Jump to content

АДСЛ или кабл?


MissionVao

Recommended Posts

KDS su opake pederčine. Ja sam hteo da uzmem SBB kablovsku i net, ali sam bio pod ugovorom sa KDS i na sve to trebalo mi je više od 50% potpisa stanara zgrade, da bi SBB postavio svoje priključke (to košta 5000 din. ako se ne varam). A fora sa ugovorom je sledeća. Vlasnik stana (kao i verovatno svi stanari u zgradi) je potpisao ugovor sa KDS na pet godina. E pazi sad: Ti imaš pravo da u roku od 3 meseca po isteku petogodišnjeg ugovora, otkažeš taj ugovor, a ako to ne učiniš ugovor se automatski produžava na još 5 godina. Srećom pa sam dobro pročitao šta tamo piše i otarasio se lošeg operatera.

ovo što je čovek napisao je sve tačno od reči do reči. Ja ne znam da neko u mom bližem okruženju ovde na Fontani ima SBB.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa nema jer valjda jedan kablovski operater radi kablovske instalacije u jednoj zgradi, ne mogu istovremeno dva. Pa je eto KDS zagrabio sebi neke delove gradova kako bi tu ponudio net koji je jedva nešto malo jeftiniji od ADSL-a. Skuplji su od SBB-a i lošiji, ali ljudi koji imaju KDS instalacije u svojim zgradama nemaju SBB kao mogućnost :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad je adsl u pitanju, kod Oriona imas 6mbit za 1990din.

Meни се чини да су централе и прикључци у Србији доста лимитирани. Не бих се ја овде радовао док не видим speedtest :bigblue:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Telekom je na speedtestu pre neke dve godine, kada sam bio njihov korisnik, na ADSL-u postizao možda 80% brzine koju sam plaćao, NIKAD preko toga, i nikad 100%, nikad 1MBit, nikad 2MBit kada je duplirana brzina. EUnet tu nema problema, prodaju ti 6MBps, dobiješ možda i malo više, meni se često dešava da ide i do 7Mbps. Ali, opet, ako ti nešto zatreba, nekakva pomoć, pa eto promena lokacije i broja telefona, i jedni i drugi su nula. Meni Telekom nije mogao pronaći ugovor kada sam došao sa opremom po migracioni kod za prelazak kod drugog ADSL operatera, eeeej, kao 'da li ste baš sigurni da želite da se prebacite?', neke fore tipa 'pa koleginica je to negde stavila, ne znamo tačno gde, tih meseci su se ugovori radili drugačije nego sad' :mhihi: Onda su mi rekli da sam izmirio sve dugove i da je sve OK, a posle 6 meseci sam bez ikakvih opomena dobio tužbu Telekoma za jedan račun za koji uplata navodno 'nije prošla'. EUnet mi je uradio skoro isto to, iz nekog razloga uplata u somborskoj pošti nije prošla, pa sam im poslao faksom uplatnicu na uvid, rekli su mi da je sve OK i još godinu dana mi je stizao onaj mail koji kaže da imam dug od 2000 dinara. Srećom, uplatnicu još imam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da se nadovežem na moj prethodni post. (Stolet me podstakao)

Kako od SBB-a nije bilo ništa, uzeo sam telekomov ADSL, a od skora i njihov IP-TV. I jednom i drugom uslugom sam prezadovoljan. Kapiram da sam verovatno imao i sreće da mi se zalomi neki dobar lik na šalteru, tako da je uvek sve bilo ok i korektno, a znam da nije često tako.

Međutim evo sad da stanem u odbranu Telekoma.

Uzeo sam Click 6 paket što znači da je "Brzina dolaznog saobraćaja 6144 Kb/s". A evo sad iznenađujućih rezultata sa speedtesta:

1500289725.png

 

Download sa Megauploada ide i do 900 KB/sec

Što se mene tiče prezadovoljan sam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eto, zato i rekoh 'pre dve godine' jer ne znam kakva je situacija sad. Mislim, valjda i EUnet i ostali zavise od infrastrukture koja je realno u Telekomovom vlasništvu, tako da bi otprilike svi trebali da imaju sličan protok. I ja kod EUneta dobijam uglavnom 7-8Mbps, mada je paket od 6Mbps u pitanju. Ipak, zbog svih pizdarija koje sam naveo menjam provajdera, i menjam ADSL za kablovski, i verujem da gore od ovakve usluge, čak i kod nas, ne može :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vec trece jebeno vece me jebeni adsl i jebena konekcija zajebavaju.sad nece ni da se konektuje a dok je moglo,na testu brzina bila od 339kbps do jebene 0kbps.a ujutru i u toku dana sve ok...da,komentar saljem snagom misli,ako se neko zapita.

Edited by sale 83 Larry Flynt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Јел имао неко сличног искуства - наиме, још 4. фебруара сам код Телекома поднео захтев за АДСЛ, али нисам имао техничке могућности јер ми је линија на ПЦМ уређају. До дан данас нису ништа урадили, па да ли неко зна колико то може да потраје?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Поднет је аутоматкси кад сам поднео и захтев за АДСЛ. Пре него што сам поднео тај захтев, звао сам да се распитам, и одмах су ми рекли да сам на ПЦМу, и на моје питање колико то може да потраје жена ми је рекла месец дана. Кад сам након три месеца звао и рекао им све то, 'ладно су ми одговорили да ми је погрешно рекла, јер они "не дају такве информације никад" <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam 3 puta podnosio zahtev. Prvi put me odjebaše tj nikada ništa nije stiglo, drugi put je pisalo da nemaju uslova i treći put opet nije ništa stiglo, samo sam jednog dana video da konačno imam normalnu brzinu i odmah podneo zahtev kod Beotela i dobio sam ADSL.

I tada su morali da nešto zaseru pa sam ceo jedan dan imao broj telefona od komšinice, a ona moj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Нови Београд. Како тешко да ће ме скинути? Нек се носе у курац, поднео сам захтев за скидање.

Teska posla sto kaze Baal. Imam brdo takvih slucajeva na poslu, reeeetko koga i skinu na kraju sa tog sranja. Drugar je na primer podneo zahtev pre nekih sest meseci, nista od toga jos uvek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako neko planira ADSL, NIKAD EUnet, ali NIKAD ako nekad planira da prebacuje nalog na drugi broj telefona. Takvo jedno odvratno zavlačenje i sistematska krađa izgleda. Pri prebacivanju su mi i prošle i ove godine uključili net 4 puta manje brzine, i u predstavništvu na žalbu kao iz topa odgovaraju sa 'Možemo vam dati popust od 10% na godišnjem nivou.' :no: E pa ja hoću da mi umanje račun za bar 1000 dinara ili da im ne platim uopšte i doviđenja, neverovatno kako tako neprofesionalan provajder može da postoji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...