Jump to content

Derbi Utakmice


Frankenchrist

Recommended Posts

  • Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mlada košarkaška reprezentacija SCG osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u turskom Izmiru. U finalu, "Plavi" su bili bolji od domaće selekcije rezultatom 64:58 (20-16, 13-12, 12-17, 19-13)

 

Selekcija Srbije i Crne Gore, koju je sa klupe predvodio selektor Miroslav Nikolić, do trofeja je došla bez poraza, a u finalu najefikasniji bili su Tadija Dragićević sa 18 poena i 5 skokova i Nikola Peković sa 18 poena, ali i velikih 8 skokova, 2 blokade i asistencija.

 

Boris Bakić bio je izuzetno koristan u svim fazama igre sa 6 poena, 7 skokova i 7 asistencija. Standardan učinak imao je i Milenko Tepić sa 13 poena, 3 skoka i 2 asistencije. Najefikasniji na meču bio je Iljasova sa 21 poenom i 6 skokova.

 

Najbolju petorku šampionata čine Turci Iljasova i Akjol, Peković, Italijan Vitali i Slovenac Prevdžić. Za MVP-ja turnira proglašen je najbolji igrač turske reprezentacije Arsen Iljasova. Bronzanu medalju osvojila je Slovenija koja je pobedila Italiju 83:75.

 

"Plavi" su odlično počeli, i što je najvažnije dobrom igrom i vođstvom umirili prepune tribine. Nikola Peković je na startu bio naš najbolji igrač, a trojkomTadije Dragićevića u devetom minutu stekli smo sedam poena viška (20:13). Odličnom minijaturom Maraša plavi su stekli 11 poena viška 31:20, ali u tim trenucima naši košarkaši su neobjašnjivo stali. Zanimljivo je da trener naše reprezentacije Miroslav Nikolić punih 13 minuta nije izvršio izmenu, a ulaskom Nenada Mijatovića zaškripalo je u organizaciji igre našeg tima. Plavi su krajem druge i početkom treće deonice više od četiri minuta bili bez koša, što su Turci iskoristili da priđu na tri poena minusa (33:30). Solo partiture Dragićevića vratili su nam osetniju prednost (38:30), međutim tada se probudio Ilijasova. Na vodenicu Turaka išla je i tehnička greška dosuđena našoj klupi, pa su izabranici Nihata Izića serijom 9:0 došli do tri poena viška - 43:40.

 

Ipak u finišu meča Tepić i Dragićević su uzeli stvar u svoje ruke, vratili prednost našem timu, a Nikola Peković je efektnim zakucavenjem zakucao pobedu za veliku radost plavih.

 

Srbija i Crna Gora – Turska 64:58 (20:16, 13:12, 12:17, 19:13)

 

SRBIJA I CRNA GORA: Dragićević 18, Tepić 13, Bakić 6, Veličković, Labović, Mijatović, Jereminov, Rakić 2, Peković 18, Paunić 2, Dragović, Maraš 5.

 

TURSKA: Akis, Erden 5, Altintig, Akjol 13, Iljasova 21, Kavaklioglu, Cetin 2, Bajav, Asik, Nalga 4, Savaš 5, Demirel 8.

 

 

offtopic

Olja videh te na tv-u,ne svidja mi se nova boja tvoje kose...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da citiram sama sebe:

 

Sud u Rimu ublažio je kazne italijanskim klubovima, umešanim u aferu oko nameštanja utakmica. Najbolje su prošli Fiorentinai i Lacio, koji su vraćeni u Seriju A (Fiorentina počinje takmičenje sa inus 19 bodova, a Lacio sa minus 11), dok je Milanu dozvoljeno da igra u Ligi šampiona, od 3. kola kvalifikacija kao i Kjevo. Direktni učesnici u Ligi šampiona su Roma i Inter. Juventus ostaje u seriji B, ali će takmičenje početi sa manjim minusom bodova, umesto minus 30, sada je minus 17. Juventusu je oduzeta osvojena titula, ali se još ne zna da li će biti dodeljena Interu, koji je izgleda izašao iz ove afere “neokaljan”.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se tice Juventusa kad bi ga vratili u A verovatno bi zapoceo sa -45 Bodova, igrace je prodao, treba kupiti igrace i slicno. Tako da bolje u B.

Samo mi jedna stvar nije jasna, zasto u B sa -17. Glupost.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Шта на све ово да лажу људи из Ђенове?

 

 

Него, сад за 20 минута почиње Звезда. Напред Звездо оле!

 

 

Едит. Виера у Интеру, а Златко вам ваљда остаје ...

Edited by Alvaro Recoba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam gledao drugo poluvreme,igram na nekom turniru u basketu,pa zbog rasporeda nisam mogao.Ono shto sam video je loshe.Ne znam shta je sa Bajevicem,Milovanovic je igrao levo,a Basta u sredini.Komedija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мајке им га! Убедљиво најтежи противник ...

 

 

Сад је шанса да вратимо све црвено-црној багри!!!

 

 

А и усташе , узгред, добиле јаког ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мајке им га! Убедљиво најтежи противник ...

 

 

Сад је шанса да вратимо све црвено-црној багри!!!

 

 

Ovo treba da ide u rubriku Fantazija icon_smile.gificon_smile.gif

 

Koga ustase dobili?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ali znao sam da cemo dobiti najtezeg protivnika...jebeno sam znao...

Mada ima sanse da Milan dobije zabranu za ucesce u LS 2.avgusta se to odlucuje u Italiji ...onda cemo na Palermo.

Mislim da je Milanu oduzeto prvo 44 boda iz prosle sezone pa je onda smanjeno na 30 sto ih ostavlja na 4. mestu ali opet...2.avgusta cemo znati.

 

Mislim da nemamo nikakve sanse protiv Milana...bas nikakve

Utakmica protiv Korka je bila katastrofalno dosadna i lose odigrana...zvezda bre nije sutnula u okvir gola no.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...