Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 3.4k
  • Views 181.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Evo malo zdrave klope:   Keksići bez šećera i čokolade. Ovaj preliv je kombinacija tahinija, ječmenog slada, kakaa, vanilinog štapića i vode, a keksići su od samljevenih lješnika i integralnog ovsen

• pljeskavice od pasulja, na tostu sa namazom od fete i mirodjije + salata od kin. kupusa+iceberg+sargarepa+kiseli krastavci sa provencale dresingom.   dakle: pljeskavice od pasulja -: kuvan pasulj z

• Night's Blood
    Night's Blood

YuMetal musaka   Potrebno: 1kg krompira 1kg paradajza 400 gr mocarela sira 1-2 tikvice List persuna 1 maslac 1 jaje 2 glavice luka zacini po ukusu 1 admin 1 moderator 1 iskreni clan  

comment_2399879

Da, kiflice su pale kao ideja prekjuce oko 4 ujutro :rockdevil: Gibanica je za sad epic. Trik je da ne pratite pravila vec da napravite onako kako mislite da treba, being a gibanica connoisseur yourself :haha: Kakve babe kakvi bakraci.

Edited by MissionVao

comment_2399930

jel vi zene dobijete u odredjenom dobu zivota neki poriv za kuvanjem?ne kazem nista lose,to je dobro...posebno za nas suprotnog spola...

Malo se mnogo mistifikuje to kuvanje ovde kao neka specijalna aktivnost. Pa brate, mora da se jede!

Piletina na baskijski način

Potrebno je:

500 g odkošćene piletine

2 žute paprike

2 crvene paprike

400 g paradajza pelata

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

100 g pršute

100 ml crnog vina

šolja začinjenog brašna (belo, kukuruzno, suvi začin)

palenta

ulje

so

biber

aleva i tucana ljuta paprika

Priprema:

Piletinu (i crno i belo meso) iseći na kockice oko 1 do 1,5 cm. Uvaljati u začinjeno brašno pa pržiti u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Skloniti na papir da upije masnoću.

U dubljem sudu propržiti crni luk, beli luk i papriku seckanu na rezance. Nakon 3 do 4 minuta dodati alevu papriku, iseckanu pršutu i vratiti piletinu.

Promešati, pa dodati paradajz pelat, 100 ml vode i 100 ml crnog vina. Začiniti solju, biberom, kašičicom ljute paprike i/ili začinima po želji. Smanjiti vatru, pa ostaviti da se krčka oko 40 tak minuta dok se sos ne zgusne.

Garnirung: U poluduboku sos činiju staviti šaku na kockice iseckane prohlađene palente, pa preliti skuvanim sosom. Garnirati kockicama feta sira ili kolutićima masline. copy/paste :redface:

Edited by temper

comment_2400167

Ne, ali dobijamo poriv da to podelimo sa Yumetalom :da:

podeli ti finalni produkt,jebes postove...da se to mezeti...

Malo se mnogo mistifikuje to kuvanje ovde kao neka specijalna aktivnost. Pa brate, mora da se jede!

ja sam samo pitao da li u odredjenom dobu dobijate poriv,da li vam se upali lampica i sve pocinjete da kuvate...mos se jede i pasteta...

comment_2400395

ja sam samo pitao da li u odredjenom dobu dobijate poriv,da li vam se upali lampica i sve pocinjete da kuvate...mos se jede i pasteta...

Jok, kuvamo u tajnosti da se ne provali da umemo (jer bi onda trazili finalni produkt). Ko i sa peglanjem. Sine, umes kosulju? Ko jel ja? Ma neee :haha:

comment_2400422

kako ono ide...kurva u krevetu,dama na ulici i ima nesto i za kujnu...verovatno da zna da kuva,al je slikovitije pojasnjeno...

basta je bitna...nista lepse od domaceg paradajza koji sam gajis...

Edited by Trne-svetska mega faca

Recently Browsing 0

• No registered users viewing this page.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.