Jump to content

Sargeist


Denethor

Recommended Posts

  • 1 month later...

Let the devil in i ispade naj zato što je skroz odstupio melodikom od njihovog klasičnog zvuka, ovaj je povratak finnish filth fazonu proturen kroz Gorgorothov Under the sign of hell što će reći kao da slušaš šmirglu koja prelazi preko džombi ali ima nekog duha to meni, naziru se u svom haosu neke lepe melodije, nije tako loš album koliko ga stradaste ovde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i dalje nije bolji od let the devil in ali mnogo bolji nego sto mi se cinilo na pocetku. muzicki ne odstupa od proslog,tipicna finska melodik blekerica tipa horna i slicno. ne bih se slozio za ovo poredjenje sa gorgoroth, ni muzicki niti produkcijski ne vidim previse slicnosti. cuju se izvrsne melodije i da je zvuk bolji mozda bi bio najbolji sargeist do sada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 years later...

Novi album Unbound https://mega.nz/#!qf5U1aSL!6OL_WU86A3DxCWiql6SQN2fu15wimR0X9lHm86p73L0

 

Malo čistiji zvuk nego na prethodniku ali to treba uzedi u skladu sa stilom, dakle više manje standardni Finnish Filth sounding album, nekako mi se čini da su hteli da se vrate na Let the Devil In koji im i dođe najbolji album. Inače Shatraug izmenio skoro celu postavu između dva albuma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 5 years later...

Setlista

Sargeist 

Empire of suffering

Black treasures of melancholy

Kingdom below

Heretic iron will 

Satanic black devotion

Death's empath

Reaping with curses and plague

The shunned angel

Returning to misery and comfort

 

Upoznao sam Vožda. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nekako je bas cudno da nema Let the devil in u njihovoj setlisti ali sve u svemu solidna setlista. Protutnjalo se kroz celu diskografiju od svega po malo.
Solidna svirka, zvuk na trenutke iole pristojan, a veoma cesto bruji i bubnja tu gde sam stojao nazad (ne znam sto se takvom bendu pokopavaju gitare u miksu), a i oni su jos uvek svezi u ovoj postavi pa se pomalo i ispadalo.
Shatraug mi je bolji vokal nego Profundus ali daleko je sve to od Hoath-a.
I dalje ne mogu da izbijem komentar sa live stream-a sa Barroselas-a 'Senator Palpatine, is that you?' dok ide prvi kadar na Shatraug-u 🤣
Prvi put sam bio u Zappa Bazi. Nije ni toliko los klub koliko sam negativnih komentara citao. Da se dovede tonac koji ima veze sa ovom muzikom (narocito sta je covek pustao od 20-21h ko ono slusa cak i kod kuce? 🤨), smanji diskoteka osvetljenje i uvede neka posebna linija-traka za konobare (gde god stanes pojavi se jedan konobar koji te smara da se pomeris da on moze da radi svoj posao) to bi lagano bio najbolji klub koji imamo u zemlji za ovakve svirke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Korektno veče, solidno pun prostor, već sam počeo da prepoznajem pojedine braćuške sa svirki. Ja imam utisak da se bubanj na Svartgrenu mnogo bolje i razgovetnije čuo nego na Sargeist, a na Fincima je bas bolje brundao. Hedlajneri dobri, melodičan ali oštar zvuk - to je finska škola. Zanimljivo da gitarista koji cepa melodije svira nekog telecastera, nisam do sad primetio da neko koristi telca u black metalu.

Zappa baza smeće prostor, ponovo potvrđeno, jebem ti ovaj koncept sa konobarima koji zuje okolo kao da je crvena jabuka tribjut veče. Mrtva stella 540 rsd, bukvalno sram ih bilo. Al opet, neću da se žalim, dobro je što ima ovakvih događaja i što su sve bolje posećeni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Врх концерт. Мени је било страва. Звук ми је био одличан. Ја стварно не знам шта ви очекујете од финског андерграунд блек метал бенда у онаквом клубу?? Ако хоћете да све буде упеглано, правац Беч па гледајте уживо њихову филхармонију. Очигледно сте губили време синоћ. Онај Шатрауг се обријао, нисам га ни препознао. Све време сам мислио да је неки нови певач :haha:

И ја упознах Вожда. Кул човек скроз.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ja recimo kad slušam njihove albume lepo razaznajem svaki instrument, a prodavanje magle i buke pod UG maskom odavno ne pije vodu. Da je zvuk mogao biti bolji mogao je, tonac je sve vreme tražio najbolje rešenje, najbolje zvučala SBD. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisu ovi neki lo fi bend uopšte, dobro je producirana njihova muzika za taj fazon. Ovom dadaistu bih odgovorio kad bi pružio neki dokaz da je pravi čovek a ne bot, recimo da mu se dadne ono da razlikuje andriju prlainovića, savana i moćnog dedu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ја не могу да се сетим да ли је икада и један бенд који је свирао код нас (осим можда морбид енџел ономад у башти СКЦ-а) звучао одлично, упеглано без обзира колико музика на албумима била савршено испродуцирана. Увек ће нешто фалити јбг. Лош тонац, крш простор итд. Како сам се надао још је све било добро. Немам никаквих замерки осим што су могли да отпрангијају бар још 2 песме. 55 мин наступа је мало за мој укус.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Au Sale al ga menjas. Pre sat vremena je bio odlican zvuk, a sad kako si se nadao jos je i bilo dobro 🤣
 

1 hour ago, Сале said:

Врх концерт. Мени је било страва. Звук ми је био одличан. Ја стварно не знам шта ви очекујете од финског андерграунд блек метал бенда у онаквом клубу?? Ако хоћете да све буде упеглано, правац Беч па гледајте уживо њихову филхармонију. Очигледно сте губили време синоћ.

Pa tvoj komentar ne uzimam kao neki ozbiljan ili validan. Ti si i sam pisao na ovom forumu vise puta kako ti je sve dobro, samo da je u Beogradu i da ne moras da se cimas van njega.  Evo ako bas hoces direktno poredjenje Sargeist prosli put u Beogradu pre 11 godina na Darkness Rising festivalu na Ripnju usred nicega je imao jedno 3x bolji zvuk nego sinoc. Ko je bio zna, ko nije neka gleda na Jutjubu. Svaki bend na tom festivalu je zvucao dobro jer su zvuk radili ljudi kojima je to posao i znaju sta rade i kako ti bendovi trebaju da zvuce.
Kako da bude odlican zvuk kada za takav bend gde su gitare kljucan deo i ono sto te vozi sa melodijama pola koncerta skoro pa i ne cujes?
Tonac se jeste borio da izvuce sto bolji zvuk ali nije covek iz te price.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dimmu1

То поређење са даркнес рајсинг ти не иде јер је цео тај догађај био напољу а не у некој рупи ко ово синоћ. Сваки концерт боље звучи напољу него у неком клубу. Осим ако тонац није неки мастермајнд свог заната.

А то за звук што сам рекао, ја сам мислио да ће бити све неразговетна бука узимајући у обзир простор али мени је све било потаман. Зато сам и написао оно како сам се надао...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...