Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted
comment_317082

Ovo je finski bend koji saradjuje sa agalloch-om, sada bi trebalo da izdaju vinil split sa po jednom pesmom sa njima. Zvuce kao Agalloch u instrumentalima, posto i sviraju samo instrumentale sa povremenim whisper vokalima. Utisak je mesavina Agalloch-a i Tenhi u Kauan fazi, jednom redju predivno i neponovljivo. Ja sam cuo njihov demo i najnoviji album Woodsmoke i odusevio sam se koliko je dobro ispoljena povezanost sa prirodom (nordijskom) preko muzike. Tajanstveno,opustajuce,nostalgicno,melanholicno. Mislio sam da Kauan niko nece nikad reprizirati dostojno, a onda su se setili jos jednog neverovatnog benda (Agalloch) i udruzili uticaje.

btw. na sajtu grupe moze se naruciti CD za 15 eura (ukljucena je postarina bilo gde u Evropu, valjda i za nas).

sajt:koti.mbnet.fi/~atolonen/nest

Diskografija:

Fabled Lore DEMO 2000

user posted image

Hidden Stream split sa Isafjord-om jesen 2001

user posted image

Woodsmoke 2003 (Corvus Records)

sm-savuvalo.jpg

• 2 years later...
  • 9 months later...
  • 1 year later...
  • 2 years later...
comment_2229847

Odlican bend, drago mi je da vidim da postoji tema. Imam Trail of the Unwary i Woodsmoke (ne znam da li su izdali nesto u medjuvremenu   :ph34r: ). Predivna atmosfera od koje se uvek najezim, prava kombinacija neofolka i ambienta. Posebno volim onaj finski tradicionalni instrument kantele koji cesto koriste, kako dobar zvuk, mogu da ga slusam po celu noc.     Trenutno mi je omiljena The Silvershade Lynx.

Tolja_forest_in_winter.jpg

Picture related. Svaki put kada ih slusam, ovako nesto mi je u glavi.   :haha:

comment_2230217

kad cujem By The Healing Waters ili bilo sta sa Trail of the Unwary,najezim se..

sluske tu naravno najvise pomazu..

dopisivao sam se sa Aslakom na fejsbuku i kaze da jos ne zna kad ce ponovo raditi Nest..on uglavnom,koliko vidim provodi vreme na bajsu i prelazi po 100 kilometara dnevno po Skandinaviji..

sad ima neki projekat pod imenom Syven..cuo sam nekih par stvari,ali mi se nije bas dopalo

• 4 months later...
comment_2289340

Koliko sam ja shvatio Nest vishe ne postoji, sad se zovu Syven, imaju dve pesme How Fare the Gods? je izashla na onoj whom the moon... kompilaciji a treba uskoro prvi album da se pojavi.

• 8 months later...
  • 4 months later...