Jump to content

Ždranje u Beogradu


Geozee

Recommended Posts

@Ајлин

 

Уф, какво место! Ал' студентима из провинције треба добар разлог да ручају у велеградским ресторанима :haha: Зна ли неко какв је Little bay, и имате ли препоруку за ресторан са добрим полодовима мора (или Дунава :haha:)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

kad sam bila u bukureštu, u hotelu su mi dali neki booklet, u kom su navedeni restorani, kafane, barovi i slična mesta koja su na raspolagnaju u centur bukurešta. uglavnom, u rumuniji postoji lanac restorana, koje drži neka ovdašnja persona, pa se reklamira kao lanac srpskih restorana. recenzija restorana u bookletu je bila "if you want to have some meat, stuffed with meat with some meat on the side, at an acceptable price, this is the restaurant for you." :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

restoran-abc-04.jpg

 

a propo restorana "ABC", trebalo bi da cujete i drugo misljenje, cisto reda radi. ;)

 

1. Teletina u rolnici od tankog hrskavog lisnatog testa u sosu od golice (seme bundeve) i sa listićem tikvice -- lična ocena 5/5

2. Ćuretina sa pršutom u sosu od kurkume, kiselo slatka varijanta -- lična ocena 3,5/5

3. Začinski marinirana svinjetina sa Karavan dimljenim sirom -- lična ocena 4,5/5 [napomena: topilo se u ustima, sjajno pripremljeno, jedino što ja nisam fan svinjetine, ostalima je ovo bio favorit!]

4. [neki alavi jeli repete] Biftek za koji ne znam detalje

1. 4/5. u pitanju je kao neka pitica sa komadicima mesa unutra i u nekom sosu. zanimljivo za pocetak.

2. 5/5 ovo je najcudnije jelo od onih koje smo probali. curetina (belo meso) je bila socna, nije res pecena, a odozgo list one najkvalitetnije prsute (bas slane), i izmedju neki sir. a sve to pliva u nekom blagom kremu/sosu sta li je. osecas sve ukuse istovremeno. :haha: a i "tekstura" zalogaja je bas zanimljiva, jer je curetina socna i mekana, samo malo se cedi saft iz nje, a opet treba da se zvace zbog one tvrde prsute, a sos se mesa sa svim tim.. ma, nevidjeno. :haha:

3. 4.5/5 - to je valjda najkvalitetniji biftek (ne znam kako se zove taj deo svinje :haha: ali nema ni trunke masti), spremnjen je socno srednje krvavo i tako je napravljen da treba jako malo da se zvace, raspada se. a odozgo je zalepljen tanak list dimmnjenog sira koji kao da drzi to meso na okupu. i to pliva opet u nekom sjajnom sosu. fora je sto se ti ukusi mnogo dobro slazu, a osecas kako se ono meso topi i softano je samo po sebi, a onda se na pola zvakanja "pojavi" ukus dimenjnog sira. perverzija. :haha:

 

Desert:

2. svez ananas u beloj cokoladi: super je da se jednom proba, ali nista spektakularno zbog toga sto je ananas obican, samo eto ima taj preliv (koji je za ocenu 6/5). ako ide vise ljudi, preporucujem da se uzme ovo cisto da svako proba po malo, a da imate i drugi dezert, kao "glavni". ;)

 

[qutoe]

Šta smo pili:

1. Aperitiv: orahovača, baš kako treba, ne preslatka; neka radža - uživalac kaže da je dobra domaća!

2. Vino, krčmljeno, neki Iriški privatni podrum, 20% Merlot, 80% Cabernet, odlično!

3. Voda, gazirana, ne zna se koju sipaju u bokal, meni je smrduckalo na Rosu, ko ne voli neka eksplicitno traži drugu.

4. Kafa, odlična.

1. ORAHOVACA JE VRHUNSKA! recimo da sam se odusevio ovom orahovackom koliko i bermetom i medovacom iz sremskih karlovaca, a to je meni vrhunac dobrog alkohola. :))))

2. meni se nesto nije svidelo. u principu, ne ide isto vino uz svinjski biftek i curece belo meso, al' ajde.. realno, trebalo je da uzmem jos jednu (dve ili tri) orahovace i da se jos vise veselim.. ;-) :haha:

 

Cene: više srednje ka jačim!

da.. mada kad saberes sta smo sve jeli, i nije malo. rakija, salata, vino, tri ganga, dezert, 2 puta po bokal gazirane, kuver, kafa.

jesmo se najeli, ali jesmo i dosta platili..

 

Usluga i ambijent: 4/5 (na momente pretiho, ali vrlo čisto i intimno, dosta je mali prostor!)

meni isao na nerve onaj konobar sa "uvezbanom pozom" (http://webpages.shepherd.edu/CPOOLE01/language/images/steepling.jpg), i ono "naravno, gospodine", ili sta je vec lupetao. ja volim kad je atmosfera opustenija i kad se konobari ponasaju kao normalni ljudi, a ne tu da mi nesto glumata. kad god je trebalo da progovorim sa njim u glavi mi je odzvanjalo "ma, reci mu da odjebe!"

 

Prevoz: ne idite prevozom jer nećete naći restoran osim ako dobro ne poznajete Zemun.

ima oko 10km od centra grada, sudeci po mom GPS-u. ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

splav "restoran ada" u munzetu, kod hotela jugoslavija.

on the menu: biftek "ada" - biftek, prilozi: grilovano povrce + pekarski krompir, sezonska salata.

cena: biftek 1.050 RSD, salata: 200 RSD

jedan od boljih bifteka u mom zivotu, spolja res, iznutra krvav. odlicno spremljeno, nepretenciozno. odlicno. i porcija takva da sam jela u znoju lica svog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ella ella, ili kako se već zove, u tržnom centru, ugao vojvode dobrnjca i takovske (kod botaničke bašte, malo širi centar). :zeleni:

 

edit: ako me sećanje služi, kuhinja im radi do 17h, bar je tako bilo pre 2 meseca, i nutella plazma je roughly 145. :D

Edited by quiet

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...