June 7, 200421 yr comment_475017 Count Zero - kakoseveczovepisac. U nasem prevodu nazalost, "Grof nula". Pisac William Gibson, i da, naj gori prevod imena knjige koji sam do sada video. Knjige ustvari ne treba prevoditi, vec nauciti jezkik na kojem su napisane i citati ih u originalu. Sad citam silom prilika Barkera prevedenog na srpski, i prevod je ocajan, a verujem da knjiga moze da bude jako zanimljiva. Moracu da je potrazim u originalu.
June 7, 200421 yr comment_475447 Majstor i Margarita-Bulgakov(jebeni maturski rad ) moja omiljena knjiga (a kad to kaze jedan filolog...)
June 10, 200421 yr comment_478174 Tragom mrtve princeze-Kenzine Murad (dopalo mi se po nazivu..a videcemo da li ce da se pretvori u bljuzgavicu ili ce da bude dobro) mada ima dosta istorije to je +... Edited June 10, 200421 yr by Dolly
June 10, 200421 yr comment_478205 Tragom mrtve princeze-Kenzine Murad (dopalo mi se po nazivu..a videcemo da li ce da se pretvori u bljuzgavicu ili ce da bude dobro) mada ima dosta istorije to je +... Svakako da je plus, izbegavajte ljubavne romane! Inace, trenutno se "majem" sa Orvelovom "1984". Urotsukidoji!
June 10, 200421 yr comment_478274 ljubavni romani Anu Karenjinu nisam citao kada je trebalo. Zato sam, jedno vreme, i vukao keca iz srpskog preko cele rubrike, jer se profanka SAMO tako lozila na tu knjigu! Hteo sam da je koljem. Urotsukidoji!
June 10, 200421 yr comment_478899 moja omiljena knjiga (a kad to kaze jedan filolog...) To znaci da se jednom (nadam se ) buducem arheologu nikako nece dopasti...
June 11, 200421 yr comment_478976 To znaci da se jednom (nadam se ) buducem arheologu nikako nece dopasti... sto si uzeo nesto sto ti se ne dopada za maturski? btw, ja sam zalutali filolog, ne volim da citam i knjige su mi manje vise dosadne i iste. ova mi se svidja iz licnih a ne filoloskih razloga
June 11, 200421 yr comment_478998 Pa moze se reci da su mi uvalili tu temu za moj zakasneli maturski... .....a i kada pogledam za koje sam vreme uradio maturski ,sasvim sam zadovoljan....jos da ga danas polozim i bice....SUPER Ja volim da citam ali u zadnje vreme imam vrlo malo vremena za citanje....
June 11, 200421 yr comment_479247 Zashto, nisu valjda u pitanju neki ljubavni, da ne kazem ribachki problemi??? Ili te neko, ne daj Boze, zlostavlja preko telefona???
June 11, 200421 yr comment_479456 Moze se reci!!! Ljudi cuvajte se maloletnica koje zlostavljaju ljude preko telefona....
June 11, 200421 yr comment_479523 Ha...ha... E, ima jedna lepa pesmica o maloletnici na ovom nashem divnom yumetalu... Shta se folirash, upozoravash ljude na neke (BASH MISTERIOZNE) maloletnice, kao da ih zashtitish, a ustvari se plashish da tvoja maloletnica ne pochne da zlostavlja nekog drugog a tebe da batali Edited June 11, 200421 yr by bestia
June 13, 200421 yr comment_481190 Adela-skrivena prica Dzein Eir i nije nesto skoro sam procitala Prica o karmi, peti zivot i trgovci dusama od Bendekta knjige nemaju neko vrednost (nema nikakvog filozofiranja) nisu nesto kvalitetne ali interesantne su jer zbunjuju...mnogo...probajte
June 13, 200421 yr comment_481438 David Gemmel - Ravenheart - jos odlicnog Fantasy-a od Gemmel-a Jos uvek nisam naleteo na njegovu knjigu a da nije bila odlicna
June 16, 200421 yr comment_484306 ja chitam "Praistorija Srba" malo filozofska ali jako dobra knjiga ovo je zavrsheno odavno sad citam :"trechi rajh u jugoistocnoj evropi III"