July 2, 200520 yr comment_840066 moze se svakom desit!VEcina filozofa je imala problema sa zenama,jer ako fiozof ima zenu onda ne misli sa mozgom nego sa ....! to je moja nova teorija!nietzsche je napisao onu recenicu jer je iao proleme sa zenama kai ischopenhauer,kierkegard itd
July 3, 200520 yr comment_840157 moja baba nije imala te probleme zato je dobar filozof Edited July 3, 200520 yr by blondie
October 27, 200519 yr comment_939161 "Kod osnivaca vjere misao je duplikat zivota, a zivot je duplikat misli. Hristos je dokazao svoju vjeru svojim zivotom. Samopozrtvovanje je konzekvenca Hristovog ucenja, zato su se i Hristos i apostoli njegovi zrtvovali. Samoubistvo je konzekvenca Sopenhauerovog ucenja - Sopenhaur se nije ubio." "I Tolstoja i Rusoa kultura je digla na ovu visinu na kojoj su bili i sa koje se nisu mogli spustiti iako su propovjedali to spustanje. Tolstoj je do smrti pisao knjige a nije orao; Ruso se do smrti potucao po ljetnjikovcima i salonima aristokratskog svijeta, a nije otisao da cuva stado na Alpima...: i tako dalje... Vjerujem u Isusa Hrista, ne volim bas filozofe. Ali ajde, omiljeni filozof mi je svakako moja baba. Od nje sam cula viase mudrolija i zivotnih istina nego od 15 filozofa zajedno. Procitaj knjigu Davida Albaharija "Mamac" i videces zasto sam ti je preporucila
October 31, 200519 yr comment_942350 Procitaj knjigu Davida Albaharija "Mamac" i videces zasto sam ti je preporucila Ja imam njegove knjige, pa cak i neobljavljene price, cisto da se pohvalim
November 7, 200519 yr comment_949049 Aristotel- pogotovo njegova politika NIče- njegova teorija o natčoveku
November 13, 200519 yr comment_955221 Procitaj knjigu Davida Albaharija "Mamac" i videces zasto sam ti je preporucila upisano. prvom prilikom cu je nabaviti.
December 28, 200519 yr comment_978074 Pitagora! Bez pogovora. Njegova ucenja se i danas koriste u npr. numerologiji. Tetraktis je veoma slican kabalistickom drvetu, a o njegovoj skoli necu ni da pricam. Prvi filozof koji je ravnopravno gledao na zene i muskarce. A i dan danas svako malo dete zna za Pitagoru zbog njegove teoreme koju vrlo cesto koristimo. Ima jos mnogo....
January 3, 200619 yr comment_982644 Sokrat - svidjaju mi se njegovi 'nacini' dolaska do istinitog saznanja...i naravno Diogen Sinopski - pravi lik!
January 27, 200619 yr comment_1011844 Ja gotivim racionalizam. Tu su Lajbnic, Spinoza i Descartes. Izdvojicu Dekarta. Ipak sam kao maturski u srednjoj radio temu "Dekartov ontoloski dualizam" Cortex - res cogitans.
February 5, 200619 yr comment_1022377 Da ne bude da nista nisam rekao: Platon, Lesek Kolakovski i Blez Paskal i Emanuel Kant. Verovatno bih ubacio jos par njih da sam ih procitao
April 11, 200619 yr comment_1094334 Lucije Anej Seneka!!! Joco Jamamoto(samuraj,pustinjak,svestenik) Ko voli istok i njihov nacin razmisljana preporucujem knjigu "Hagakure i Misima"
April 11, 200619 yr comment_1094536 Zenon...koji je to lik (najblaze receno) Pamticu teoriju da jedan covek...predmet...ne moze nikad da stigne iz tacke A u tacku B... LEGENDARNO!!!!