Jump to content

Consecration


Buddha

Recommended Posts

аха, и ајде ти сад реци то некоме ко прво треба цео дан да се јебава на академији у Нишу, па да два и по сата путује до Јагодине, па онда још четири сата до Београда

 

плус не слуша Консе

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta uvatili u masinu, cuj, drskost, jebo vas petak, , ???

 

ne nego ce u utorak svirku da prave kao Exodus kad je bio kad sam ja sâm isao posle skole iz Prokuplja 4 sata autobusom do Bga pa blejao par sati u Bgu do pocetka svirke jer nisam imao bus koji mi se bolje uklapa, pa gledao koncert pa isao nazad kuci 4 sata autobusom stigao u pet izjutra isao u skolu u 7

 

dvajs kilometara po snegu debelom uzbrdo

Edited by Demon Seed
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

veceras premijerno u emisiji jelen top 10 na rts-u 1 u 00:10

 

http://remixpress.com/jelena-gavrilovic-i-bend-consecration-gosti-vecerasnje-emisije-jelen-top-10/

 

veceras od 00-01h gostujemo na radiju 202 u emisiji "kazi dragicka" i premijerno preslusavamo pesme sa novog albuma "univerzum zna". emisija moze da se prati i online preko linka - http://www.radiobeograd.rs/download/mp3s/radio202.asx

Share this post


Link to post
Share on other sites

a3037961153_2.jpg

 

 

Novi album "Univerzum zna" je zvanično objavljen. Ko ima Paypal može da naruči CD ili digitalni download preko naše Bandcamp stranice. Ko nema Paypal a živi u Srbiji, može da naruči disk poštom, porudžbinom preko naše email adrese - [email protected]. Cena CD-a je 1000 dinara (plus dostava, odnosno troškovi za poštarinu).

 

http://consecration....m/univerzum-zna

 

Consecration is: Danilo Nikodinovski, Matija Dagović, Ivan Aranđelović

 

Recorded at Underground studio, October 2011, Belgrade, Serbia

Recorded by Stefan Gaćeša & Marko Jovanović

Co-produced and Mixed By Aaron Harris at Vista studio, Los Angeles, CA

Mastered by James Plotkin at Plotkinworks studio, Philadelphia, PA

 

Design: Mali Iv

Photography: Dule Jelen

Edited by VoivodBG
removing format
  • Upvote 2
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

album mi vise zvuci kao kompilacija nego album jednog benda, meni ne funkcionise tako dobro kao celina. recimo pesme luka ceh i gilmore kao da su dva razlicita benda pisala. pesme su dobre ali ne teku jedna sa drugom bas najbolje, generalno, luka ceh pesma najvise mi odudara od atmosfere na albumu. meni ima album bolji flow nego cimet to je sigurno zbog tog space momenta zato sto se primam na to i akusticnih prolaza. moram da kazem da me je riff u univerzum zna slatko podsetio na 46&2 od Tool :mhihi:

 

bolji mi je univerzum zna album od cimet, a pesma vertikala najbolja sa albuma i verovatno jedna od najboljih cons pesama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja sam odmah pomislio na 46and2 kad sam čuo naslovnu stvar, baš ubija koliko me podseća na tu pesmu. A već ima brdo pesama sa varijacijom tog riffa, btw...

 

Meni se opet više svideo diverzitet na albumu i što ima opet življa "rokerskija" stvar na albumu, kao i na prošlom. Najviše su mi se svidele vertikala i gilmore za sada.

Edited by Jimmi

Share this post


Link to post
Share on other sites

album mi vise zvuci kao kompilacija nego album jednog benda, meni ne funkcionise tako dobro kao celina.

Ovo je i moj glavni problem, a odnosi se i na prethodni album. U to ime, koji red više.

 

"Cimet" i "Romantična policija" koji se savršeno uklapaju zajedno, pa "Ne dam ovaj dan još uvek" koji funkcioniše kao produženi intermeco; zatim rokačina sa "Barikade", pa "Praskozorje" koje je, po mom i mišljenju mnogih drugih ljudi, najgora pesma koju je bend objavio. Ne zato što je stilski drugačija, nego zato što jednostavno nije na nivou nijedne dosadašnje kompozicije. Uživo je publika mahom iskulira, osim nekih devojčuraka i, ruku na srce, trenutak sa solažom je kliše. Mislim da kapiram osećaj pesme, jasno mi je šta je pisac hteo da kaže, ali ne radi, pogotovo ne u kontekstu albuma. Možda za Amaranth? "Povratak aligatora" je simpatična zajebancija, ovog puta baš intermeco, prave dužine, na tragu stvari "Cisterna", nakon čega se album dojajno zatvara. Iz mog ugla, problem se pojavljuje u činjenici da, kada se stvari postave crno-belo, imamo pet, tj. četiri pesme i dva, tj. tri intermeca u manje od pedeset minuta. Produkciji sam već zamerio nedostatak live žestine ranije, da ne ponavljam šta i kako. Dobar deo uticaja na moj utisak je bilo i to što sam sve te pesme slušao godinama, pa mi je i to malo umanjilo entuzijazam prilikom preslušavanja albuma, nije bilo "vau" efekta. To je već strogo subjektivna stvar.

 

Sa novim albumom se stvari ponavljaju. "Vertikala", "Luka Čeh" i "Univerzum zna" su jedan zvuk, ostatak stvari drugi. Kada sam video naslov "Stepenice, zvezde", znao sam da je akustična stvar. I ispada da je "Prolaz" još jedan intermeco, iako je aranžmanom, dužinom i kvalitetom daleko od toga - jednostavno se ne uklapa, osim sa "Gilmore" koja sledi (fantastična stvar, ono vraćanje u svirku od sredine pesme je jebački potez).

 

Da se vratim na same pesme, a ne razlike između istih... Ispratio sam sinoć i gostovanje na radiju i svirku na RTS-u. "Luka Čeh" je prvo išla na radiju i pitao sam se da li dobro čujem, nisam mogao da izvalim šta svira uporedo sa gitarama i basom, lepo sam se nasmejao kada sam video gosta na bini. :D Na snimku je utegnuto i masivno, već sam pohvalio zvuk novog albuma kada ste okačili "Vertikalu". "Univerzum zna" jedino mene nije isprva podsetila na Tool, nego na The Offspring, stvar "Pay The Man", valjda zbog pristupa, taj jedan rif u toj skali koji vozi sve vreme uz stonerski prizvuk. Još nisam siguran kako mi je legla naracija, čuo sam da je iz jednog tejka sve odrađeno, mnogo mi pri kraju zvuči kao sportski komentator. Čini mi se da pri početku tišeg dela Ivan juri tempo, kao da nije bio najsigurniji, ne mogu da ocenim zbog efekata, verovatno grešim. "Prolaz" me podseća na Aux i You Shine, Beyond Dawn, bez imalo razmišljanja.

 

Najveća zamerka ovog koncepta sa tri albuma je stilska neujednačenost i loš tok albuma. Ovo drugo je, kao što reče chess, popravljeno na novom albumu koji bolje funkcioniše kao celina. Da se razumemo, šarenolikost stila je nešto što je oduvek bilo karakteristično za bend, ali je ranije sve to bilo deo jedne pesme, osetila se ukupna atmosfera, pa bi teklo zajedno. Sada su same pesme drugačije jedna od druge i ne mogu da se otmem utisku da su mogle da budu bolje uklopljene zajedno. Jedan album relativno rifovski/stonerskog stila, drugi koji više vuče na post rock/alternative stil koji imaju "Cimet", "Prolaz", "Romantična policija"... tako nekako. Ne zato što sam ja tako zamislio ili zato što to tako rade drugi bendovi, nego zato što bi bio bolji rezultat sa pesmama koje Consecration ima.

 

Verujem da ovo gore deluje mahom negativno, ali to je zato što sam najviše istakao stvari koje zameram, jer kvare utisak. Samo sam jednu pesmu pomenuo kao zaista lošu, mislim da to dovoljno govori.

 

I, da se ne lažemo, volim i ja power trio foru, ali treba vam druga gitara uživo. :D Pomenut je Vranjković u jednoj priči ranije, da li sada može da bude nešto od toga?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...