Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 2k
  • Views 216.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Guest HEFEST
    Guest HEFEST

Bojana Maljević je postala klasična neurotična narkomanka. Privatno je jedna odurna i uobražena osoba kojoj treba samo lupati palamarom po čelu. Ovo govorim iz ličnog iskustva.

• Ovo je najbolji sitcom koji sam gledao. Nadam se da Ashton Kutcher nece da upropasti 9. sezonu, jer ipak Charlie Sheen je nezamenljiv.

• Aj ne kenjaj kad ne znas ni sta je novela... Nisam ja rekao da je serija losa, super je, al' knjiga je uvek bolja.

comment_2625939

Bron/Broen

Odlicna dansko-svedska serija. Naziv dobila po mostu koji spaja ove dvije zemlje i njihove inspektore koji pokusavaju da rijese svirepi zlocin (jedna polovina tijela pronadjena na jednoj strani, a druga na drugoj strani mosta). Odlicna gluma, narocito glumice koja tumaci glavnu ulogu. U pocetku nista nije jasno i mislis da je gluma ocajna, a onda skapiras da ima Aspergerov sindrom i da je zapravo gluma jako dobra. Da, njen partner je poznati danski glumac, Kim Bodnia, koji je takodje sjajan. Epizoda traje 60 min i ima ih 10 u serijalu. Drugi serijal najavljuju za jesen. Posto sam sve odgledala i sad mi krivo sto nisam malo usporila, trazila sam neku slicnu seriju i naidjem na ovu:

Forbrydelsen

Opet sjajna danska serija gdje se rjesava slucaj brutalnog ubistva 19-godisnje djevojke. Opis ne govori mnogo, kao ni za prethodnu seriju, zato je najbolje da odgledate jednu-dvije epizode pa prosudite sami. Meni se dopadaju serije poput Homicide, The Wire, ali da nisu providne i vjestacke kao CSI, vec da imaju prizemniju atmosferu.

Edited by Kokopelli

comment_2626263

Bron/Broen

Odlicna dansko-svedska serija. Naziv dobila po mostu koji spaja ove dvije zemlje i njihove inspektore koji pokusavaju da rijese svirepi zlocin (jedna polovina tijela pronadjena na jednoj strani, a druga na drugoj strani mosta). Odlicna gluma, narocito glumice koja tumaci glavnu ulogu. U pocetku nista nije jasno i mislis da je gluma ocajna, a onda skapiras da ima Aspergerov sindrom i da je zapravo gluma jako dobra. Da, njen partner je poznati danski glumac, Kim Bodnia, koji je takodje sjajan. Epizoda traje 60 min i ima ih 10 u serijalu. Drugi serijal najavljuju za jesen. Posto sam sve odgledala i sad mi krivo sto nisam malo usporila, trazila sam neku slicnu seriju i naidjem na ovu:

Ja sam tu seriju odgledao za jedan dan. Odavno mi se nije desilo da me neka serija tako odusevi. A Saga je carica. Sexy nympho. :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
comment_2632264

Probala sam da gledam americku verziju Forbrydelsen-a i nije mi se dopala. Mozda da sam je gledala prije danske jer sad sve poredim sa njom i nije mi ni upola zanimljiva. Zato sam odlucila da nastavim u slicnom duhu i gledam ovu: Wallander

Prva epizoda je bila onako. Nije ni losa, nego sam bila pod utisakom The Killinga i The Bridga, pa mi je sve izgledalo otuzno. Onda sam odgledala jos dvije epizode i sad sam opet navukla. :haha: Za razliku od ove dvije serije, Wallander se u svakoj epizodi bavi po jednim slucajem. Nije bas realno da u Svedskoj ima toliko ubistava, ali dobro, to je samo serija. :D Jako zanimljiv izbor glumaca i odlicna gluma, naravno. Ima i malo vecu dozu humora u odnosu na prethodne dvije. Postoji i BBC-a adaptacija ove serije, za koju isto kazu da je odlicna, ali necu da je gledam, makar dok ne odgledam ovu do kraja.

comment_2632266

Probala sam da gledam americku verziju Forbrydelsen-a i nije mi se dopala. Mozda da sam je gledala prije danske jer sad sve poredim sa njom i nije mi ni upola zanimljiva. Zato sam odlucila da nastavim u slicnom duhu i gledam ovu: Wallander

Prva epizoda je bila onako. Nije ni losa, nego sam bila pod utisakom The Killinga i The Bridga, pa mi je sve izgledalo otuzno. Onda sam odgledala jos dvije epizode i sad sam opet navukla. :haha: Za razliku od ove dvije serije, Wallander se u svakoj epizodi bavi po jednim slucajem. Nije bas realno da u Svedskoj ima toliko ubistava, ali dobro, to je samo serija. :D Jako zanimljiv izbor glumaca i odlicna gluma, naravno. Ima i malo vecu dozu humora u odnosu na prethodne dvije. Postoji i BBC-a adaptacija ove serije, za koju isto kazu da je odlicna, ali necu da je gledam, makar dok ne odgledam ovu do kraja.

Hvala na preporuci,skida se :da:

comment_2632389

Ja sam sa 15 godina zajedno sa tatom gledao Walandera, bilo je cool, to je mom tati omiljeni protagonista.

Gledam ovaj Ripper Street, odlicna serija. Bas onako BBC kvalitet, a i glavni baja fenomenalno glumi.

Edited by Lunar

comment_2636436

Mads glumčina. Ne verujem da ću krenuti da gledam ovu seriju, u neko skorije vreme zbog dosta obaveza, ali pored In the Flesh, Black Mask, ovo mi je na listi da moram obavezno da čekiram. Mada ponovo dve stvari su mi odbojne, a to je tematika(osim ako ne naprave skroz novu personu za Hanibala) i to sto je AXN produkcija, oni nekako uvek fejluju.

Edited by Lunar