Jump to content

Internet browseri


imaginos

Recommended Posts

Evo ja novi IE8 (paralelno sa IE7, IE6 i IE5) od jutros kad izadje finalna verzija. Jebe kevu, saranjuje. Iako imam zasebne egzekutabilne fajlove za sve te verzije, IE8 ima autokompatibilni mod i sam provali kad ga neka stranica sere. Onda je prikaze u idealnom modu, onom za koji je nekad pisana. Naravno sve se klikom na dugme da preinaciti ili konfigurisati. IE8 je sad brz kao FF 3.0.8 ili Chrome 1.0.154.53 . Nice work. Ubedljivo je najjaci i najbrzi i verovatno najstabilniji MS-ov Brauzer i za razliku od IE7 moze uspesno da se zakaci za debugger u Microsoft Visual Studio-u 2003 (a verovatno i svima novijima, ali 2003 je bio problem u IE7). I'm very happy. Mogu verovatno i da skinem IE6 i IE7 verzije.

Edited by Kalifa nad kalifama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Firefox bi i dalje bio moj idealni i obozavani browser da nije poceo pre par meseci da puca ponekad i 20ak puta dnevno (3.1 beta2 i onaj pre njega). Onda sam uvela Operu 963 kao "pomagalo" i iako je neuporedivo stabilnija nikako da se naviknem na nju, nekako mi je "kabasta"...

 

sad koristim google chrome beta 2 i za sad imam par zamerki ali jeste ubedljivo najjednostavniji i "najbrzi".

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
Meni su add-onovi stalno razjebavali firefox i sada koristim safari, nekako mi najjednostavniji

 

И мени. Само што уместо Сафарија радије користим Хром.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Što znači da će i Opera 10 final uskoro. Koristim FF 3.5 (iliti 3.1 kako je bio prvobitno) otkad se pojavila alpha, radi super, ali mi Opera 10 Beta radi bolje na netbooku zato što je brža, mislim da je brža čak i od Chrome-a, stvarno su je dobro odradili. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

BaalBehrit, pa možeš svašta! :))) U suštini, praviš veb server od svog kompa! Direktan file sharing, posebnu aplikaciju za photo sharing, media player, lounge za chat i fridge za ostavljanje poruka. Radi tako što kad aktiviraš servis, tvoj komp postaje web server i možeš svima koji od tebe dobiju dozvolu da omogućiš pristup fajlovima/folderima koje želiš da deliš.

Slikovito, uključiš Unite, odeš kod ortaka, poželiš da slušaš svoju muziku, lepo se uloguješ na svoju adresu (imekompa.imenaloganamyopera.operaunite.com) i preko media playera slušaš svoju muziku. Ako se ortaku svidi muzika, uloguješ se na file sharing i skineš mu tu muziku, a ako nema npr. foobar preko istog tog file sharinga skineš i program sa svog kompa. :D isto važi i za slike, bla, bla, bla... Opasna fora, opasna... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

A, već imam dignut svoj server za to (XAMPP (apache + php + mysql)). ;) Naravno, drugačije je (i bolje) što ovako svi mogu da urade to, dok je za ovu moju soluciju potrebno malko veće znanje od prosečnog korisnika kompjutera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да ли је и раније постављање стрелице на име чланова активних у последњих 15 минута резултирало приказивањем времена кад су били активни? Случајно поставих курсор, кад оно да видиш...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad posle dužeg vremena otvorim FireFox i omah stisnem na Bookmarks gore u meniju pojavi mi se prozor za čuvanje novog Bookmarka sam od sebe.

 

Je l' se dešavalo nekom to?

 

I meni se to desava, popizdeo sam. Nesto sam pokusavao ali nisam uspeo, pa mislim da je najbolje resenje backup bookmarksa i reistalacija ff-a.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...