajbnica jer je video zhivot i svest u svemu itd.Sigurno necju citirati Fukoa, a josh manje copy-pastovati istog i sl..anyway, hvala Vargu na reklami
enclave Posted November 27, 2008 Report Posted November 27, 2008 nemogu da imam svog omiljenog filozofa.puno ljudi su izlozili neke jako bitne stvari Slazem se, ali su svi oni pisali odvojeno - ne mogu.
Alexandra_ Posted November 27, 2008 Report Posted November 27, 2008 copy___paste :) A. i da, mo'ste da mi d... Vi, sto filosofirate u dvoje...
vudun Posted November 27, 2008 Report Posted November 27, 2008 'Ебеш Хегела, Ничеа и остале ... мој стрико је философ, каквог свет досад није видео. Самим тим ми је и омиљени.
Guest Bata Životinja Posted December 5, 2008 Report Posted December 5, 2008 nismo znali... Antoni De Malo ko ti je taj?
Теша Тешановић Posted December 7, 2008 Report Posted December 7, 2008 usput fuko je bio totalno nenormalan on ni sam nije znao sta je pricao
Alexandra_ Posted December 7, 2008 Report Posted December 7, 2008 Pitanje Filosofije je pitanje sadasnjosti, koja smo mi sami...zato je Filozofija danas u potpunosti politicka i u potpunosti istoricarska..istorija neophodna politici...Mishel' Fuko A.
Теша Тешановић Posted December 15, 2008 Report Posted December 15, 2008 (edited) fuko je bio drogeras teski i njegova "filozofija" je plod toga Edited December 15, 2008 by Теша Тешановић
рогозуб Posted December 15, 2008 Report Posted December 15, 2008 meni je najdrazhi Epiktit (ili Epiktet po zapadnom chitanju).. njegov Priruchnik je stvarno neshto izuzetno, u manje od 20 strana izlozhio kako zhiveti stoichki.. ako nekog zanima mogu da mu poshaljem srpski prevodu u .doc formatu..
Теша Тешановић Posted December 16, 2008 Report Posted December 16, 2008 meni je najdrazhi Epiktit (ili Epiktet po zapadnom chitanju).. njegov Priruchnik je stvarno neshto izuzetno, u manje od 20 strana izlozhio kako zhiveti stoichki.. ako nekog zanima mogu da mu poshaljem srpski prevodu u .doc formatu.. ajde daj meni
рогозуб Posted December 16, 2008 Report Posted December 16, 2008 poshalji mi mejl preko lichne poruke pa cju ti poshaljem vecheras kad dodjem sa faksa..
Brynhildr Posted December 20, 2008 Report Posted December 20, 2008 ^Koji je maltene sve uzeo od Epikteta. Elem, ne izucavam filozofiju toliko dugo, pa nisam procitala ko zna koliko knjiga ko zna koliko filozofa, ali oni koji su me dosad prilicno zainteresovali su Nice, Kjerkegor, Heraklit, Rasel. Al' jos treba ja da se zanimam filozofijom.
Feniks . Posted December 21, 2008 Report Posted December 21, 2008 (edited) Kjerkegor Na ispitu, par minuta pre nego sto ce me provati, citam ja o Jaspersu(to pitanje nisam uopste spremio ni pogledao) i pise da je bio ucenik od Kjerkegora...kazem o Jaspersu par recenica sto sam procitao dva minuta pre nego sto ce me prozvati...i prebacim se na Kjerkegora jer sam njega spremio...to upali i ja polozim sa 7. To mi je bio prvi polozen ispit, cale me kuci dobro castio jos se to vece slavila Srpska Nova...i gadno sam se odvalio od alkohola u gradu Poenta ove price je, ucite filozofiju, bolje cete piti i provoditi se Edited December 21, 2008 by Feniks .
рогозуб Posted December 21, 2008 Report Posted December 21, 2008 nije bash da je uz'o sve od epikteta, epiktet da je bio car, npr, sigurno ne bi proganjao ljude.. treba uchim pola knjige jaspersa za sad kolokvijum u petak... ccc...
Recommended Posts